Vrijwilligersreis Galapagos - Eilandhoppen

Zoek je een reis waarbij je naast een mooie rondreis ook iets terug kan geven aan de locals en de natuur? Combineer een onvergetelijke eilandhop tour op Galapagos eilanden met het meehelpen in een bijzonder sociaal - of natuurproject op deze unieke bestemming!

2-weekse vrijwilligersreis Galapagos eilanden

In de eerste week kun je kiezen of je vrijwilligerswerk met kinderen of in de natuur wilt doen. Daarna maak je een mooie eiland hop rondreis naar het gezellige Santa Cruz en het paradijselijke Isabela. Ontmoetingen met unieke dieren zijn ongetwijfeld onderdeel van het programma.

Tijdens deze vrijwilligersreis profiteert zowel jijzelf, de bevolking als de natuur van jouw bezoek aan dit unieke beschermde natuurgebied!

Tijdens deze 2-weekse vrijwilligersreis kun je kiezen of je sociaal werk wilt doen of in een natuurproject wilt helpen. Kies je voor sociaal werk, dan help je met Engelse lessen en huiswerkbegeleiding en leer je Engels aan kinderen op de Galapagos eilanden. Steek je liever je handen uit de mouwen in een natuurproject, dan bouw je mee aan de herbebossing van de natuur, plant je gewassen voor inheemse schildpadden en leer je alles over het onderscheid tussen in-en uitheemse plantensoorten. Als kers op de taart sluit je de reis af met een aantal tours aan de andere eilanden van de Galapagos archipel.

 

Kennismaking – Vrijwilligerswerk – Galapagos eilanden

In twee weken tijd krijg je de gelegenheid om de Galapagos eilanden op een andere manier te ervaren dan alleen als een toerist. Je helpt mee in het natuurbehoud van de Galapagos eilanden en creëert samen met andere vrijwilligers en locals een fijne leefomgeving voor zowel mens als dier.

Vrijwilligerswerk in sociaal of natuurproject Galapagos

Vrijdag, zaterdag of zondag
Na aankomst op de luchthaven van San Cristobal word je opgehaald en naar de accommodatie gebracht. Je verblijft in een gezellig hostel bij de lokale familie Paredes. De vrijwilligerscoördinator vangt je op en geeft je een uitgebreide introductie over het eiland en jouw programma.

Maandag t/m vrijdag
Op maandag start je met het vrijwilligerswerk op de basisschool of in de natuur in de hooglanden. Op de basisschool assisteer je de leraren en help je mee tijdens de Engelse lessen en eventueel de gymlessen. Het leuke is dat de kinderen al een beetje Engels spreken en dit heel graag nog beter willen leren vanwege het toerisme op de Galapagos eilanden. Het toerisme is de grootste inkomstenbron van de Galapagos bewoners en het is daarom erg wenselijk om de Engelse taal onder de knie te krijgen. De kinderen leren dus maar al te graag de Engelse taal en meer over jouw cultuur!

Ben je bereid om je handen uit de mouwen te steken en ben je liever in de natuur? Kies dan voor het natuurproject. Hier help je mee met het weghalen van de ongewenste planten die schadelijk kunnen zijn voor de dieren en daarnaast worden er regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals het schoonmaken van de stranden. Al met al creëer je een betere leefomgeving voor de dieren!

Zaterdag en zondag
In het weekend heb je vrij om zelf het eiland San Cristobal te verkennen. Boek een optionele tour naar het indrukwekkende Kicker Rock of ga een rondje om het eiland tijdens de 360 graden tour. Als je van surfen houdt ben je hier ook op de goede plek! Er is een surfstrand op loopafstand van het dorp en je kunt op een aantal plekken een surfboard huren. Uiteraard is het ook aan te raden om te gaan snorkelen op één van de stranden waar je veel zeeleeuwen en zeeschildpadden kunt spotten. San Cristobal wordt ook wel het zeeleeuwen eiland genoemd, omdat je hier meer zeeleeuwen dan mensen ziet! Geregeld moet je het strand delen met deze grappige dieren.

Het eiland San Cristobal

Op San Cristobal wonen zo’n 8000 mensen en het is een rustig, maar gezellig eiland van de Galapagos archipel. Voordeel is dat het eiland een eigen (kleine) luchthaven heeft. Ook zijn er een aantal kleine supermarkten, souvenirwinkels en een handjevol restaurants en hotels. De hoofdstraat is de boulevard langs het water en in vijf minuten ben je op het strand waar veel zeeleeuwen liggen te luieren.

 

Eilandhoppen naar Santa Cruz en Isabela

Maandag
Tijd om de andere eilanden te ontdekken! Op maandag reis je met een kleine speedboot in de vroege ochtend naar het eiland Santa Cruz. Niet het grootste eiland, maar Santa Cruz is wel het toeristenhart van de Galapagos eilanden. Ten opzichte van San Cristobal voelt dit eiland ook drukker aan, aangezien de meeste toeristen hier hun Galapagos avontuur starten en bijvoorbeeld per cruise de eilandengroep verder gaan verkennen. Rondom de haven zijn de zeeleeuwen hier de baas en pikken ze gerust een houten bankje in zodat om languit op te kunnen liggen. Ook zie je veel zeeleguanen en kijken de pelikanen en fregatvogels vanuit de lucht toe of er nog iets valt te snacken.

Op Santa Cruz verblijf je in een fijn hostel in Puerto Ayora op loopafstand van de haven. Je kunt ’s avonds op je gemak het dorp in om een heerlijke vismaaltijd te scoren. Onze persoonlijke favoriet is de straat Charles Binford voor de heerlijkste visgerechten. Overdag is dit een gewone straat, maar ’s avonds sluiten ze de straat af en zetten ze alle houten stoelen en tafels buiten. De vele visverkopers staan bij een kraampje en proberen je de lekkerste vis te verkopen. Gebakken of op de grill, jij mag kiezen! Geserveerd met een portie friet en een salade geniet jij even later van een goed gevulde maaltijd.

Dinsdag
Op dag twee ga je op dagexcursie in een internationale groep van 10 tot 16 mensen en met een gecertificeerde gids van het nationale park. Je bezoekt één van de omliggende, onbewoonde eilanden van Santa Cruz. Dit kan naar Seymour, Plazas, Santa Fe of Bartelomé zijn. Geef je voorkeur gerust aan ons door! Op deze eilanden bewonder je het échte Galapagos leven, waar geen mensen maar dieren het hele eiland bewonen.

Terwijl de gids meer vertelt over de dieren en de flora en fauna op de eilanden, wandel je een mooie route voordat je van een simpele lunch kunt gaan genieten op de boot. Daarna is er de mogelijkheid om te snorkelen. De gids zoekt een geschikte snorkelplek op waar je de kans hebt om met zeeschildpadden, zeeleeuwen en zelfs haaien te snorkelen!

Aan het einde van de dag keer je weer terug naar het dorpje Puerto Ayora. ’s Avonds nog niet moe? In het dorp is een gezellig café te vinden waar geregeld salsa avonden zijn!

Woensdag
Op de derde dag reis je met de publieke speedboot naar het grootste eiland van de Galapagos. Isabela is een paradijselijk eiland met veel diversiteit aan unieke dieren. Waar wonen er op de wereld pinguïns en flamingo’s samen op één eiland?

Alhoewel dit eiland op de kaart het grootst is, is het hier erg rustig en lijkt de tijd hier stil te staan. Er is een handjevol accommodaties en restaurants, en het kilometers lange strand domineert hier met zijn wuivende palmbomen.

In de middag heb je tijd om het eiland te verkennen, en er is genoeg te doen! Huur bijvoorbeeld een fiets en verken de mooie route langs de kust. Onderweg kom je ongetwijfeld dieren tegen, zoals schildpadden en bijzondere vogels.

Donderdag
Op dag 4 staat de indrukwekkende snorkeltour naar Los Tuneles op het programma. Grote kans dat je onder water zeepaardjes kunt zien, maar ook zeeschildpadden, haaien en soms zelfs pinguïns!

In de middag keer je terug naar het eiland en spring je op de speedboot die je weer terug brengt naar Santa Cruz waar je de nacht doorbrengt. 

Vrijdag
Na een ontbijt is het einde van je Galapagos avontuur in zicht. Afhankelijk van je verdere reisplannen of terugvluchten, word je vandaag naar de luchthaven van Baltra gebracht of reis je terug naar het eiland San Cristobal.

Wil je graag wat langer vrijwilligerswerk doen of langer van het eilandleven genieten? Dat kan!

Geef gerust aan ons door wat je wensen zijn en wij kijken graag voor je naar de mogelijkheden!

 

 

Wat is inbegrepen?

 • kennismakingsbijeenkomst en introductie ter plaatse
 • 1 week vrijwilligerswerk in een project naar keuze
 • 7 nachten gedeelde accommodatie op San Cristobal
 • transfer vanaf de luchthaven van San Cristobal naar de accommodatie
 • dagelijks vervoer van je accommodatie naar het vrijwilligersproject en v.v.
 • voorbereiding en begeleiding voor vertrek
 • assistentie van onze partnerorganisatie ter plaatse
 • financiële bijdrage aan het project
 • 3 overnachtingen in een eenvoudige accommodatie op Santa Cruz
 • 1 overnachting in een eenvoudige accommodatie op Isabela
 • 1 dagtour naar keuze vanuit Santa Cruz naar Seymour, Plazas, Santa Fé of Bartelomé
 • 1 dagtour vanuit Isabela naar Los Tuneles
 • vervoer tussen de eilanden
 • box lunch tijdens de dagtours
 • dagtours onder begeleiding van een nationale Engels sprekende gids
 • snorkelmateriaal tijdens de dagtours
 • transer vanaf de accommodatie naar de luchthaven van Baltra

Wat is niet inbegrepen?

 • vliegreis naar Ecuador en Galapagos en v.v.
 • entreegelden Galapagos $ 100 p.p.
 • Ingala migration card $ 20 p.p
 • taxiboot ca $ 4 p.p.
 • overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard
 • reis- en of annuleringsverzekering
 • Verklaring Omtrent Gedrag
 • meerprijs eigen kamer tijdens vrijwilligerswerk € 120 p.p.
 • administratiekosten € 35 p.p. per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • bijdrage SGR-garantie € 5 per persoon

Het Andere Reizen

Tel: 0597 - 43 14 30
Stuur ons een e-mail

Vragen of nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

We zijn ook beschikbaar via ons contactformulier

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2022 Het Andere Reizen