Vrijwilligersreis Peru - Cusco en de Heilige Vallei

Maak tijdens deze 3-weekse individuele rondreis kennis met een bijzonder land in een bijzondere combinatie! Volg Spaanse lessen, doe vrijwilligerswerk en maak leuke excursies in Peru! 

3-weekse vrijwilligersreis Peru

In 3 weken tijd krijg je de gelegenheid om Peru op een andere manier te ervaren dan alleen als toerist. En toch krijg je ook de mooiste plekjes te zien!

Vrijwilligersreis Peru

Je volgt Spaanse lessen in de prachtige oude Inca hoofdstad Cusco, doet vrijwilligerswerk in een project met kinderen of in een dierenopvangcentrum, en maakt daarnaast mooie excursies in de Heilige vallei.

Uiteraard staat een bezoek aan het wereldwonder Machu Picchu op het programma en zie je meer van de kleurrijke marktjes en Inca bouwwerken in de Heilige Vallei. En natuurlijk hoort daar ook de uitdagende klim naar Rainbow Mountain bij. 

 

Kennismaking – Spaanse lessen – Excursies

Na aankomst in de oude Inca hoofdstad Cusco word je opgehaald van de luchthaven. De eerste week krijg je in totaal 20 uur Spaanse lessen. De lessen worden gegeven in kleine groepjes. Heb je liever privé les? Ook dat kan! Informeer naar de mogelijkheden.

De lessen zijn in de ochtend zodat je 's middags tijd hebt om meer van deze prachtige stad te zien. Soms lijkt het alsof je teruggaat in de tijd, zo goed is alles bewaard gebleven in het mooie Cusco! De school organiseert ook regelmatig leuke activiteiten maar natuurlijk kun je zelf ook over de gezellige marktjes struinen of genieten van een kop koffie met uitzicht op het indrukwekkende plein. 

Spaanse school in Cusco

Excursie naar de Heilige Vallei

In het weekend bezoek je verschillende archeologische bezienswaardigheden in de Heilige Vallei. Natuurlijk stop je ook in gezellige plaatsje Pisaq dat bekend staat om de leuke markt en de prachtige Inca site met de mooiste uitzichten! Ook ontdek je andere bijzondere plekjes in de Heilige Vallei zoals het kleurrijke Ollantaytambo waar veel mensen nog in de authentieke rode klederdracht gekleed zijn en waar je nog een prachtige intakte Inca ruïne treft. 

Peruaanse vrouw in de Heilige Vallei

 

Vrijwilligerswerk – Excursies

In de tweede week ga je aan de slag als vrijwilliger in een kinderopvang project of in een dierenopvangcentrum. Je kunt zelf bepalen naar welk project je voorkeur uitgaat. Je werkt van maandag t/m vrijdag en het aantal uren per dag gaat in overleg met het project. Mocht je deze week graag nog wat extra Spaanse lessen willen bijboeken, dan kan dat ook!

De kleuren van Rainbow Mountain

Voor deze dagexcursie ga je vroeg uit de veren want je reist naar één van de meest bijzondere plekken in de Heilige Vallei, de Rainbow Mountain. De tour begint met een ritje door ruige valleien tot je het startpunt van de trekking hebt bereikt. Van hieruit wandel je in ongeveer 2 uur naar het punt waarvoor je gekomen bent, het uitzicht op de zevenkleuren berg Vicuna, bekend geworden als Rainbow Mountain. De pittige klim en vooral ook behoorlijke hoogte (5000!) ben je snel vergeten als je omringd wordt door dit prachtige kleurenpallet. Met een beetje geluk is het helder weer en zie je de berg op haar mooist.

Rainbow Mountain Peru

Een bezoek aan Maras en Moray

Ook bezoek je in hetzelfde weekend de zoutpannen van Moray en Maras. Maras zijn erg indrukwekkende cirkels die door de Inca's tijdens landbouwwerkzaamheden werden gebruikt.

Maras en Moray

 

Een bezoek aan Machu Picchu

In de laatste week ga je tijdens een 4-daagse avontuurlijke excursie naar het hoogtepunt van de Heilige Vallei, het wereldwonder Machu Picchu. De tour begint op de fiets terwijl je afdaalt door de Heilige Vallei langs mooie landschappen. Lijkt het je leuk om te gaan raften? Dan kun je dat ter plaatse bijboeken. Wij vonden dat echt een aanrader! De volgende dagen ga je te voet verder langs rivieren en kleine dorpjes. De warmwaterbronnen van Colcamayo is een meer dan welkom relaxmoment tijdens de tour. De laatste dag staat het hoogtepunt van je reis op het programma en ga je naar de indrukwekkende verloren stad Machu Picchu. Daarna reis je per trein terug naar Cusco voor je laatste overnachting. 

Inca jungle trail

 

 • Een aantal entreegelden voor de excursies dienen ter plaatse betaald te worden. In Cusco kun je een Bolleto Turistico / toeristenticket aanschaffen voor ongeveer € 40 p.p.
 • Het is mogelijk om deze reis uit te breiden met extra Spaanse lessen, vrijwilligerswerk of bijvoorbeeld een excursie naar de jungle, Titicaca of de Colca Canyon. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!
 • Je kunt tijdens je verblijf in Cusco ook kiezen voor een verblijf in een gastgezin in plaats van appartement. De toeslag hiervoor bedraagt € 30 per week, maar de maaltijden zijn dan deels inbegrepen.
 • Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van wijzigingen door bijvoorbeeld weersomstandigheden.
 • Liever een andere route? Dat kan! Boek dan onze 3-weekse Ontdek Peru reis. Tijdens deze reis maak je een meerdaagse excursie naar het Titicacameer inclusief overnachting bij een lokale familie op het eiland Amantani!

 

 

Wat is inbegrepen?

 • 3 weken verblijf in een appartement in Cusco
 • transfer vanaf de luchthaven van Cusco naar het appartement
 • kennismakingsbijeenkomst en introductie ter plaatse
 • Engelssprekende contactpersoon en begeleiding ter plaatse
 • 1 week Spaanse groepslessen bestaande uit 20 lesuren
 • 1 week deelname aan een vrijwilligersproject naar keuze
 • excursie Rainbow mountain
 • excursie naar markt en ruines in Pisaq, Ollantaytambo en Chinchero
 • excursie Moray en Moras
 • 4-daagse Inca Jungle trail naar Machu Picchu
 • alle vervoer vanaf Cusco naar beginpunt van excursies naar Machu Picchu en v.v.
 • entreegelden en bezoek Machu Picchu
 • overnachting(en) tijdens bezoek aan Machu Picchu
 • volpension tijdens Inca jungle trail

Wat is niet inbegrepen?

 • vliegreis naar Peru en v.v.
 • maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard
 • enkele entreegelden voor de excursies c.a. € 40 p.p.
 • verzekeringen
 • administratiekosten € 35 p.p. per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Het Andere Peru

Sandra maakte een rondreis door Peru en deed vrijwilligerswerk in het straathonden project. 

Ben je benieuwd naar haar ervaringen?

Bekijk de video!

Het Andere Reizen

Tel: 0597 - 43 14 30
Stuur ons een e-mail

Vragen of nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

We zijn ook beschikbaar via ons contactformulier

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2022 Het Andere Reizen