Spaans in Cusco - Peru

Kom Spaans leren in Peru! Spaans in Cusco, dat spreekt tot de verbeelding: kleurrijk, gezellig, en internationaal.

Spaans leren in Cusco - Peru 

Onze Spaanse talenschool ligt in het centrum van Cusco, op het San Francisco plein, tegenover de San Pedro markt waar je de lekkerste verse smoothies kunt proberen! Ook ben je op loopafstand van het centrale plein Plaza de Armas. Het centrum wordt gekenmerkt door prachtige oude huizen en smalle straatjes.

Spaanse lessen in Cusco

Spaans leren in Peru, en met name in Cusco, is een leuk begin van je reis.

Je ontmoet tijdens de Spaanse lessen genoeg andere studenten en vrijwilligers om leuke activiteiten mee te ondernemen! Je kunt kiezen of je groepslessen wilt volgen (maximaal 4 studenten met hetzelfde niveau) of liever individueel aan het werk gaat. Ook als je studeert in een groep, ontvang je individuele aandacht.

 

De lesstijl die toegepast wordt in Cusco is niet alleen gericht op het onderwijzen van de taal, maar ook op een onderdompeling in de Peruaanse cultuur en gebruiken. De bedoeling is dat je door middel van deze onderdompeling zonder aarzeling de taal in korte tijd zult leren. De beste methode daarbij is om het Spaans te leren van autochtone docenten omdat je op die manier niet geneigd bent over te gaan op het Engels.

De leerstijl bestaat uit verschillende methoden. Naast de grammatica, krijg je lessen in spreekvaardigheid (conversatiethema’s en rollenspelen), leesvaardigheid, luistervaardigheid en schrijfvaardigheid. Als je wilt kun je wekelijks een test doen om je vorderingen te meten.

Alle docenten hebben een academische achtergrond en zullen wekelijks rouleren zodat je de mogelijkheid hebt om bijvoorbeeld andere gespreksonderwerpen te delen. Natuurlijk kun je je voorkeur uitspreken voor een leraar als je vindt dat deze beter bij jouw leerwensen aansluit.

De lessen zijn van maandag tot en met vrijdag in de ochtend van 08.30 tot 12.50 of in de middag van 14.00 tot 18.20 met tussendoor pauzes. Als je al enige kennis van de Spaanse taal hebt, maak je voor vertrek een taaltest om je niveau te bepalen om zo ter plaatse bij de juiste groep te kunnen aansluiten.

Een lesuur duurt 60 minuten. Het eerste lesuur wordt altijd gebruikt om het huiswerk en de onderwerpen van de voorgaande les te bespreken. Het tweede uur bestaat met name uit grammatica lessen. De rest van de tijd is praktijkgericht en wordt er aandacht gegeven aan de lees-, luister- en spreekvaardigheid met behulp van audio/visuele materialen.

Groepslessen starten op maandag. Als er niemand is met hetzelfde niveau Spaans krijg je, in plaats van 20 uur per week groepslessen, individueel 10 uur per week les voor de groepsprijs.

Wil je graag een aangepast lesprogramma volgen? Dan raden we je aan om individuele lessen te volgen, deze zijn namelijk intensiever en helemaal ingericht op jouw wensen.

Spaanse les in Cusco

 

Na aankomst in Cusco maak je kennis met onze lokale coördinator die je meeneemt op een wandeling door de stad en voorziet van alle praktische informatie omtrent Cusco en de Spaanse lessen.

Op dinsdag leer je de Peruaanse keuken kennen en ga je met de studenten van de talenschool uiteten naar een gezellig en typisch restaurant in de buurt.

Iedere donderdag wordt er weer iets anders georganiseerd. Denk aan een culturele tour door de stad, een fruitavond waarbij alle exotische en bijzondere fruitsoorten worden geproefd of een muziek avond waarbij je een speciaal muziekinstrument uit Peru leert bespelen!

Uiteraard staan de bekende danslessen ook op het programma. Maak kennis met de salsa, cumbia, marinera, en andere Latijns Amerikaanse muziek! Regelmatig worden er ook andere activiteiten georganiseerd, zoals muzieklessen leer je ook hoe de typische Pisco Sour, de lokale drank van Peru, wordt gemaakt. En natuurlijk mag je deze ook proeven!

Locals in Cusco

Daarnaast organiseert de school regelmatig kooklessen in een restaurant in de buurt van de school. Deze worden gegeven door een professionele kok, en tijdens deze lessen leer je lokale Peruaanse gerechten bereiden zoals ceviche en adobo de cerdo.

Tijdens de Spaanse lessen neemt je leraar je ook regelmatig mee de stad in om een culturele activiteit te ondernemen. Dit kan bijvoorbeeld een bezoek aan een museum zijn of het eten van de lokale delicatesse cuy, oftewel cavia!

In het weekend kun je ervoor kiezen om mee te gaan met een actieve wandeling door de Heilige Vallei onder begeleiding van een professionele gids, waarbij je écht buiten de gebaande paden gaat waar geen toerist te bekennen is!

 

 

Prachtig Peru en Bolivia

Tim en Ard volgden Spaanse lessen in Cusco, deden vrijwilligerswerk en maakten een prachtige rondreis door Peru en Bolivia.

Ben je benieuwd naar hun avonturen?

Bekijk de video!

Het Andere Reizen

Tel: 0597 - 43 14 30
Stuur ons een e-mail

Vragen of nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

We zijn ook beschikbaar via ons contactformulier

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2023 Het Andere Reizen