Vrijwilligersreis Tanzania - Authentiek Tanzania

Pole pole, we zijn in Tanzania! Rustig aan, neem de tijd, want this is Africa! Tijdens deze 2-weekse individuele rondreis ontdek je het authentieke Tanzania.

2-weekse vrijwilligersreis Tanzania

Karibu in Tanzania! Dit ga je nog vaak horen, want de gastvrije Tanzanianen heten je graag welkom.

Je gaat in een community project als vrijwilliger aan de slag met kinderen die worden opgevangen door een liefdevolle familie en ook help je mee op een schooltje.

In het weekend maak je een safari naar een aantal prachtige parken waar Tanzania zo bekend om staat. En natuurlijk ga je op zoek naar de Big 5! 

Je reis begint in Arusha, aan de voet van de Mount Meru gelegen. Alhoewel Arusha door de meeste toeristen vooral als startpunt voor een safari wordt gebruikt, is het een leuke plek om wat langer te verblijven. Kleurrijk is het zeker: de vele Masai die in de prachtigste doeken hun koopwaar aanbieden op de markt of met hun vee langs de kant van de straat struinen.

 

Tijdens deze 2-weekse vrijwilligersreis willen we je graag kennis laten maken met een authentiek stukje Tanzania. Je mag als vrijwilliger deel uitmaken van een kleine gemeenschap net buiten het drukke Arusha gelegen. Hier woon je bij het liefdevolle gastgezin van onze lokale coördinator Charles die buiten zijn dagelijkse werkzaamheden ook nog een aantal kinderen al dan niet permanent opvangt die om verschillende redenen niet meer thuis kunnen wonen.

 

Je gaat gedurende 2 weken aan de slag op een schooltje niet ver van je gastgezin. De school is door onze contactpersoon zelf opgericht en in de loop der jaren heeft hij van een paar leslokalen een echte school weten op te bouwen. Inmiddels komt er een groot aantal kinderen uit de hele community voor onderwijs. Deleerkrachten volgen een vast rooster en kinderen krijgen lessen in verschillende vakken. En een extra paar handen is daarbij altijd welkom!

Tijdens je verblijf in Tanzania assisteer je de leerkrachten tijdens verschillende lessen. Let wel, een les op een school in Tanzania gaat wezenlijk anders dan hoe wij dat gewend zijn! Het zal je vooral opvallen dat de kinderen (mede door de overvolle klassen) vooral leren te stampen, door woorden na te zeggen. Het ontbreekt leerkrachten veelal aan tijd om kinderen individueel aandacht te kunnen geven. 

Juist als vrijwilliger kun je hier een waardevolle bijdrage aan geven!

Buiten de lessen help je ook de kinderen die bij Charles wonen met huiswerk en andere activiteiten.

In het vrije weekend hebben we een 3-daagse kampeersafari voor je gepland en ontdek je 3 van Tanzania’s mooiste parken: Tarangire, Lake Manyara en de Ngorongoro krater.

Tarangire

De eerste dag bezoek je Tarangire, een prachtig park dat bekend staat om de reusachtige baobab bomen en de vele olifanten. Maar ook worden hier regelmatig andere dieren van de Big 5 gespot, zoals luipaarden, buffels en leeuwen.

Lake Manyara

Heb je ooit wel eens van boomklimmende leeuwen gehoord? Daarvoor is Lake Manyara de aangewezen plek. Hopelijk spot je vandaag deze prachtige viervoeters. Maar niet getreurd als het niet lukt, want ook het prachtige zoutmeer van Lake Manyara waar de vele flamingo's zorgen voor de indrukwekkende rose kleur is meer dan de moeite. En natuurlijk kun je in dit park ook vele andere diersoorten spotten: van olifanten tot zebra's, gnoes en veel apen. 

Ngorongoro

De laatste dag bezoek je 's werelds meest bekende krater: de Ngorongoro. Een absoluut natuurwonder dat ook wel de bijnaam Ark van Noach heeft. Nadat je de krater bent afgedaald met een jeep rijd je door de weids uitgestrekte velden en zie je zonder veel moeite de meest voorkomende dieren.

Met een beetje geluk spot je de Big 5!

Na afloop van de safari zorgen we dat je weer teruggebracht wordt in Arusha waar je de laatste week afsluit met vrijwilligerswerk. 

Na 2 weken is je reis afgelopen en ga je weer terug naar de luchthaven of kunnen we je reis desgewenst verlengen! 

 • De safari wordt in kleine internationale groepen gemaakt.
 • Voor Tanzania geldt naast een toeristenvisum ook de verplichting om een vrijwilligerspermit aan te vragen. Samen kosten deze $ 250 welke ter plaatse op de luchthaven aangeschaft dienen te worden.

 

 

Wat is inbegrepen?

 • 2 weken vrijwilligerswerk
 • 2 weken verblijf in een gastgezin in Arusha
 • volpension tijdens verblijf in gastgezin
 • kennismakingstour Arusha
 • 3-daagse safari inclusief Engelssprekende gids en entreegelden voor de nationale parken
 • 2 overnachtingen op een campsite tijdens de safari
 • vervoer per jeep met opklapbaar dak tijdens safari
 • volpension tijdens safari inclusief koffie, thee en water
 • Engelssprekende contactpersoon ter plaatse

Wat is niet inbegrepen?

 • vliegreis naar Tanzania en v.v.
 • transfer $ 50 p.p.per enkele reis (ter plaatse)
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • visumkosten ($ 250 p.p. totaal)
 • verzekeringen
 • administratiekosten € 35 p.p. per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • bijdrage SGR-garantie € 5 per persoon

Het Andere Reizen

Tel: 0597 - 43 14 30
Stuur ons een e-mail

Vragen of nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

We zijn ook beschikbaar via ons contactformulier

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2023 Het Andere Reizen