Vrijwilligerswerk in Nepal

  Wie Nepal zegt, zegt Mount Everest. En nog een stuk of 8 van die enorme toppers. Maar ook zeggen wij (en we spreken uit ervaring) dat hier de meest vriendelijke en gastvrije mensen ter wereld wonen.

  En dat willen wij jou laten ervaren tijdens een vrijwilligersreis naar Nepal. Gelukkig zijn de belangrijkste bezienswaardigheden, van Kathmandu tot de jungle en de Himalaya goed te bereiken als je beperkt tijd hebt.  Helaas leeft een groot deel van de bevolking in Nepal onder de armoedegrens. Dit betekent dat hulp op heel veel fronten meer dan welkom is!

  Kathmandu en het platteland

  In de hoofdstad Kathmandu kun je aan de slag in verschillende vrijwilligersprojecten, maar ook bieden we die mogelijkheid op het platteland. Er is geen groter contrast dan tussen de chaotische grote stad en het plattelandsleven in Nepal. Je reis in Nepal begint altijd in hoofdstad Kathmandu. Je eerste indruk zal je vast altijd bijblijven! Want chaotisch en druk is het zeker. Maar ook de kleurrijke vlaggetjes en indrukwekkende bouwwerken typeren Kathmandu. De eerste dagen laten we je kennismaken met Kathmandu en Nepal . Met wat lessen in de taal en cultuur leer je meer achtergrond informatie. Maar natuurlijk ga je ook samen met onze contactpersoon op stap en leer je de stad en haar omgeving snel kennen.

  Daarna ga je aan de slag in een vrijwilligersproject van jouw keuze. Je kunt bijvoorbeeld sociaal vrijwilligerswerk met kinderen doen of in een medisch project zoals een ziekenhuis werken.

  Vrijwilligerswerk en reizen in Nepal

  We raden je zeker aan om meer van Nepal te zien dan alleen de hoofdstad Kathmandu. Als je niet veel tijd hebt, bieden we een speciale 3-weekse vrijwilligersreis aan waarbij je vrijwilligerswerk combineert met een rondreis door Nepal. Je kunt kiezen uit een vrijwilligersreis waarbij je de hoogtepunten van Nepal te zien krijgt, maar ook bieden we een reis aan waarbij je na het vrijwilligerswerk een bijzondere homestay trekking gaat maken en de reis afsluit in een boeddhistisch dorp.

  Jongeren groepsreis Nepal

  Ga mee op onze 3-weekse jongerenreis naar Nepal! Een indrukwekkend land met prachtige natuur en vooral een heel kleurrijke bevolking. Tijdens deze 3-weekse jongeren groepsreis naar Nepal krijg je de kans om een tijdje in een heel andere cultuur te wonen en werken. Tijdens deze jongerenreis maak je actief deel uit van het lokale leven.

  Vrijwilligers groepsreis Nepal - Helpen in Het Andere Nepal

  Maak kennis met Het Andere Nepal, ga mee op onze 2-weekse groepsreis en help mee als vrijwilliger om het kinderopvangcentrum op te knappen in het Dhading district! Het doel van de reis is zoveel mogelijk tijd door te brengen met en tussen de lokale bevolking. Mocht je toch nog graag wat toeristische hoogtepunten willen zien, dan kun je de reis uiteraard verlengen naar keuze!

  Vrijwilligersreis Nepal - Het Andere Nepal

  Wil je graag kennis maken met Het Andere Nepal? Ontdek het leven van alledag in dit prachtige Himalaya land tijdens deze 3-weekse individuele rondreis! Deze reis is een leuke combinatie van vrijwilligerswerk en diverse bezienswaardigheden! Tijdens het vrijwilligerswerk verblijf je bij een lokale gastfamilie in Kathmandu.

  Ichelle - Vrijwilligersproject in Nepal

  Wat een super ervaring was Nepal en wat een bijzonder gezin! Ik ben echt heel erg dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken, maar dat is mede door jullie hulp. Dankjewel!
   

  Erwin en Jolanda - Vrijwilligersreis Het Andere Nepal

  Het Andere Reizen heeft ons in vele aspecten positief verrast. Wij hebben een geweldig mooie reis naar Nepal erop zitten. We hebben vrijwilligerswerk gedaan en gebruik gemaakt van de bouwstenen ‘Homestay trekking’ en ‘Monniken en kloosters’. Back to basics. Bedankt Judith, Annemieke, Minke en Sandra voor jullie begeleiding. Zelfs in korte tijd kun je echt wat betekenen in een vrijwilligersproject!
   

  Stefan - Vrijwilligersreis Hoogtepunten van Nepal

  Nepal verandert in één groot kleurenpalet tijdens het Holi Festival. Tijdens dit kleurrijke festival wordt het begin van de lente gevierd en het nieuwe jaar van de hindoes ingeluid. Er wordt met gekleurd poeder en water gegooid. Wat een ervaring om dit mee te maken tijdens onze rondreis door Nepal!
   

  Leanne - Jongeren groepsreis Nepal

  Ik vond onze begeleiding super. Ook vond ik het fijn dat we tijdens de excursies twee begeleiders hadden en dat er ook tijdens het vrijwilligerswerk iemand bij ons was. 
   

  Veiligheid in Nepal

  Op het gebied van criminaliteit is Nepal één van de veiligste landen om naartoe te reizen. Natuurlijk is het belangrijk dat je altijd waakzaam bent en niet te opzichtig met dure camera’s en telefoons rondloopt. Vooral drukke plaatsen als een markt zijn plekken waar een zakkenroller kan toeslaan.

  Ook in politiek opzicht is Nepal een vrij rustig land, maar door het aannemen van een grondwet en de verkiezingen die op regionaal en nationaal niveau zo nu en dan plaatsvinden, is het belangrijk je niet te mengen in politieke discussies. Ook moet je altijd stakingen vermijden.

  Meer weten?

  Wil je meer weten over vrijwilligerswerk en reizen in Nepal?

  Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en dan helpen we je graag verder!

  Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

  © 2019 Het Andere Reizen