Vrijwilligerswerk in Afrika

  Afrika ontdekken op een andere manier? Dat kan met Het Andere Reizen. Wij bieden vrijwilligerswerk en speciale vrijwilligersreizen aan in diverse Afrikaanse landen.

  Ons doel is jou kennis te laten maken met het Andere Afrika. Een reis waarbij je samenwerkt met de lokale bevolking en je verdiept in hun cultuur en omgangsvormen.  Door vrijwilligerswerk te doen in Afrika geef je ondersteuning op het gebied van jouw kennis en kwaliteit, maar leer je andersom ook waarom men in Afrika soms anders denkt en werkt dan je in de westerse wereld gewend bent.

  Na afloop van je vrijwilligersreis zul je het met ons eens zijn: als je eenmaal een reis naar Afrika hebt gemaakt, wil je graag weer terug!

  Afrika

  Vrijwilligerswerk in Afrika is mogelijk vanaf 2 weken. Het Andere Reizen biedt verschillende projecten aan in 3 Afrikaanse landen: Tanzania, Malawi en Zuid Afrika.  Je kunt in Tanzania terecht voor sociaal, medisch of educatief vrijwilligerswerk. In Zuid Afrika heb je de keuze om vrijwilligerswerk te doen met kinderen in townships, op scholen of in een kinderopvangcentrum. Ook kun je in een kinderziekenhuis in Kaapstad sociaal werk met kleine kinderen doen. En natuurlijk hebben we verschillende projecten met dieren en wildlilfe in Zuid Afrika. In Malawi ga je aan de slag in kleinschalige community projecten en werk je met vrouwen en kinderen. Zoek je specifiek een sport project in Afrika of een uitdagende stage? Ook dan kun je bij Het Andere Reizen terecht.

  Natuurlijk heb je naast het vrijwilligerswerk voldoende tijd om meer van Afrika te ontdekken. Als je in Tanzania bent mag een Big 5 safari naar de Serengeti eigenlijk niet ontbreken en een paar daagjes strandvakantie op Zanzibar is ook niet verkeerd. Wie naar Zuid Afrika gaat wil natuurlijk Kaapstad en de wereldberoemde Tafelberg gezien hebben. Ook voor deze tours en rondreizen door Afrika kun je bij Het Andere Reizen terecht.

  Tanzania

  • Sociaal, educatief en medisch vrijwilligerswerk in Arusha en op Zanzibar

  • Verblijf in een vrijwilligershuis of bij een gastgezin

  • Alle maaltijden inclusief

  • Betrokken en deskundige contactpersonen Charles, Allan en Francis

  • Ideaal voor safari’s en strandvakantie na afloop van het vrijwilligerswerk

  Zuid Afrika

  • Sociaal en educatief vrijwilligerswerk in Kaapstad en Port Elizabeth

  • Verblijf in een comfortabel vrijwilligershuis (Port Elizabeth) of gastgezin (Kaapstad)

  • Alle maaltijden inclusief

  • Vrijwilligerswerk met dieren / wildlife door heel Zuid Afrika

  • Uitstekende begeleiding van Nederlandse en Zuid Afrikaanse contactpersonen Martijn en Samantha

  • Perfect te combineren met een kampeerrondreis door Zuid(elijk) Afrika

  • Elke zomer speciale 3-weekse jongeren groepsreis

  Malawi

  • Het warme hart van Afrika

  • Kleinschalige community projecten

  • Ontdek het authentieke deel van Malawi

  • Verblijf in een geweldig gastgezin

  • Alle maaltijden inclusief

  • Goede begeleiding van onze lokale contactpersoon Justin

  Verschillende soorten vrijwilligerswerk in Afrika

  • Sociaal vrijwilligerswerk

  • Educatief vrijwilligerswerk

  • Medisch vrijwilligerswerk

  • Vrijwilligerswerk met dieren / wildlife

  Vrijwilligerswerk en reizen in Afrika

  Jongeren groepsreis Zuid Afrika

  Welkom in pragtig Suid-Afrika! Graag laten we je kennismaken met de regenboog natie tijdens deze 3-weekse indrukwekkende en bijzondere jongerenreis naar Zuid Afrika! Leer Zuid Afrika op een andere manier kennen terwijl je vrijwilligerswerk doet, en maak ondertussen ook kennis met een aantal toeristische hoogtepunten.

  Jambo! This is Africa! Tijdens deze 2-weekse jongerenreis maak je kennis met het echte Tanzania. Je werkt als vrijwilliger en gaat op safari! Je mag zelf kiezen of je in een opvangcentrum voor jonge kinderen, op een school voor kinderen met een beperking of in een ziekenhuis wilt werken. Tijdens deze 2-weekse jongerenreis krijg je in korte tijd een goede indruk van het leven in Tanzania.

  Vrijwilligersreis Tanzania - Authentiek Tanzania

  Pole pole, we zijn in Tanzania! Rustig aan, neem de tijd, want this is Africa! Tijdens deze 2-weekse individuele rondreis ontdek je het authentieke Tanzania. Je gaat in een community project als vrijwilliger aan de slag met kinderen die worden opgevangen door een liefdevolle familie en ook help je mee op een schooltje.

  Big 5 spotten op safari - Tanzania

  Staat een safari hoog op je verlanglijstje? De noordelijke safari route laat je de mooiste parken zien die Tanzania in het vat heeft. Via Tarangire ga je naar de Serengeti. En ook wij beamen: het is echt 's werelds mooiste wildlife park. Na je safari door de Serengeti ga je via de bekende Ngorongoro krater terug naar Arusha.

  Rondje Kaapstad - Zuid Afrika

  Hip, sfeervol en bomvol geschiedenis: welkom in Kaapstad! Deze stad is met stip dé leukste stad van Afrika. Gezellige eettentjes, de Tafelberg die trots over de stad waakt en vergeet vooral niet Kaap de Goede Hoop, het meest zuidwestelijke punt van Afrika. Daar wil je toch gestaan hebben? Speciaal voor de liefhebbers hebben wij een 4-daags Rondje Kaap pakket samengesteld.

  Ontdek Zanzibar - Zanzibar / Tanzania

  Ontdek het zonnige Zanzibar in 5 dagen! Het subtropische Zanzibar heeft voor iedere reiziger wat te bieden. Laat je verleiden door de heerlijke geuren, de mooie kleuren en de relaxte sfeer van het eiland. Van de prachtige azuurblauwe zee tot het indrukwekkende Jozani regenwoud. Van de smalle straten van Stonetown tot de brede witte zandstranden. Ontdek zelf dit prachtige eiland!

  Garden Route - Zuid Afrika

  Tijdens één van de bekendste routes van Zuid Afrika, de Garden Route, ontdek je dat Zuid Afrika een enorme variatie in natuur en activiteiten te bieden heeft. Ontdek de prachtige natuur met regenwouden, kleurrijke lagunes en uitgestrekte zandstranden. Beleef leuke activiteiten zoals wijnproeverijen, de kalkstenengrotten bezoeken en walvissen spotten.

  Meer weten?

  Wil je meer weten over vrijwilligerswerk (en reizen) in Afrika?

  Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en dan helpen we je graag verder!

  Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

  © 2018 Het Andere Reizen