Toerisme, Marketing en Communicatie - Ecuador

Onze lokale partnerorganisatie is een talenschool, vrijwilligerswerkorganisatie én reisbureau die zich voornamelijk richt op duurzaam toerisme en ontwikkelingswerk.

Stage Toerisme, Marketing en Communicatie in Ecuador

Als vrijwilliger of stagiair kun je aan de slag bij onze partnerorganisatie in Quito of Cuenca. Je helpt mee op kantoor en bij de coördinatie van vrijwilligers en studenten.

Stage Toerisme, Marketing en Communicatie in Ecuador

Denk bijvoorbeeld aan het regelen van de activiteiten van de talenschool, het begeleiden van de studentenexcursies en het brengen en begeleiden van studenten en vrijwilligers naar hun vrijwilligersproject en gastgezin.

 

Onderzoek, marketing en communicatie

Daarnaast kun je onderzoek doen naar accommodatiemogelijkheden en een mogelijke samenwerking op gang zetten met nieuwe (buitenlandse) organisaties. En natuurlijk houd je je ook bezig met verschillende marketing- en communicatiewerkzaamheden. Er zijn heel veel verschillende taken die je uit kunt voeren, afhankelijk van het reisseizoen en uiteraard je persoonlijke wensen en voorkeuren. Op deze manier doe je een brede ervaring op en leer je veel nieuwe dingen!

 

Duurzaam toerisme

Het reisbureau van onze partnerorganisatie in Quito en Cuenca richt zich op verschillende vormen van reizen binnen Ecuador en promoot daarnaast duurzaam toerisme. Tours gaan naar de verschillende regio’s in Ecuador, zoals de Galapagoseilanden, de Amazone, de kust en de Andes. Men werkt nauw samen met de lokale bevolking en gemeenschappen.

Op het gebied van duurzaam toerisme kun je bovendien helpen bij het motiveren van lokale gemeenschappen om deel te nemen aan toeristische projecten. Je geeft meer informatie over het stimuleren van toerisme en helpt bij de ontwikkeling en evaluatie hiervan. De focus ligt hierbij op Community Based Tourism (CBT), oftewel toerisme in inheemse gemeenschappen. Een vorm van toerisme waar de lokale bevolking van mee profiteert in hun eigen gebied, en waarbij het behoud van natuur, cultuur en mensenrechten centraal staat.

 

Wat kun je doen als stagiair bij onze partnerorganisatie in Ecuador?

 • buitenschoolse activiteiten organiseren en begeleiden
 • studenten en vrijwilligers informeren en begeleiden
 • de website en social media bijhouden
 • onderzoek doen naar accommodatiemogelijkheden en mogelijke samenwerkingen met nieuwe (buitenlandse) organisaties  
 • tours en reizen verkopen en klanten voorzien van reisadvies
 • promotiemateriaal ontwikkelen als foto’s, video’s, flyers en brochures
 • duurzaam toerisme ontwikkelen, promoten en stimuleren in lokale gemeenschappen

 

Goed om te weten:

 • Je taken hangen af van je kennisniveau, specialisatie en niveau Spaans.
 • Je werkt van maandag t/m vrijdag in overleg met het project.
 • Half-gevorderde kennis van de Spaanse taal is noodzakelijk.
 • Vooraf en tijdens het vrijwilligerswerk kun je Spaanse taallessen volgen in Quito of Cuenca.
 • Heb je een opleiding in toerisme, marketing, communicatie of een andere gerelateerde opleiding waarmee je iets bij kunt dragen aan dit project? Dan ben jij van harte welkom om mee te helpen in dit project.
 • Het Andere Reizen bezoekt de projecten regelmatig en alhoewel wij proberen de situatie zo goed mogelijk weer te geven, kan het zijn dat de actuele situatie in sommige situaties afwijkt van de beschrijving op onze website.

 

 

Het Andere Reizen

Tel: 0597 - 43 14 30
Stuur ons een e-mail

Vragen of nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

We zijn ook beschikbaar via ons contactformulier

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2023 Het Andere Reizen