Verslaafdenkliniek - Peru

Ben je in voor een uitdaging en lijkt een stage of vrijwilligerswerk in een verslaafdenkliniek je interessant? Dan is dit project wellicht iets voor jou!

Vrijwilligerswerk of stage in een verslaafdenkliniek in Peru

Nuevo Amanecer is een kliniek waar volwassen mannen met drugs-, alcohol- en medicijnproblemen worden geholpen. Er verblijven ongeveer 20 tot 30 mannen variërend in leeftijd van 18 tot 60 jaar in de kliniek, waarvan de meesten er minstens 14 maanden verblijven.

Vrijwilligerswerk of stage in een verslaafdenkliniek in Peru

In deze periode wordt hen een therapeutisch programma aangeboden om hen te helpen met het herstel. De mannen krijgen een dagelijks schema waar ze zich strikt aan dienen te houden zodat ze op die manier weer structuur in hun leven krijgen.

 

Verslaafdenkliniek in Cusco

Er komen regelmatig nieuwe cliënten in de kliniek. De mannen komen niet allemaal vrijwillig naar de kliniek, sommige worden door hun familie gestuurd. De eerste drie dagen van hun verblijf krijgen ze de tijd om te rusten en eventueel nuchter te worden. Tijdens deze dagen nemen ze niet deel aan de dagelijkse activiteiten volgens het schema. Pas op dag vier gaan de nieuwe cliënten deelnemen aan het programma en leren ze het programma, de regels, de manier van werken en het doel van het programma kennen. Daarnaast leren ze zichzelf kennen en langzaamaan worden ze zich bewust van hun eigen situatie en de problemen waarin ze verkeren.

In de kliniek werken, naast de directeur en administratief medewerker, een verpleegkundige en een psycholoog. De directeur van de kliniek is jaren geleden zelf als cliënt opgenomen.

 

Dagelijkse activiteiten in de kliniek

In het dagelijkse schema zijn verschillende activiteiten opgenomen waar je als vrijwilliger bij kunt helpen. Je kunt bijvoorbeeld Engelse lessen geven, verschillende sportactiviteiten doen en de mannen sociale vaardigheden en leren over verschillende belangrijke onderwerpen zoals ziekten te praten. Dit is tevens ook een van de belangrijkste onderdelen van je werkzaamheden, het praten met de mannen over hun zorgen en problemen, en een luisterend oor bieden. Het geeft de mannen zelfvertrouwen en zal hun herstel versnellen. Ook zijn ze erg geïnteresseerd in jou cultuur en je aanwezigheid wordt ontzettend gewaardeerd. Wel is het belangrijk om stevig in je schoenen te staan.

 

Nieuwe ideeën en workshops

De kliniek staat open voor nieuwe ideeën voor workshops en activiteiten en geeft vrijwilligers graag de ruimte om dit te organiseren. De mannen zijn jouw als vrijwilliger erg dankbaar voor elke afwisseling die je kunt bieden op hun bestaande dagelijkse schema.

Als je je comfortabel voelt binnen dit project en je voldoende Spaans spreekt mag je ook zelfstandig met kleine groepjes werken. Ook is het mogelijk om meer specialistische taken uit te voeren met name op psychiatrisch en psychologisch gebied.

 

Wat kun je doen als vrijwilliger in deze verslaafdenkliniek in Peru?

 • meelopen met de verpleegkundige en psycholoog en observeren
 • sportactiviteiten, creatieve workshops en spelletjes organiseren
 • gesprekken voeren met patiënten
 • een luisterend oor bieden
 • Engelse les geven
 • belangrijke onderwerpen bespreekbaar maken

 

Goed om te weten:

 • Je taken hangen af van je kennisniveau, specialisatie en niveau Spaans.
 • Je werkt van maandag t/m vrijdag in de ochtend van 09.00 tot 13.00 uur en/of in de middag van 15.00 tot 19.00 uur.
 • Basiskennis van de Spaanse taal is noodzakelijk.
 • Vooraf en tijdens het vrijwilligerswerk kun je Spaanse taallessen volgen in Cusco.
 • Vanwege de aard van je werkzaamheden vragen wij een VOG verklaring.
 • Heb je een opleiding in psycholigie of een andere gerelateerde (sociale) opleiding waarmee je iets bij kunt dragen aan dit project? Dan ben jij van harte welkom om mee te helpen in dit project.
 • Het Andere Reizen bezoekt de projecten regelmatig en alhoewel wij proberen de situatie zo goed mogelijk weer te geven, kan het zijn dat de actuele situatie in sommige situaties afwijkt van de beschrijving op onze website.

 

 

Het Andere Reizen

Tel: 0597 - 43 14 30
Stuur ons een e-mail

Vragen of nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

We zijn ook beschikbaar via ons contactformulier

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2021 Het Andere Reizen