Sport project - Malawi

Kun jij goed tennissen? En vind je het leuk om hier lessen in te geven? In Mzuzu is een sportproject opgericht dat zich richt op onderwijs en ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Vrijwilligerswerk in een sport project in Malawi

Er worden trainingen en wedstrijden georganiseerd voor beginners tot professionals. Zelfs met alleen basiskennis van tennis of tafeltennis kun je als vrijwilliger helpen!

Tennis project in Malawi

Het project heeft als doel om een omgeving  te creëren waarin tennis en tafeltennis worden gebruikt om de lichamelijke gezondheid maar ook sociale vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling van kinderen te verbeteren.

Uiteraard wil men ook het imago en de populariteit van de sport promoten zodat het niveau van de sporters verbeterd kan worden met als uiteindelijk doel te kunnen concurreren op lokaal, regionaal en internationaal niveau.

 

Coaching en training

Als vrijwilliger kun je assisteren bij de training en coaching van kinderen (6 - 19 jaar) op verschillende scholen. De trainingen worden onderverdeeld in verschillende leeftijdsgroepen en niveaus. Door de trainingen op scholen aan te bieden zal de interesse ook toenemen. Er zijn weinig materialen op de scholen aanwezig dus dit vergt soms wat creativiteit!

De kinderen ontvangen naast training ook voorlichting op de scholen op het gebied van gezondheid en HIV/aids.

Daarnaast kun je als vrijwilliger geselecteerde kinderen coachen en trainen. Deze kinderen komen na schooltijd naar het terrein van het project waar op echte tennisvelden en tafeltennistafels getraind kan worden.

 

Trainingen voor jongeren en trainers

Om trainingen van goede kwaliteit te kunnen bieden zijn er ook vrijwilligers nodig die trainers kunnen trainen en ze leren hoe ze sportles kunnen geven aan kinderen en jongeren. Dit met als doel het programma een duurzaam en lange termijn effect te geven. Aan het begin van elk schooljaar zijn er cursussen voor de trainers maar ook leraren van basis- en middelbare scholen.

 

Competities

Tussen scholen worden er verschillende competities georganiseerd. Momenteel zijn er 11 scholen die meedoen. De trainers bezoeken deze scholen om les te geven en om talent te spotten.

 

HIV/aids toernooien

Ook worden er HIV/aids toernooien gehouden. Deze maken deel uit van een nationale reactie op de HIV/aids problemen in Malawi. Jongeren zijn een risicogroep en tijdens deze toernooien probeert men ook ondersteuning te bieden aan HIV/aids geïnfecteerden. Daarnaast worden er bloedtesten aangeboden. Dit alles is bedoeld om een  positieve verandering in seksueel gedrag te beïnvloeden en om de risico’s voor het oplopen van HIV/aids onder jongeren te verlagen.

Het sportproject organiseert regionale toernooien met financiële steun van verschillende sponsoren. Een aantal spelers krijgt de kans op nationaal niveau mee te doen. Een unieke gelegenheid voor jongeren om hun vaardigheden te ontwikkelen en kennis te maken met spelers uit andere regio’s.

Het project staat open voor alle enthousiaste vrijwilligers met enige kennis over tennis en tafeltennis en die het leuk vinden om met kinderen en jongeren te werken!

 

Wat kun je doen als vrijwilliger in dit tennis project in Malawi?

 • assisteren bij de training en coaching van kinderen op verschillende scholen
 • geselecteerde kinderen coachen en trainen
 • trainers coachen en ze leren hoe ze sportles kunnen geven aan kinderen en jongeren

 

Goed om te weten:

 • Rondom kerst en oud en nieuw is het project 3 weken gesloten.
 • Je werkt van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 16.00 uur.
 • De weekenden ben je vrij en kun je leuke excursies ondernemen. Onze lokale contactpersoon helpt je hier graag bij! Het kan echter ook voorkomen dat je soms in de weekenden moet werken in verband met toernooien.
 • Als vrijwilliger kun je aan verschillende programma’s en projecten deelnemen en ter plaatse worden de exacte werkzaamheden in overleg met jou bepaald.
 • Je kunt het beste op een maandag voor de middag aankomen in Lilongwe, maar eventueel kan dit ook een dagje eerder. Na aankomst is er voldoende tijd voor de transfer naar Mzuzu.
 • Tijdens het vrijwilligerswerk verblijf je in een gastgezin. Het project ligt op ongeveer 15 minuten lopen van je gastgezin. Indien je meegaat naar de scholen komen er extra kosten bij voor vervoer.
 • Vanwege de aard van je werkzaamheden vragen wij een VOG verklaring.
 • Dit project is ook geschikt op het gebied van sport en bewegen.
 • Het Andere Reizen bezoekt de projecten regelmatig en alhoewel wij proberen de situatie zo goed mogelijk weer te geven, kan het zijn dat de actuele situatie in sommige situaties afwijkt van de beschrijving op onze website.

 

 

Het Andere Reizen

Tel: 0597 - 43 14 30
Stuur ons een e-mail

Vragen of nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

We zijn ook beschikbaar via ons contactformulier

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2023 Het Andere Reizen