Stage buitenland

  Ben je op zoek naar een stage in het buitenland? Wij helpen je graag bij het vinden van een uitdagende stage.

  Zoek je een leuke stage, minor of onderzoek in het buitenland? Daag jezelf uit en ga naar Zuid Amerika, Afrika of Azië! Naast je studiepunten lever je met een stage in het buitenland een bijdrage aan de maatschappij, geef je je CV een boost en doe je unieke ervaringen in het buitenland op. Je leert een andere cultuur, ander land en een andere werkwijze kennen en dat is ontzettend leerzaam!

  Stage in het buitenland

  We helpen je graag bij het vinden van een geschikte buitenlandse stage. In Zuid Amerika, Afrika en Azië kun je een stage, minor of afstudeeronderzoek doen in verschillende projecten. Afhankelijk van je opleiding kijken we samen met jou wat de plaatsingsmogelijkheden zijn!

  Ook als je een specifieke stageopdracht hebt of een speciale afstudeerwens dan kunnen wij je helpen. In de meeste gevallen is het mogelijk om je stage of afstudeeronderzoek in te vullen zoals jij dat graag wilt.

  Wil je een stage in Zuid Amerika gaan doen en spreek je nog geen Spaans? Geen probleem, wij kunnen je een combinatie van Spaanse les en stage aanbieden.

  Ook in de zomerperiode of vlak na je studie (of tussendoor, als je een periode moet overbruggen) is het leuk en leerzaam om een internationale ervaring binnen je werkgebied op te doen. En je leert ook nog andere culturen, talen en landen kennen. Heel erg leerzaam en waardevol!

  Opleidingen

  Kun je jouw studie niet vinden op onze website? Wellicht dat we je toch een leuke stage kunnen aanbieden. Neem even contact met ons op en bespreek je specifieke stagewensen!

  ~~ Check onze nieuwe website voor alle MEDISCHE PROJECTEN in het buitenland ~~

  Buitenlandse stages voor diverse opleidingen

  Verloskunde

  In de landen Tanzania, Nepal, India en Peru is het mogelijk om een stage op het gebied van verloskunde te doen. In deze landen werken wij met verschillende (vrouwen)ziekenhuizen en klinieken waar je kunt helpen. Je doet consulten, helpt met zwangerschapscontroles en nacontroles van moeder en kind. En natuurlijk mag je in diverse ziekenhuizen actief meehelpen met bevallingen.

  Toerisme

  Wil je graag stage lopen, een minor volgen of een onderzoek doen op het gebied van toerisme en volg je een toeristische opleiding? Dan kunnen wij je helpen! Via ons kun je terecht bij verschillende touroperators, NGO's, en reisbureaus. Je kunt meer leren over community toerisme, duurzaam toerisme en ecolodges. In veel landen vormt het toerisme een belangrijke bron van inkomsten.

  Sport en bewegen

  In verschillende landen is het mogelijk om een stage te doen in het kader van je opleiding Sport en Bewegen of Sportmanagement. Daag jezelf uit en doe een sportstage in het buitenland! In Zuid Afrika kun je bijvoorbeeld een zelfstandige stage doen in een township in de omgeving van Port Elizabeth en in Malawi kun je aan de slag in een tennisproject.

  Sociaal (SPH, SPW, MWD, CMV)

  Wil je graag stage lopen, een minor volgen of een onderzoek doen op sociaal gebied en volg je een studie SPW, SPH, MWD, of CMV? Dan kunnen wij je helpen! Je kunt werkervaring opdoen in verschillende projecten. Je werkt nauw samen in een multidisciplinair team van professionals. Een stage ervaring in het buitenland staat heel goed op je CV!

  Psychologie

  Ben je een student psychologie en zoek je een leuke stageplaats in het buitenland? Dan kunnen wij je helpen! Je kunt werkervaring opdoen in verschillende projecten. Tijdens je studie psychologie leer je te kijken naar het gedrag en emoties van mensen. In het buitenland kun je heel goed terecht voor een stage of minor psychologie.

  Pedagogiek

  Ben je een student pedagogiek en zoek je een leuke stageplaats in het buitenland? Dan kunnen wij je helpen! Je kunt werkervaring opdoen in verschillende projecten. Alhoewel de studie pedagogiek buiten Nederland en België niet bekend is, kun je toch heel goed in het buitenland terecht om een stukje werkervaring op te doen.

  Onderwijs (regulier)

  Studeer je aan de Pabo of volg je een lerarenopleiding voor de middelbare school en ben je op zoek naar een stage in het buitenland? Dan helpen wij je graag verder! Een stage in het onderwijs in het buitenland is een hele uitdaging! Lesgeven gaat wezenlijk anders dan hoe we dat in Nederland of België gewend zijn. Buiten vakinhoudelijke ervaring zul je ook een hele culturele ervaring rijker zijn.

  Speciaal onderwijs

  Ben je van plan om leerkracht in het speciaal onderwijs te worden en ben je op zoek naar een stage in het buitenland? Een stage in het onderwijs in het buitenland is een hele uitdaging! Helemaal als het gaat om speciaal onderwijs. In veel landen wordt er nog weinig aandacht gegeven aan kinderen met special needs. Gelukkig zien wij steeds meer positieve ontwikkelingen op dit gebied.

  IBM en IBL

  Business stage in het buitenland. Ben je een student IBM of IBL en op zoek naar een leuke stage of onderzoeksplaats in het buitenland? Dan helpen wij je graag verder! Wij werken samen met verschillende partnerorganisaties en NGO's in het buitenland waar men op zoek is naar studenten met een business achtergrond. Vaak zijn dit kleinschalige ondernemingen.

  Fysiotherapie

  Heb je plannen om naar het buitenland te gaan voor een stage? En ben je op zoek naar een stage fysiotherapie? Er bestaat een groot tekort aan deskundige (aankomend) fysiotherapeuten op veel bestemmingen wereldwijd. Wij bieden je graag de mogelijkheid om alvast werkervaring op te doen in één van onze projecten. Je werkt met kinderen en/of volwassenen.

  Natuur en wildlife

  Zoek je een leuke, afwisselende en uitdagende stage op het gebied van natuur en wildlife? Doe je een opleiding dierverzorging? Of studeer je ecologie? Dan helpen wij je graag veder met het vinden van een leuke stage! Op het gebied van natuurbehoud, wildlife en dierverzorging hebben wij verschillende mogelijkheden. We werken met verschillende natuur en dieren projecten.

  Culturele antropologie

  Ben je op zoek naar een veldwerk stage of onderzoek voor je studie culturele antropologie? Of wil je de bedrijfscultuur van een buitenlands bedrijf van dichtbij onderzoeken? In Nepal kunnen we je plaatsen in een kleine, zelfstandige gemeenschap in het Dhading gebied. Een gebied waar veel mensen nog redelijk zelfvoorzienend leven.

  Communicatie en Marketing

  Ben je student communicatie en marketing en zoek je een uitdagende stage? Dan helpen wij je graag verder! Bij verschillende partnerorganisaties in het buitenland kun je een stage communicatie en marketing doen. Meestal werk je in een klein bedrijf met slechts een aantal medewerkers. Veel van onze partnerorganisaties zijn hoofdzakelijk gericht op contacten met buitenlandse partners.

  Gezondheidszorg

  Wil je graag een stage lopen, een minor volgen of een onderzoek doen in de gezondheidszorg en volg je een studie geneeskunde of verpleegkunde? Wij hebben uitstekende contacten met ziekenhuizen en klinieken in verschillende ontwikkelingslanden in Afrika, Latijns Amerika en Azie. Voor je medische stage zorgen wij voor een goede voorbereiding.

  (Bio) chemie

  Ben je een student biochemie en op zoek naar een leuke stageplaats of onderzoek in het buitenland? Je zult hoofdzakelijk zelfstandig aan de slag gaan; begeleiding zal door een lokaal team van verschillende niveaus zijn. In een plattelandsgemeenschap in Nepal werken wij met een stichting die zich op diverse maniereninzet voor de lokale bevolking.

  Voorbereiding en begeleiding stage buitenland

  Tijdens je stage, minor of afstudeeronderzoek in het buitenland word je begeleid door iemand die in het project werkt waar jij terechtkomt, of door iemand die op het hoofdkantoor ter plaatse werkt.

  Houd er wel rekening mee dat het in het buitenland niet gebruikelijk is dat je een vergoeding krijgt voor je stage. Aangezien de meeste projecten over geen of weinig financiële middelen beschikken, bieden wij automatisch een aantal verblijfsmogelijkheden aan. De kosten hiervoor zijn inbegrepen bij de programmakosten.

  Meer weten?

  Wil je meer weten de stagemogelijkheden in het buitenland?

  Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en dan helpen we je graag verder!

  Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

  © 2022 Het Andere Reizen