Vrijwilligersreis Colombia - Caribisch Colombia

Colombia is hét land om te ontdekken als je op zoek bent naar een kleurrijke en veelzijdige bestemming. Tijdens deze 3-weekse individuele rondreis ontdek je Caribisch Colombia! 

3-weekse vrijwilligersreis Colombia

De Caraibische kust is absoluut een hoogtepunt van je bezoek aan Colombia.  Je ziet hier de mooiste stranden en bijzondere plekken. Tijdens deze 3-weekse rondreis ontdek je zelf de kleurrijke steden, doe je vrijwilligerswerk in een klein dorpje en maak je een reis langs een aantal hoogtepunten met als afsluiting de witte stranden en azuurblauwe zee. What else? 

Wil je Caribisch Colombia ervaren en daarnaast een steentje bijdragen en de lokale bevolking helpen? Dan is deze reis op je lijf geschreven!

Deze reis begint direct goed in Cartagena, de meest sfeervolle stad van Colombia. Daarna reis je naar een dorpje niet ver van de kust en help je twee weken in een project naar keuze In de laatste week sluit je je avontuur perfect af met een aantal dagen relaxen aan de veelzijdige Caribische kust. Natuurlijk bezoek je ook Colombia's mooiste natuurpark Tayrona voor een prachtige wandeling via steile kliffen, door tropische bossen en natuurlijk hagelwitte stranden. 

 

Bruisend Cartagena

Na aankomst op de luchthaven van Cartagena word je opgehaald en naar je gezellige hostel gebracht. In deze bruisende stad voel je direct het warme klimaat én de warmte van de mensen. 

Gezellig Cartagena

Het leven speelt zich hoofdzakelijk buiten op straat af. De vele pleintjes zijn daarom een gezellige plek om bij te kletsen met je medereizigers of met de lokale bevolking. Je verblijft in de sfeervolle wijk Getsemaní waar van alles te beleven is.

Het centrale pleintje verandert iedere avond in een soort openluchttheater maar ook de vele barretjes en discotheken zorgen voor gezelligheid in de stad. Je hebt meer dan genoeg tijd om de omgeving te ontdekken en te relaxen op de dichtbij gelegen stranden. Tijdens je verblijf de komende 3 dagen in Cartagena overnacht je in een gezellig hostel waar je snel andere reizigers zult ontmoeten. 

Van Cartagena naar Barranquilla

Vanuit Cartagena zorgen we dat je busreis naar de stad Barranquilla geregeld is. Hier word je door onze contactpersoon opgehaald van het busstation en naar het vrijwilligersproject gebracht. De komende 2 weken ga je aan de slag in Galapa een typisch Colombiaans stadje. Je verblijft in een leuk hostel in het dorpje waar onze Nederlandse contactpersoon woont. 

 

Kennismaking – Vrijwilligerswerk

Op je eerste dag als vrijwilliger worden al je wensen, interesses en het niveau Spaans met onze contactpersoon besproken. Onze contactpersoon komt zelf uit Nederland maar woont al jaren met haar Colombiaanse man in dit deel van Colombia. De ideale persoon dus om je een beetje wegwijs te maken! Tijdens het vrijwilligerswerk help je mee in een buurtcentrum of schooltje waar kinderen worden opgevangen die uit marginale gezinnen komen. Ook is er een speciaal schooltje voor kinderen met een beperking. Het vrijwilligerswerk krijgt vaak pas echt vorm als je ter plaatse bent, omdat je je met verschillende activiteiten mag bezig houden al naar gelang je interesses. Vind je het leuk om met sport of dans bezig te zijn? Dan is het mogelijk zelfstandige workshops te organiseren. 

Vrijwilligerswerk en verblijf in een guesthouse

Als je al voldoende Spaans spreekt, kun je direct beginnen met het vrijwilligerswerk. Mocht je graag je Spaans wat bijspijkeren, dan kunnen we altijd een aantal lessen voor je bijboeken. We werken met een leuke docent die elke ochtend 2 uur Spaans geeft en op elk niveau lesgeeft. 

Je verblijft in het gezellige guesthouse van onze contactpersoon in een klein dorpje op ongeveer 15 minuten rijden met de riksja. Het guesthouse ligt heerlijk rustig en heeft een mooie ruime tuin waar je in je vrije tijd kunt relaxen. 

Vrijwilligerswerk in verschillende projecten

Voorbeelden van vrijwilligerswerk zijn meehelpen op een lokale peuter- en kleuterschool, in het speciaal onderwijs of in een opvangcentrum voor kansarme kinderen en jongeren. Maar ook voetbaltraining voor jongeren, werken in de tuin, dierverzorging en bouwwerkzaamheden behoren tot de mogelijkheden. Laat het ons gerust weten als je speciale wensen of ervaringen hebt, dan kunnen we altijd kijken wat de mogelijkheden zijn! 

Je werkt van maandag t/m vrijdag in overleg met het project. In het weekend ben je vrij en zijn en volop mogelijkheden om meer van de omgeving te zien. Na twee weken sluit je het vrijwilligerswerk af en ga je heerlijk genieten aan de kust van Colombia!

 

Santa Marta enTayrona 

Tijd voor ontspanning! Nadat je afscheid hebt genomen van het vrijwilligersproject, word je weer naar het busstation van Barranquilla gebracht. Hier zorgen we dat je buskaartje geregeld is naar Santa Marta. 

De laatste dagen bezoek je één van de mooiste plekjes van de Caribische kust.

Santa Marta is de ideale uitvalsbasis om de Caraibische kust te ontdekken. Je verblijft in een gezellig hostel in de stad en daarnaast hebben we natuurlijk een bezoek aan Tayrona National Park voor je geregeld. 

Dagtour Tayrona National Park

Na het ontbijt word je opgehaald van je hostel en bezoek je het bekendste park van Colombia: Tayrona National Park. Samen met je Engelssprekende gids en de groep bezoek je de stranden Neguanje, Playa Cristal en Cabo San Juan. Het vervoer en entreegelden voor het park zijn inbegrepen. 

Na 3 weken komt er een einde aan je reis door Caraibisch Colombia. Mocht je de reis graag willen verlengen? Ook dat kunnen we voor je regelen. 

 

Wat dacht je van een 4-daagse trekking naar de verloren stad Ciudad Perdida? De verloren stad Teyona is een bijzondere en nog steeds heilige plek. Een trekking naar Ciudad Perdida betekent 4 dagen pittig wandelen, maar vooral een ontdekkingstocht langs authentieke dorpjes, een vriendelijke bevolking met als uiteindelijke beloning een rondleiding door de verloren stad. 

Ben je in een avontuurlijke bui, kies dan voor een overnachting in een hangmat middenin deze tropische jungle! Ben je op zoek naar een iets luxer verblijf?

Laat het ons weten, er zijn natuurlijk ook andere accommodatiemogelijkheden.

 

 • De reis is individueel maar tijdens het vrijwilligerswerk en enkele excursies is het mogelijk dat je met andere deelnemers wordt geplaatst.
 • Voor het vrijwilligerswerk dien je het openbaar vervoer te nemen (lokale riksja) vanaf je accommodatie
 • Dit programma kun je eenvoudig uitbreiden met extra vrijwilligerswerk of andere excursies.
 • Wil je graag Spaanse lessen volgen? Dat kan! Laat ons weten wat je wensen zijn.

 

Wat is inbegrepen?

 • transfer vanaf luchthaven Cartagena naar de accommodatie
 • 2 nachten in hostel (gedeelde kamer) in Cartagena inclusief ontbijt
 • busreis van Cartagena naar Barranquilla
 • transfer van Barranquilla naar vrijwilligersproject en v.v.
 • 2 weken vrijwilligerswerk in een van de projecten in Galapa
 • 2 weken verblijf in een guesthouse(gedeelde kamer) inclusief volpension
 • Nederlands- en Spaanstalige begeleiding tijdens vrijwilligerswerk
 • financiele bijdrage project
 • busreis van Barranquilla naar Santa Marta
 • 3 nachten in hostel (gedeelde kamer) in Santa Marta inclusief ontbijt
 • dagtour Tayrona NP inclusief vervoer, gids en entreegelden

Wat is niet inbegrepen?

 • reis naar Colombia en v.v.
 • vervoer van je accommodatie naar het project en v.v.
 • reis- en of annuleringsverzekering
 • Verklaring Omtrent Gedrag
 • meerprijs eigen kamer tijdens vrijwilligerswerk € 80 p.p.
 • administratiekosten € 35 p.p. per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • bijdrage SGR-garantie € 5 per persoon

Colombia

Sandra en Esther maakten een rondreis door Colombia en deden vrijwilligerswerk in Galapa. 

Ben je benieuwd naar hun ervaringen?

Bekijk de video!

Het Andere Reizen

Tel: 0597 - 43 14 30
Stuur ons een e-mail

Vragen of nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

We zijn ook beschikbaar via ons contactformulier

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2022 Het Andere Reizen