Vrijwilligerswerk in Zuid Amerika

  Een prachtig continent, mooie taal en bijzondere cultuur. Welkom in Zuid Amerika! Wil je graag een mooie reis door Zuid Amerika maken op een andere manier? Ga dan met ons op reis.

  We werken samen met bijzondere vrijwilligersprojecten, en bieden Spaanse lessen en rondreizen op maat (en een combinatie hiervan) aan in Peru, Ecuador en Colombia.

  Wij willen jou kennis laten maken met Het Andere Zuid Amerika. Je maakt een bijzondere reis waarbij je de Spaanse taal leert en de lokale bevolking leert kennen doordat je wat langer op een plek blijft en kunt communiceren en samenwerken met de locals. Door vrijwilligerswerk te doen in Zuid Amerika leer je de cultuur beter kennen en doe je bijzondere ervaringen op. Daarnaast is het natuurlijk een geweldige manier om de Spaanse taal onder de knie te krijgen.

  Zuid Amerika

  We werken samen met verschillende vrijwilligersprojecten in Colombia, Peru en Ecuador. Vanaf 2 weken kun je vrijwilligerswerk doen in Zuid Amerika, met uitzondering van een aantal projecten in Ecuador en Colombia. In Colombia kun je terecht voor sociaal en educatief vrijwilligerswerk. In Ecuador kun je ervoor kiezen om vrijwilligerswerk in een natuur project of dierenopvang te doen, of je kunt in Quito in het onderwijs terecht. Alle vrijwilligersprojecten in Peru die wij ondersteunen, bevinden zich in Cusco. Je hebt hier de keuze uit sociaal en educatief vrijwilligerswerk, medisch vrijwilligerswerk, maar ook vrijwilligerswerk met dieren.

  Heb je niet zoveel tijd, maar wil je wel graag een of meerdere landen in Zuid Amerika op een andere manier ervaren? Dan bieden we je graag ons concept vrijwilligersreizen aan. Dit zijn speciale reizen van 3 of 4 weken waarbij je vrijwilligerswerk combineert met een mooie rondreis en eventueel Spaanse lessen. 

  Staat de reis die jij in gedachten hebt in Zuid Amerika er niet bij? Geen probleem, we kunnen alles op maat voor je boeken.

  Colombia

  • Sociaal vrijwilligerswerk in Cartagena en in een community project

  • Verblijf in hostel/guesthouse, of gastgezin (met maaltijden)

  • Prachtig community project in Caribisch Colombia met verschillende deelprojecten

  • Goede begeleiding in Bogota, Cartagena en Medellin van onze lokale contactpersonen

  • Nederlandse begeleiding in het community project van onze contactpersoon Inten

  • Tip! Combinatiereis vrijwilligerswerk en reizen (met of zonder Spaanse lessen)

  Ecuador

  • Sociaal en educatief vrijwilligerswerk in Quito

  • Verblijf in een vrijwilligershuis, of gastgezin (met maaltijden)

  • Vrijwilligerswerk in de natuur of met dieren aan de kust of in de jungle

  • Goede begeleiding van onze lokale contactpersonen

  • Geweldige ‘eilandhoppen op de Galapagos’ tours los bij te boeken

  • Tip! Combinatiereis vrijwilligerswerk en reizen (met of zonder Spaanse lessen)

  Peru

  • Sociaal, educatief en medisch vrijwilligerswerk in Cusco

  • Vrijwilligerswerk met dieren net buiten Cusco

  • Verblijf in een appartement, of gastgezin (met maaltijden)

  • Goede begeleiding van onze lokale vrijwilligerscoördinator

  • Verschillende Machu Picchu tours en trektochten los bij te boeken

  • Tip! Combinatiereis vrijwilligerswerk en reizen (met of zonder Spaanse lessen)

  • Elke zomer speciale 3-weekse jongeren groepsreis Peru (inclusief Machu Picchu)

  Verschillende soorten vrijwilligerswerk in Zuid Amerika

  • Sociaal vrijwilligerswerk

  • Educatief vrijwilligerswerk

  • Medisch vrijwilligerswerk

  • Vrijwilligerswerk dieren / wildlife

  Vrijwilligerswerk en reizen in Zuid Amerika

  Jongeren groepsreis Peru

  Hola Peru! Ga je mee op onze 3-weekse jongerenreis naar het land van de Inca's? Maak kennis met het unieke en kleurrijke Peru! Tijdens deze jongerenreis dompel je jezelf onder in een bijzondere cultuur en leer je meer over het land, de taal en de interessante bevolking. Natuurlijk ga je met de groep ook actief op stap. Wat dacht je van een jungle tour naar Machu Picchu!

  Vrijwilligersreis Colombia - Caribisch Colombia

  Colombia is hét land om te ontdekken als je op zoek bent naar een kleurrijke en veelzijdige bestemming. Tijdens deze 3-weekse individuele rondreis ontdek je Caribisch Colombia! Je krijgt de kans om vrijwilligerswerk te doen in een klein dorpje niet ver van de kust en aansluitend een reis te maken. Wil je Caribisch Colombia ervaren en daarnaast een steentje bijdragen?

  Vrijwilligersreis Peru - Ontdek Peru

  Maak een 3-weekse individuele rondreis door Peru en ervaar dit prachtige land op een andere manier! In 3 weken tijd krijg je de gelegenheid om Peru op een andere manier te ervaren dan alleen als toerist, en toch zie je natuurlijk ook de leukste plekjes. Je volgt Spaanse lessen in Cusco, doet vrijwilligerswerk en mooie excursies.

  Een 4-daagse trekking naar Machu Picchu, de klassieke Incatrail is de populairste en meest bekende wandeltocht in heel Zuid Amerika en gaat over het beroemde pad van de Inca’s! Als je in Cusco bent, is het bijna vanzelfsprekend om 's werelds bekendste wandelpad te volgen, langs de vroegere handelsroute van de Inca’s.

  Galapagos eilandhoppen - Galapagos / Ecuador

  Bekijk de Galapagos eilanden vanuit een ander perspectief. Voor iedereen die niet dagen op een cruiseschip door wil brengen en de Galapagos eilanden hoog op de bucketlist heeft staan, zijn onze overland tours een absolute must. Het voordeel van een overland tour, ten opzichte van een cruise, is dat de bewoners van de eilanden veel meer profiteren van de inkomsten uit het toerisme.

  Verblijf bij de locals in de Andes - Ecuador

  Duik in de traditionele cultuur van Ecuador en bezoek de locals in de Andes. Het guesthouse financiert alle activiteiten van de Inti Sisa stichting. Zo wordt een deel van de opbrengst gebruikt om de kansarme dorpelingen educatieve ondersteuning te geven, vooral voor jonge meiden en vrouwen die normaal geen andere rol dan huisvrouw hebben vanwege een gebrek aan mogelijkheden.

  Meer weten?

  Wil je meer weten over vrijwilligerswerk (en reizen) in Zuid Amerika?

  Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en dan helpen we je graag verder!

  Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

  © 2019 Het Andere Reizen