Vrijwilligerswerk in Zuid Afrika

  Vrijwilligerswerk doen in Zuid Afrika geeft je de kans het echte Afrika te ontdekken. Het Andere Reizen ondersteunt verschillende sociale projecten rondom de stad Port Elizabeth.

  Daarnaast kun je ook vrijwilligerswerk doen in het hippe Kaapstad. Spreekt vrijwilligerswerk met dieren je meer aan? Kies dan voor een wildlife project!

  Wist je dat er in Zuid Afrika 12 officiële talen zijn? En dat het Kruger Park bijna net zo groot is als Nederland? En wat wij altijd heel prettig vinden: de helft van het jaar geen tijdsverschil met Nederland en België (de andere helft van het jaar overigens maar een uurtje).

  Port Elizabeth en Kaapstad

  Direct aan de Indische Oceaan ligt Port Elizabeth, ook wel de Friendly City genoemd. Je kunt vrijwilligerswerk doen in verschillende sociale projecten. Zo kun je aan de slag met kinderen in een crèche of op een school. Maar zelfs kun je vrijwilligerswerk met pinguïns doen. Houd je van dansen? Kom dan vrijwilligerswerk doen in het dansproject in een township. Ook een stage behoort tot de mogelijkheden. Van een stage toerisme tot een stage psychologie, er is genoeg mogelijk in Zuid Afrika!  Port Elizabeth is een heerlijke bestemming, in je vrije tijd kun je genoeg doen zoals een bezoek aan safari parken of je kunt leren surfen.

  Het bruisende Kaapstad is absoluut een bezoek waard als je naar Zuid Afrika gaat. En waarom combineer je dit niet met vrijwilligerswerk? Met Het Andere Reizen in Kaapstad ga je niet naar het drukke centrum met verblijf in een groot studentenhuis. Wij willen jou ook hier de kans geven het lokale leven te ervaren. Daarom verblijf je bij de gezinnen van onze lokale contactpersonen en leer je het echte Kaapstad kennen. In je vrije tijd kun je er op uit om zelf de stad en haar omgeving te ontdekken.

  Vrijwilligerswerk en reizen in Zuid Afrika

  Zuid Afrika is ongelofelijk groot en het is zeker de moeite om meer van het land te ontdekken.  Een paar dagen Kaapstad is bijna een must, maar ook kun je denken aan een compleet verzorgde kampeerrondreis in internationale groep. Dat kan door Zuid Afrika, maar ook kun je een groepsreis maken door meer landen in Afrika. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid om individuele rondreizen te maken, met of zonder huurauto.

  Rondje Kaapstad - Zuid Afrika

  Hip, sfeervol en bomvol geschiedenis: welkom in Kaapstad! Deze stad is met stip dé leukste stad van Afrika. Gezellige eettentjes, de Tafelberg die trots over de stad waakt en vergeet vooral niet Kaap de Goede Hoop, het meest zuidwestelijke punt van Afrika. Daar wil je toch gestaan hebben? Speciaal voor de liefhebbers hebben wij een 4-daags Rondje Kaap pakket samengesteld.

  Garden Route - Zuid Afrika

  Tijdens één van de bekendste routes van Zuid Afrika, de Garden Route, ontdek je dat Zuid Afrika een enorme variatie in natuur en activiteiten te bieden heeft. Ontdek de prachtige natuur met regenwouden, kleurrijke lagunes en uitgestrekte zandstranden. Beleef leuke activiteiten zoals wijnproeverijen, de kalkstenengrotten bezoeken en walvissen spotten.

  Safari Kruger Big 5 - Zuid Afrika

  Een safari in Zuid Afrika hoort er eigenlijk wel een beetje bij. En waar kun je dat nu beter doen dan in het Kruger park? Tijdens deze vierdaagse safari ga je op zoek naar de Big 5 in het prachtige Kruger Nationaal Park en maak je een aantal spectaculaire game-drives. Nadat je de de groep en de gidsen hebt ontmoet, vertrek je op tijd naar het Kruger National Park.

  Jongeren groepsreis Zuid Afrika

  Welkom in pragtig Suid-Afrika! Graag laten we je kennismaken met de regenboog natie tijdens deze 3-weekse indrukwekkende en bijzondere jongerenreis naar Zuid Afrika! Leer Zuid Afrika op een andere manier kennen terwijl je vrijwilligerswerk doet, en maak ondertussen ook kennis met een aantal toeristische hoogtepunten.

  Zuidelijk Afrika - Zuid Afrika, Namibië, Botwana & Zimbabwe

  Eén van de meest populaire kampeerreizen uit ons aanbod gaat door maar liefst 4 landen: je reist begint in Zuid Afrika, gaat via Namibië en Botswana en eindigt uiteindelijk in Zimbabwe. Je reis begint in het prachtige Kaapstad. Natuurlijk wil je Kaapstad niet gemist hebben en daarom adviseren we voor aanvang van de tour al enkele dagen in de stad te zijn.

  Reni – Vrijwilligerswerk in een township in Zuid Afrika

  Ik heb echt een super tijd beleefd in Zuid Afrika! De mensen waren ontzettend leuk en vriendelijk, en het werk was ook super leuk om te doen! Na het holiday project ben ik naar de crèche gegaan in de ochtenden, en ik heb meegedaan aan het sportprogramma in de middagen. Op donderdag en vrijdag hielp ik ook mee met de zwemlessen! Ik heb echt genoten van m'n tijd daar!

   

  Liesanne – Sport stage in Zuid Afrika

  Ik heb het geweldig heb gehad in Port Elizabeth! Ik heb stage gelopen bij het sportproject, crèches, Holiday program en ook het basketbal team van Walmer high school weer opgestart. Ik heb heel erg veel geleerd over het land en de cultuur, en mijzelf ook erg ontwikkeld op stagegebied maar vooral persoonlijk. Veel lieve mensen ontmoet en hele fijne coördinators! Deze begeleiden je ook echt en kan je altijd bij ze terecht.
   

  Aniek - Jongeren groepsreis Zuid Afrika

  We hebben veel dankbaar werk mogen verrichten, veel lachende kinderen gezien, veel lieve mensen ontmoet en heel veel leuke dingen gedaan. Het was een vakantie die ik niet had willen missen. 
   

  Veiligheid in Zuid Afrika

  Helaas heeft de jarenlange strijd tijdens de apartheid, het imago van Zuid Afrika niet veel goeds gedaan op het gebied van veiligheid. De grote verschillen tussen arm en rijk (en verder door te voeren naar gekleurd en blank) zijn altijd aanwezig geweest. Maar de laatste jaren is de overheid bezig om daar een kentering in te brengen. In veel situaties is er sprake van positieve discriminatie en krijgen kleurlingen voorrang op de blanke bevolking.

  Luister goed naar het advies van onze contactpersonen. Ga na het donker bijvoorbeeld niet alleen de straat op en ga samen met anderen per taxi op stap als je graag ’s avonds erop uit wilt.

  Laat je niet afschrikken door dit imago, want je zult merken dat de Zuid Afrikanen ontzettend gastvrij en vriendelijk zijn.  Als je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, zul je een geweldige tijd beleven tijdens je reis naar Zuid Afrika!

  Tijdens het vrijwilligerswerk in Port Elizabeth verblijf je in een mooi vrijwilligershuis dat in een goede buurt ligt. Het huis is goed afgesloten en heeft een perimeter omheining.

  Meer weten?

  Wil je meer weten over vrijwilligerswerk en reizen in Zuid Afrika?

  Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en dan helpen we je graag verder!

  Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

  © 2019 Het Andere Reizen