Vrijwilligerswerk in Ecuador

  Lijkt het je leuk om vrijwilligerswerk te doen in Ecuador? Je kunt via ons in verschillende vrijwilligersprojecten aan de slag.

  Je kunt vrijwilligerswerk doen in een sociaal project in Quito, of in het binnenland van Ecuador in een natuurproject of bij een lokale gemeenschap.

  Als je weinig tot geen Spaans spreekt is het zeker aan te raden om voorafgaande of tijdens je vrijwilligerswerk Spaanse lessen te volgen in Quito. Door het leren van de Spaanse taal haal je het meeste uit je vrijwilligerswerk want de lokale bevolking spreekt bijna geen Engels. 

  Vrijwilligerswerk en reizen in Ecuador

  Wij zijn smoorverliefd op Ecuador en we raden je dan ook aan om tijd vrij te maken te gaan reizen in dit land. Als tijd en budget het toelaten, sla de onvergetelijke Galapagos eilanden dan niet over. Dit unieke stukje wereld moet je echt gezien hebben!

  Uitgebreid eilandhoppen - Galapagos / Ecuador

  De ultieme manier om de Galapagos eilanden goed te zien, is er rustig de tijd voor te nemen en op de eilanden zelf te verblijven. Tijdens deze 8-daagse tour breng je minder tijd door op de boten en is er meer ruimte om de eilanden te bekijken. Hoewel je minder eilanden te zien krijgt dan tijdens een cruise, is er meer ruimte om te relaxen en zie je de plaatsen die je bezoekt intensiever.

  Amazone jungle tour - Ecuador

  Jezelf helemaal afzonderen van de buitenwereld? Weg van de verkeersdrukte, stress en internet? Voel je één met de natuur tijdens een 4-daagse tour in het Cuyabeno Reservaat. Met dit programma duik je echt diep de jungle in. Vanuit Quito bereik je de fraaie lodge na een rit met de bus, taxi, transfer en kano. Een hele reis, maar als je eenmaal per kano over de rivier glijdt waan je jezelf in een compleet groene wereld met jungle geluiden als achtergrondmuziek.

  Verblijf bij de locals in de Andes - Ecuador

  Duik in de traditionele cultuur van Ecuador en bezoek de locals in de Andes. Het guesthouse financiert alle activiteiten van de Inti Sisa stichting. Zo wordt een deel van de opbrengst gebruikt om de kansarme dorpelingen educatieve ondersteuning te geven, vooral voor jonge meiden en vrouwen die normaal geen andere rol dan huisvrouw hebben vanwege een gebrek aan mogelijkheden.

  Cultureel Cuenca - Ecuador

  Na Quito is Cuenca de belangrijkste en mooiste koloniale stad van Ecuador. Maar vertel dit niet aan de locals, die erop aandringen dat deze stad hét pareltje van Ecuador is. Met zijn laid-back sfeer, schone straten en zeer prettig klimaat geven we ze zeker geen ongelijk! Tijdens dit programma ga je bijzondere plekken bezoeken, zowel in de stad als buiten de stad.

  Spaans in Ecuador - Taalreis Ecuador

  Maak een 3-weekse of 4-weekse taalreis in Ecuador en ontdek al Spaans lerend de hoogtepunten van dit compacte en prachtige land! Wil je graag veel van een land zien en ook de Spaanse taal leren? Maar krijg je al de rillingen bij de gedachte aan wekenlang in dezelfde schoolbank zitten en elke dag maar woordjes stampen? Dan is deze 3 of 4-weekse taalreis precies wat je zoekt!

  Selina - Dierenopvang Amazone in Ecuador

  Het project is heel mooi en precies wat ik ervan verwacht had. Het zag er heel verzorgd uit en dat was ook het doel. De dieren werden goed verzorgd en er waren veel andere vrijwilligers, meestal van dezelfde leeftijd, waarmee het altijd heel gezellig was maar ook serieus kon zijn. Er waren verschillende soorten apen, ocelots, een margay, een capibara, een toekan, veel vogels, een wasbeer, een marter, een honingbeer en neusberen. De terugreis naar Quito ging goed en ook het hostel was goed geregeld. De Galapagos eilanden waren echt super en ik heb veel gesnorkeld met wilde dieren en het was vaak mooi weer.
   

  Linda - Stage toerisme, marketing en communciatie in Ecuador

  Ik houd me lekker bezig hier, en ben best druk. Ik heb hele vriendelijke collega's, en voor ons zijn salsa leggen gratis, dus daar heb ik gister avond gebruik van gemaakt! Ik heb het druk maar vindt het wel lekker zo. Ik vermaak me prima! Tot nu toe geniet ik hier elke dag van Ecuador.
   

  Veiligheid in Ecuador

  Door de vriendelijke bevolking voel je je in Ecuador al heel snel thuis. Maar net als in andere landen in Latijns Amerika is het verschil tussen arm en rijk erg groot en moet je ook in Ecuador erg goed op je spullen letten. Dit geldt vooral voor de drukkere steden en met name in het openbaar vervoer. Op de Galapagos eilanden hoef je je trouwens geen zorgen te maken, hier worden fietsen niet eens op slot gezet. Hoe dan ook, let altijd goed op je spullen en maak gebruik van kluisjes in hostels en een moneybelt tijdens het reizen. Tijdens busreizen dien je te allen tijde je tas met waardevolle spullen bij je op schoot te houden. Het komt vaak voor dat in de bus spullen van toeristen uit hun tassen worden gestolen als deze op de grond staan of in het bagagevak bovenin. Ook ’s avonds alleen over straat lopen is niet altijd verstandig, pak een taxi of ga met een groepje op stap.

  Meer weten?

  Wil je meer weten over vrijwilligerswerk en reizen in Ecuador?

  Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en dan helpen we je graag verder!

  Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

  © 2019 Het Andere Reizen