Vrijwilligerswerk in Sri Lanka

  Kom vrijwilligerswerk doen in Sri Lanka, de parel van de Indische Oceaan. Alle sociale vrijwilligersprojecten die wij ondersteunen liggen in het plaatsje Galle aan de kust van Sri Lanka.

  Galle is een kleine stad met Nederlandse invloeden en een perfecte plek om een tijdje te verblijven en kennis te maken met de cultuur en de bevolking van Sri Lanka. Vanuit Galle ben je in mum van tijd bij de prachtige stranden in het zuiden die je in het weekend op kunt zoeken. 

  Vrijwilligerswerk en reizen in Sri Lanka

  Relax in een hangmat op een van de tropische stranden, ga op olifanten jeepsafari in het binnenland, bezoek indrukwekkende tempels in de koninklijke steden en drink een kopje thee in de hooglanden. Sri Lanka is het perfécte land om op eigen gelegenheid met een backpack op je rug te ontdekken, voor of na je vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk en reizen gaan goed samen in Sri Lanka. Het is aan te raden om eerst vrijwilligerswerk te gaan doen omdat je tijdens je vrijwilligerswerk het land, de cultuur en de bevolking alvast leert kennen. Na je vrijwilligerswerk kun je de hoogtepunten van Sri Lanka ontdekken en prima op eigen gelegenheid door het land reizen. Sla vooral de indrukwekkende treinreis tussen Ella en Kandy niet over!

  Als je het fijn vind kunnen we ook een mooie rondreis op maat voor je samenstellen! Neem hiervoor even contact met ons op. 

  Minke - Bezoek vrijwilligersprojecten + rondreis

  Sri Lanka wordt ook wel de Parel van de Indische Oceaan genoemd. En dat is niet voor niets! Groene theeplantages, tropische stranden, prachtige tempels maar bovenal een bijzonder vriendelijke en gastvrije bevolking. Sri Lanka is echt een pareltje! De vrijwilligersprojecten in Galle zijn stuk voor stuk mooie projecten waar je als vrijwilliger echt een steentje bij kunt dragen en het olifantenproject in het binnenland, wauw wat een geweldig initiatief is dat! Heel bijzonder om zo dicht bij deze unieke dieren te kunnen zijn en tegelijk een handje mee te helpen in een uniek vrijwilligersproject.
   

  Julia - sociale projecten

  Met mij gaat het heel erg goed! Ik ben heel erg aan het genieten! Ik help mee in verschillende projecten dus ik kan veel afwisseling krijgen. In het weekend maak ik tripjes in het land, aangezien ik toch vrij bent. Het eerste weekend ben ik naar Kandy geweest en het tweede weekend rond Galle gebleven, schildpadden, slangen en olifanten gezien!

  Ik breng hier de meeste tijd door in het opvangtehuis voor meisjes. Zij vinden het erg leuk om met me om te gaan aangezien ik ongeveer dezelfde leeftijd heb. Ook in het ouderen centrum heb ik meegeholpen. Spelletjes gespeeld en gelachen. De ouderen houden erg van massages. Ze zijn zo lief, echte schatjes!

   

  Joyce - olifanten project

  Mijn tijd in Sri Lanka was in een woord geweldig! Ik heb het echt enorm naar mijn zin gehad! Ik voelde me al snel welkom in het project. De coördinatoren zijn echt heel erg vriendelijk en behulpzaam en zonder hen zou deze ervaring niet hetzelfde zijn geweest.

  Nadat mijn eerste echte werkdag erop zat, herinner ik mij nog dat ik blaren op mijn handen had van het werk, ik was verbrand en compleet uitgeput, maar het werk gaf mij zoveel voldoening dat het voor mij niet uitmaakte! Wat ik prachtig vond is dat je een 'eigen' olifant toegewezen kreeg, op deze manier bouw je echt een band op met zowel de olifant en de mahout (olifantenverzorger).

  Ik vond het zo leuk, dat ik niet de originele 4 weken ben gebleven, maar de 2 weken die ik zou gaan reizen in Sri Lanka heb opgegeven en bij het project ben gebleven. In de weekenden waren we vrij dus ik had al redelijk wat stadjes bezocht die ik tijdens mijn reis wilde zien. Ook nadat mijn 6 weken bij het project voorbij waren wilde ik niet weg, maar helaas had ik al een vlucht naar huis geboekt (en maar beter ook denk ik). 

  Bij mijn afscheid hebben de coördinatoren mij op het hart gedrukt dat ik zeker moet terugkomen en dit ben ik ook van plan. Al was het een droom van mij om met olifanten te werken, ik had niet durven dromen dat het zó leuk zou zijn. Ik kan uren vertellen over mijn ervaring en hoe bijzonder ik het vond, maar ik zal het gevoel nooit kunnen omschrijven.  

  Ik wil jullie als organisatie heel erg bedanken voor alle hulp en ook de betrokkenheid!

   

  Veiligheid in Sri Lanka

  Sri Lanka is een relatief veilig land maar let wel, net als in andere Aziatische landen, goed op je spullen. Vooral op drukke markten, in drukke steden en op stations moet je extra opletten. Bewaar waardevolle spullen altijd in een kluis of afgesloten kamer.

  Voor de rest is Sri Lanka absoluut geen land waar je je onveilig hoeft te voelen, dat merk je meteen. De vriendelijke en gastvrije bevolking zorgt hier wel voor!

  Meer weten?

  Wil je meer weten over vrijwilligerswerk in Sri Lanka?

  Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en dan helpen we je graag verder!

  Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

  © 2023 Het Andere Reizen