Voetbalproject voor kansarme jongeren - Colombia

Ben je zelf fanatiek voetballer of enthousiast sporter? En vind je het leuk om te helpen met het verzorgen van trainingen? Dan ben je helemaal op je plek in dit project.

Vrijwilligerswerk in een voetbal project in Colombia

Voetbal is onlosmakelijk verbonden met de Colombiaanse cultuur. Op elke straathoek zie je kinderen al op zeer jonge leeftijd een balletje trappen. En waar je ook komt, in de supermarkt of op school, het nationale tenue wordt door iedereen met trots gedragen. 

Wij ondersteunen het geweldige initiatief van een lokale trainer die elke avond aan de lijn van het voetbalveld in Galapa staat om daar jongeren te begeleiden en trainen. Voetbal is hun passie en de training helpt even de zorgen van alle dag te vergeten.

 

Voetbaltraingen voor kansarme jongeren

Veel jongeren komen uit kansarme gezinnen en worden in hun dagelijkse leefomgeving geconfronteerd met geweld, alcohol- of drugsmisbruik en tienerzwangerschappen. De trainer ziet er op toe dat de jongeren tijdens de training ook sociale vaardigheden, en andere maatschappelijke waarden bijgebracht krijgen.

Hij heeft er voor gezorgd dat de trainingen zeer gestructureerd verlopen en heeft daarvoor nauw contact met de scholen van de kinderen. Bij wangedrag op school, worden de kinderen tijdelijk geschorst van de voetbaltraining. Een straf die natuurlijk het liefst gemeden wordt!

Als vrijwilliger en voetballiefhebber ben je natuurlijk van harte welkom om de trainer te assisteren tijdens de trainingen. De trainingen worden elke avond gegeven op het voetbalveld in Galapa. Overdag is het te heet om te trainen, dus pas zodra de avond valt, beginnen de eerste trainingen.

Voor de meest getalenteerde en gemotiveerde jongeren bestaat er zelfs de kans om binnen de voetbalclub opgeleid te worden tot trainer. Een mooie bijkomstigheid is dat het zelfvertrouwen van de jongeren groeit en ze daardoor meer toekomstperspectief hebben.

De meeste ouders van de jongeren hebben niet de financiële middelen om het clubgeld te kunnen betalen. Daarom ondersteunt onze stichting in Colombia ook deze jongeren zodat ze alsnog kunnen voetballen. Op deze manier krijgen ook de kansarme jongeren in de buurt de kans om te voetballen bij een echte club en zichzelf te ontwikkelen.

Regelmatig komen er scouts uit andere delen van Colombia om te kijken of er al veelbelovende talenten zijn die vervolgens gevraagd worden voor grotere clubs te komen spelen.

Zeker voor sport en voetballiefhebbers is dit een ontzettend leuk project. Je zult trouwens versteld staan van de passie en het niveau van deze jonge voetballers!

 

 

Wat kun je doen als vrijwilliger in dit voetbal project in Colombia?

 • Trainingen voorbereiden en plannen
 • Het ondersteunen van de vaste voetbaltrainer tijdens de trainingen
 • Nieuwe activiteiten en technieken ontwikkelen
 • Programma’s uitwerken gericht op het ontwikkelen van sociale vaardigheden

 

Goed om te weten:

 • Rond december / januari is vakantie en zijn er minder activiteiten gaande.
 • Basiskennis van de Spaanse taal is noodzakelijk.
 • Vooraf of tijdens het vrijwilligerswerk kun je Spaanse taallessen volgen.
 • Je werkt van maandag t/m vrijdag in de avonduren. Overdag kun je assisteren in andere projecten of meewerken aan de voorbereidingen voor de trainingen.
 • Het dagelijks vervoer vanaf je accommodatie naar het project betaal je ter plaatse.
 • Vanwege de aard van je werkzaamheden vragen wij een VOG verklaring.
 • Dit project is ook geschikt als stage op het gebied van sport en bewegen.
 • Je verblijft in een prima guesthouse bij onze lokale contactpersonen in Paluato op basis van volpension.
 • In de weekenden ben je vrij en zijn er volop mogelijkheden om meer van de omgeving te zien of te relaxen op het strand.
 • De dichtstbijzijnde luchthaven ligt in Barranquilla. Een transfer vanaf de luchthaven is tegen een meerprijs van €45 mogelijk.
 • Het Andere Reizen bezoekt de projecten regelmatig en alhoewel wij proberen de situatie zo goed mogelijk weer te geven, kan het zijn dat de actuele situatie in sommige situaties afwijkt van de beschrijving op onze website.

 

 

Het Andere Reizen

Tel: 0597 - 43 14 30
Stuur ons een e-mail

Vragen of nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

We zijn ook beschikbaar via ons contactformulier

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2020 Het Andere Reizen