(Bio) chemie

Stage (bio) chemie in het buitenland

Ben je een student biochemie en op zoek naar een leuke stageplaats of onderzoek in het buitenland? Dan helpen wij je graag verder! Je zult hoofdzakelijk zelfstandig aan de slag gaan; begeleiding zal door een lokaal team van verschillende niveaus zijn.

In een plattelandsgemeenschap in Nepal (ongeveer 4 uur buiten de hoofdstad Kathmandu) werken wij met een Nederlands - Nepalese stichting die zich op diverse manieren inzet voor de lokale bevolking. Nepal kent een heel laag energieverbruik omdat er veel armoede heerst en er geen steenkool, gas of oliebronnen aanwezig zijn. Elektriciteit is er maar enkele uren per dag en de helft van de bevolking heeft er zelfs geen toegang toe. Voor de meeste Nepalezen is hout de enige energiebron met ontbossing en hevige moessons als resultaat.

In Nepal en het Dhading gebied zijn er weinig mogelijkheden voor schoon drinkwater. In heel Nepal heeft maar 80% van de bevolking toegang tot drinkwater, veelal in de grotere steden. In de dorpen en op het platteland moeten vrouwen vaak ver lopen om aan drinkwater te kunnen komen. Daarnaast beschikt maar iets meer dan een kwart van de huizen in ruraal gebied over sanitaire voorzieningen. Bewoners van deze rurale gebieden, zoals het Dhading gebied, halen hun water vaak uit bronnen in de omgeving. Het water dat uit de bron wordt getapt wordt zelden tot nooit getest en kan vele micro-organisme bevatten en niet eens schoon zijn. De beschikbaarheid van schoon drinkwater voorkomt veel gezondheidsproblemen voor de bevolking.

 

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2022 Het Andere Reizen