Sport project op basis- en middelbare school - Peru

Ben je gek op sporten? Of zoek je een leuke en uitdagende sportstage? Op deze grote school in Cusco word je met open armen ontvangen.

Sportlessen en activiteiten op een basis- en middelbare school

Met meer dan 1600 kinderen is er genoeg te doen en zijn alle sportieve vrijwilligers meer dan welkom! Colegio Ava is een kleuter-, basis- en middelbare school in één.

Vrijwilligerswerk in het onderwijs in Peru

De school staat voor goed onderwijs maar er hangt ook een gezellige sfeer. Gymnastiek maakt onderdeel uit van het lesprogramma, maar helaas is er maar één gymleraar, dus alle extra hulp is welkom.

 

Sport vrijwilligerswerk op een school in Peru

In dit project ondersteun je de gymleraar in het geven van sportlessen en ben je vrij om je eigen activiteiten te organiseren voor de kinderen!

De jongste kinderen, tot 6 jaar, gaan naar de kleuterschool. De kinderen in het basisonderwijs hebben een leeftijd van 6 tot 12 jaar oud. Op de middelbare school zijn de kinderen tussen de 12 en 17 jaar oud. Iedere klas op de kleuterschool en de basisschool heeft zijn eigen juf of meester. Op de middelbare school zijn er 33 leraren met ieder hun specialiteit in een bepaald vak, zoals wiskunde en Engels.

In Peru moeten de kinderen verplicht in uniform naar school. Iedere school heeft zijn eigen kleuren, zo herken je welke kinderen bij welke school horen. De kinderen die naar Colegio Ava gaan, dragen een donkerblauw en geel uniform, afgemaakt met een schattig hoedje als bescherming tegen de felle zon. Ook de school is in deze kleuren geverfd, wat het gebouw een hele vrolijke uitstraling geeft.

 

schoolplein AVA

 

Sport- en spelactiviteiten voor kinderen

In het midden, tussen de lesgebouwen, ligt het sportveld. Voor de leerlingen zijn de sportlessen op het veld een belangrijke uitlaatklep om even hun energie kwijt te raken en op een gezonde manier met beweging en samenwerken bezig te zijn.

Hulp bij het geven en organiseren van verschillende sportactiviteiten is dan ook meer dan welkom! Hiervoor hoef je geen ervaring te hebben. Een enthousiaste houding is voldoende om de scholieren fanatiek te laten meedoen aan sport en spelactiviteiten en een positieve invloed achter te laten.

 

Vrijwilligerswerk in het onderwijs in Peru

 

Stagemogelijkheden in dit project

Doe je een sportopleiding? Dan kun je uiteraard ook je stage hier doen. De gymleraar spreekt geen Engels, dus het is van belang om in ieder geval het basisniveau Spaans te hebben voltooid zodat je goed kunt communiceren met de begeleiding.

Naast het ondersteunen van de sportlessen van de gymleraar ben je erg vrij in het organiseren van eigen activiteiten of actieve spelletjes. Mochten er vanuit je opleiding bepaalde eisen aan de stage verbonden zijn, zoals verschillende opdrachten, bespreek dit dan met ons, zodat we je begeleider alvast op de hoogte kunnen brengen.

 

Wat kun je doen als vrijwilliger in het onderwijs in Peru?

 • de gymleraar ondersteunen in het geven van sportlessen
 • creatieve sport- en spelactiviteiten organiseren
 • verschillende sportlessen voorbereiden en plannen
 • nieuwe activiteiten en technieken ontwikkelen

 

Goed om te weten:

 • Tussen half december en maart is de school gesloten vanwege de zomervakantie.
 • Je werkt van maandag t/m vrijdag in de ochtend van 8.00 tot 13.00 uur.
 • Basiskennis van de Spaanse taal is noodzakelijk.
 • Vooraf en tijdens het vrijwilligerswerk kun je Spaanse taallessen volgen in Cusco.
 • Vanwege de aard van je werkzaamheden vragen wij een VOG verklaring.
 • Dit project is ook geschikt als stage op het gebied van sport en bewegen of een andere gerelateerde opleiding.
 • Het Andere Reizen bezoekt de projecten regelmatig en alhoewel wij proberen de situatie zo goed mogelijk weer te geven, kan het zijn dat de actuele situatie in sommige situaties afwijkt van de beschrijving op onze website.

 

 

Het Andere Reizen

Tel: 0597 - 43 14 30
Stuur ons een e-mail

Vragen of nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

We zijn ook beschikbaar via ons contactformulier

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2021 Het Andere Reizen