Vrijwilligerswerk in Zuid Afrika

  Vrijwilligerswerk doen in Zuid Afrika geeft je de kans het echte Afrika te ontdekken. We ondersteunen verschillende sociale projecten rondom de stad Port Elizabeth.

  Daarnaast kun je ook vrijwilligerswerk doen in het hippe Kaapstad. Spreekt vrijwilligerswerk met dieren je meer aan? Kies dan voor een dierenopvang of wildlife project!

  Port Elizabeth en Kaapstad

  Direct aan de Indische Oceaan ligt Port Elizabeth, ook wel de Friendly City genoemd. Je kunt vrijwilligerswerk doen in verschillende sociale projecten. Zo kun je aan de slag met kinderen in een crèche of op een school. Maar je kunt ook vrijwilligerswerk doen in een geweldig pinguïn project! Houd je van dansen? Kom dan vrijwilligerswerk doen in het dansproject in een township. Ook een stage behoort tot de mogelijkheden. Van een stage toerisme tot een stage psychologie, er is genoeg mogelijk in Zuid Afrika!  Port Elizabeth is een heerlijke bestemming, in je vrije tijd kun je genoeg doen zoals een bezoek aan safari parken of je kunt leren surfen.

  Het bruisende Kaapstad is absoluut een bezoek waard als je naar Zuid Afrika gaat. En waarom combineer je dit niet met vrijwilligerswerk? Tijdens je vrijwilligerswerk in Kaapstad verblijf je niet in het drukke centrum, maar in een gastgezin buiten de stad. Wij willen jou ook hier de kans geven het lokale leven te ervaren. Daarom verblijf je bij de gezinnen van onze lokale contactpersonen en leer je het echte Kaapstad kennen. In je vrije tijd kun je er op uit om zelf de stad en omgeving te ontdekken.

  Vrijwilligerswerk en reizen in Zuid Afrika

  Zuid Afrika is ongelofelijk groot en het is zeker de moeite om meer van het land te ontdekken.  Een paar dagen Kaapstad is bijna een must, maar ook kun je denken aan een compleet verzorgde kampeerrondreis in internationale groep. Dat kan door Zuid Afrika, maar ook kun je een groepsreis maken door meer landen in Afrika. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid om individuele rondreizen te maken, met of zonder huurauto.

  Jongeren groepsreis Zuid Afrika

  Wil je écht kennis maken met de lokale bevolking en je steentje bijdragen in diverse township projecten? Ga met ons mee naar Zuid Afrika! Natuurlijk kom je ook voor de wilde dieren. Ontmoet kuddes olifanten op safari in Addo Elephant Park en ga op avontuur in de natuur in Tsitsikamma. Strandwandelingen, surfen, walvissen en dolfijnen spotten, het staat allemaal op het programma!

  Vrijwilligersreis Zuid Afrika - van Oost naar West Kaap

  Staat Zuid Afrika op je bucket list en zoek je een afwisselende reis? Tijdens deze bijzondere reis doe je vrijwilligerswerk aan de Indische Oceaan en bezoek je het altijd bruisende Kaapstad. Maak een 3-weekse individuele reis Zuid Afrika met vrijwilligerswerk in Port Elizabeth en een tour naar Kaapstad.

  Het Andere Zuid Afrika

  Bekijk ons uitgebreide reisaanbod!

  Reni – Vrijwilligerswerk in een township in Zuid Afrika

  Ik heb echt een super tijd beleefd in Zuid Afrika! De mensen waren ontzettend leuk en vriendelijk, en het werk was ook super leuk om te doen! Na het holiday project ben ik naar de crèche gegaan in de ochtenden, en ik heb meegedaan aan het sportprogramma in de middagen. Op donderdag en vrijdag hielp ik ook mee met de zwemlessen! Ik heb echt genoten van m'n tijd daar!

   

  Liesanne – Sport stage in Zuid Afrika

  Ik heb het geweldig heb gehad in Port Elizabeth! Ik heb stage gelopen bij het sportproject, crèches, Holiday program en ook het basketbal team van Walmer high school weer opgestart. Ik heb heel erg veel geleerd over het land en de cultuur, en mijzelf ook erg ontwikkeld op stagegebied maar vooral persoonlijk. Veel lieve mensen ontmoet en hele fijne coördinators! Deze begeleiden je ook echt en je kan altijd bij ze terecht.
   

  Aniek - Jongeren groepsreis Zuid Afrika

  We hebben veel dankbaar werk mogen verrichten, veel lachende kinderen gezien, veel lieve mensen ontmoet en heel veel leuke dingen gedaan. Het was een vakantie die ik niet had willen missen. 
   

  Veiligheid in Zuid Afrika

  Helaas heeft de jarenlange strijd tijdens de apartheid, het imago van Zuid Afrika niet veel goeds gedaan op het gebied van veiligheid. De grote verschillen tussen arm en rijk (en verder door te voeren naar gekleurd en blank) zijn altijd aanwezig geweest. Maar de laatste jaren is de overheid bezig om daar een kentering in te brengen. In veel situaties is er sprake van positieve discriminatie en krijgen kleurlingen voorrang op de blanke bevolking.

  Luister goed naar het advies van onze contactpersonen. Ga na zonsondergang bijvoorbeeld niet alleen de straat op en ga samen met anderen met een taxi op stap als je er graag op uit wilt.

  Laat je niet afschrikken door dit imago, want je merkt dat de Zuid Afrikanen ontzettend gastvrij en vriendelijk zijn. Als je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, ga je echt een geweldige tijd beleven tijdens je reis in Zuid Afrika!

  Tijdens het vrijwilligerswerk in Port Elizabeth verblijf je in een mooi vrijwilligershuis dat in een goede buurt ligt. Het huis is goed afgesloten en heeft een perimeter omheining.

  Meer weten?

  Wil je meer weten over vrijwilligerswerk en reizen in Zuid Afrika?

  Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en dan helpen we je graag verder!

  Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

  © 2023 Het Andere Reizen