Vrijwilligerswerk in Tanzania

  We werken samen met vrijwilligersprojecten in de omgeving van Arusha en op het tropische eiland Zanzibar.

  Vind je het lastig om te kiezen? Combineer dan beide bestemmingen! Veel deelnemers kiezen voor een paar dagen relaxen op Zanzibar na afloop van het vrijwilligerswerk in Tanzania. Maar andersom kun je natuurlijk ook je reis afsluiten met een safari naar de Serengeti en Ngorongoro krater nadat je vrijwilligerswerk hebt gedaan op Zanzibar. Alhoewel de voertaal in Tanzania Swahili is, kun je er tijdens het vrijwilligerswerk en reizen prima met Engels uit de voeten.

  Tanzania en Zanzibar

  De stad Arusha ligt op steenworp afstand van de mooiste natuurparken waar een Big 5 safari natuurlijk niet mag ontbreken. Of droom je van een beklimming van Afrika’s hoogste berg, de Kilimanjaro? Met dit prachtige natuurschoon binnen handbereik, kun je vrijwilligerswerk doen in een sociaal of medisch project.

  Net buiten de kust van Tanzania ligt het tropische eiland Zanzibar. Een bijzonder eiland omdat het deels autonoom is, en ook invloeden kent vanuit India en het Midden Oosten. Zanzibar staat natuurlijk vooral bekend vanwege de prachtige stranden, palmbomen en natuurlijk de azuurblauwe zee. Tijdens het vrijwilligerswerk op Zanzibar kun je in de weekenden relaxen en tijd doorbrengen op het strand en aan zee. Toch heeft Zanzibar ook een heel ander gezicht. Graag nemen we je tijdens het vrijwilligerswerk mee naar het authentieke deel waar je ziet hoe de lokale bewoners leven en werken. Een unieke ervaring! 

  Vrijwilligerswerk en reizen in Tanzania

  Voor iedereen die niet veel tijd heeft en graag vrijwilligerswerk wil combineren met een rondreis of safari, bieden we de speciale vrijwilligersreizen aan. Je zet je in als vrijwilliger in een project naar keuze en maakt daarna een mooie safari of gaat naar het tropische eiland Zanzibar om je reis in Tanzania af te sluiten. Natuurlijk kun je ook langer vrijwilligerswerk doen en na afloop een leuke tour of safari bijboeken!

  Jongeren groepsreis Tanzania

  Op zoek naar het echte Afrika? De relaxte Tanzanianen heten je graag welkom in hun bijzondere land. Ervaar het authentieke Tanzania terwijl je als vrijwilliger in een lokaal community project aan de slag gaat. Laat je meeslepen door de ongerepte natuur, spot de Big Five tijdens een safari in ’s werelds mooiste wildparken, én maak kennis met de kleurrijke Masai bevolking. Hakuna Matata!

  Vrijwilligersreis Tanzania - Authentiek Tanzania

  Pole pole, we zijn in Tanzania! Rustig aan, neem de tijd, want this is Africa! Tijdens deze 2-weekse individuele rondreis ontdek je het authentieke Tanzania. Je gaat in een community project als vrijwilliger aan de slag met kinderen die worden opgevangen door een liefdevolle familie en ook help je mee op een schooltje.

  Staat een safari hoog op je verlanglijstje? De noordelijke safari route laat je de mooiste wildparken van Tanzania zien. Via Tarangire ga je naar de Serengeti. En ook wij beamen, het is echt 's werelds mooiste wildlife park. Na je safari door de Serengeti ga je via de bekende Ngorongoro krater terug naar Arusha.

  Wil je graag een goede indruk krijgen van een aantal van de mooiste parken van Tanzania maar heb je een beperkt budget? Overweeg dan deze 3-daagse kampeersafari! Heb je weinig tijd en budget maar wil je wel de mooiste parken zien? Dat kan met deze 3 daagse kampeersafari naar Tarangire, Lake Manyara en de Ngorongoro krater!

  Het Andere Tanzania

  Ontdek het zonnige Zanzibar in 5 dagen! Het tropische Zanzibar heeft voor iedere reiziger wat te bieden. Laat je verleiden door de heerlijke geuren, de mooie kleuren en de relaxte sfeer van het eiland. Van de prachtige azuurblauwe zee tot het indrukwekkende Jozani regenwoud. Van de smalle straten van Stonetown tot de brede witte zandstranden. Ontdek het allemaal zelf!

  Annelies – Onderwijs en kinderopvangcentrum

  We zijn dankzij jullie een ervaring rijker, die ons nog lang zal bijblijven. We zouden graag benadrukken wat we juist zo goed vonden aan ons project. Allereerst: Charles! Hij was vanaf het begin een heel zorgende papa voor ons. We werden zo goed ontvangen door heel de familie, dat we ons meteen thuis voelden. Hij was oprecht geïnteresseerd in onze verhalen en ervaringen en hij wou aan de slag gaan met alles wat we hem vertelden om zo te streven naar verbetering en ontwikkeling. We ondervonden dat dit in Afrika een mentaliteit is die niet vanzelfsprekend is. Asante sana!
   

  Marjet - Engelse les en sport project op Zanzibar

  Ik heb drie weken vrijwilligerswerk gedaan op een basisschool en daarna ben ik nog naar het vaste land van Tanzania afgereisd om op safari te gaan. De kinderen op de basisschool waren altijd vrolijk en waardeerden mijn hulp enorm. Het gaf enorm veel voldoening om de kinderen iets bij te kunnen brengen. Ik werkte elke dag van 07.30 – 13.00, waardoor ik elke dag nog de hele middag had om zelf in te vullen. Ik ben vaak na het werken nog naar Stone Town geweest, het hoofdstadje van Zanzibar, of ik ging lekker naar het strand. In het weekend deed ik geen vrijwilligerswerk en ben ik elke keer naar een ander deel van het eiland gegaan om ook dat te verkennen. Zo ben ik naar Nungwi, Kendwa, Paje en Kiwengwa geweest. Deze plekken waren allemaal zo mooi, onbeschrijfelijk mooi. Echt een paradijsje! Na 3.5 week ben ik uit Zanzibar vertrokken om nog op safari te gaan. De safari was super goed geregeld en ook dat was een ervaring die ik nooit meer vergeet!

  Ik zou zo graag weer terug gaan. Voor je het weet zit je weer in je dagelijkse routine van studeren en werken. Ik raad het echt iedereen aan!

  Veiligheid in Tanzania

  Over het algemeen is Tanzania een veilig land. Maar net zoals in andere landen, moet je met name in de grotere steden altijd goed op je spullen letten. Ga niet met teveel contant geld op zak de straat op, je kunt namelijk op genoeg plekken geld pinnen. Ook je paspoort kun je beter op een veilige plek opbergen zolang je deze niet nodig hebt. Vergeet ook niet een extra kopie hiervan te maken zodat je de kopie altijd bij je kunt hebben. Ga niet de straat op met waardevolle sierraden en wees voorzichtig met dure camera’s of laptops. In de ogen van Afrikanen zijn westerse mensen ontzettendl rijk dus houd daar rekening mee.

  Ga je op safari, volg dan altijd het advies van je safari gids op. Hang nooit uit je jeep en als je een kampeersafari maakt is het belangrijk dat je aan je gids vraagt wat je wel en niet moet doen en hoe je je moet gedragen als een wild dier te dicht in de buurt van de tenten komt.

  Meer weten?

  Wil je meer weten over vrijwilligerswerk en reizen in Tanzania?

  Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en dan helpen we je graag verder!

  Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

  © 2022 Het Andere Reizen