Vrijwilligerswerk in India

  India is een heel bijzonder land om vrijwilligerswerk te gaan doen. Het verschil tussen arm en rijk is enorm en de armoede is hier schrijnend.

  Als vrijwilliger moet je stevig in je schoenen staan maar kun je hier zeker je steentje bijdragen. De vrijwilligersprojecten waar wij  mee samenwerken in India bevinden zich allemaal in Puducherry (Pondicherry) in het zuiden van India. Puducherry is een hele fijne stad voor een eerste kennismaking met India. De stad heeft Franse invloeden en voelt een stuk relaxter aan dan het hectische noorden van India. Een fijne plek om een tijdje te verblijven en vrijwilligerswerk te doen.

  Paulien - Kliniek / klein ziekenhuis in India

  Ik heb een hele mooie tijd gehad in India en ik heb super veel geleerd, ervaringen opgedaan, leuke mensen ontmoet, vakantie gevierd in de weekenden, en vooral heel erg genoten van alles!! Want wat mag je blij zijn als je zo'n kans hebt in je leven! Ik kijk goed terug op afgelopen maanden en ben dankbaar met deze enorme ervaring. Dit was een enorme kans, en ik ben blij dat ik die genomen heb!
   

  Romee – Vrijwilligersreis Magisch Rajasthan in India

  Vandaag is alweer mijn laatste dag aangebroken van het vrijwilligersprogramma in Jaipur en ik wilde jullie nog even laten weten dat ik wederom een toptijd heb gehad! Van slapen onder de sterren in de woestijn en dansen op een Indiase bruiloft tot de onvergetelijke momenten in de vrijwilligersprojecten, het was allemaal even leuk!
   

  Veiligheid in India

  India is een bijzonder en kleurrijk land dat al je zintuigen prikkelt. Soms kan dit land echter een tikkeltje hectisch en frustrerend zijn, zeker voor vrouwen. Kleed je áltijd gepast en toon respect voor de lokale cultuur om ongemakkelijke en onveilige situaties te voorkomen. Niet alleen in je vrijwilligersproject maar ook daarbuiten. India is verder een relatief veilig land voor reizigers. Omdat de kloof tussen arm en rijk enorm is en er veel armoede in India heerst, is het altijd aan te raden om niet met dure spullen en sieraden rond te lopen en je waardevolle spullen goed op te bergen.

  Meer weten?

  Wil je meer weten over vrijwilligerswerk in India?

  Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en dan helpen we je graag verder!

  Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

  © 2022 Het Andere Reizen