De Satya Special school is een school voor kinderen met een fysieke en/of mentale beperking. Jouw hulp als vrijwilliger in het onderwijs of op het gebied van fysiotherapie is op deze school meer dan welkom!
De kinderen komen hier alleen voor dagopvang, de meeste kinderen wonen thuis.
Het project is opgezet in 2003 met 20 kinderen en 5 mensen in dienst. Sinds de oprichting het project uitgegroeid tot een school waar dagelijks meer dan 300 kinderen naartoe gaan en waar op dit moment meer dan 77 mensen werken.
Er komen kinderen naar deze speciale school en dagopvang met het Syndroom van down, Autisme, ADHD of een ontwikkelingsachterstand. Sommige kinderen zijn doof en/of blind. Het centrum bestaat uit drie gedeeltes en de kinderen zijn opgedeeld in verschillende leeftijden van 0 tot 6 jaar, van 6 tot 14 jaar en kinderen ouder dan 14 jaar.
De kinderen van 0 tot 6 jaar worden opgevangen in een de dagopvang, waar voor elk kind een individueel programma is opgezet. De school probeert ook de moeders van deze kinderen zoveel mogelijk te betrekken bij de ontwikkeling van hun kind. Daarnaast wordt de moeders ook geleerd hoe ze beter met hun kind om kunnen gaan. In de dagopvang leren de kinderen lezen en schrijven en ze krijgen hier fysiotherapie en logopedie. Er is ook veel speelgoed aanwezig om te kinderen spelenderwijs iets bij te brengen.
De kinderen van 6 tot 14 jaar krijgen les in groepsverband op de school. Deze kinderen zijn opgedeeld in verschillende groepen en krijgen hier les in verschillende kleine klaslokaaltjes. De kinderen zijn onderverdeeld in niveau om ervoor te zorgen dat iedereen zo goed mogelijk mee kan komen tijdens de lessen. Ze krijgen hier les in algemene kennis, rekenen en Engels en daarnaast leren ze veel op het gebied van kunst, drama en handvaardigheid. Ben je creatief en goed in dansen, zingen, tekenen of schilderen? Dan ben je meer dan welkom om hierbij te helpen!
Soms worden er sportdagen voor de kinderen georganiseerd waar je als vrijwilliger bij mag helpen.
De groep kinderen vanaf 14 jaar gaan naar een speciaal centrum waar ze een beroepsopleiding krijgen. Hier leren ze bijvoorbeeld voor timmerman of ze leren hoe ze kleding kunnen maken. Het doel van dit centrum is om de kinderen een vaardigheid te leren, zichzelf verder te ontwikkelen en hun zelfvertrouwen op te bouwen.
Als vrijwilliger mag je zowel in de dagopvang, op de school als in het beroepscentrum meehelpen. Als je voorkeur hebt voor een bepaalde leeftijdsgroep en/of graag bepaalde activiteiten wilt gaan doen dan staat het project hier zeker voor open!
Minke bezocht Puducherry en de vrijwilligersprojecten.
Ben je benieuwd naar deze stad en onze projecten in Zuid-India?
We zijn ook beschikbaar via ons contactformulier