Spaans in Colombia - Taalreis Colombia

Maak een 3-weekse taalreis in kleurrijk en veelzijdig Colombia! Rondreizend Spaans leren, dat klinkt toch als de ideale manier om deze prachtige taal onder de knie te krijgen?

Taalreis Colombia - Ontdek Colombia  

Ontdek Colombia terwijl je Spaans leert op verschillende toplocaties en oefen je Spaanse skills direct in de praktijk met de vriendelijke lokale bevolking van Colombia.

Spaans in Colombia

In dit programma volg je Spaanse lessen geheel op jouw niveau en maak je daarnaast excursies zodat je alles uit je reis kunt halen. De eerste week leer je Spaans en verblijf je in Colombia’s indrukwekkende hoofdstad Bogota in één van de gezelligste wijken.

Daarna reis je naar de bruisende stad Medellin en volg je lessen in de levendige wijk El Poblado, waar je ook zult verblijven. Er is daarnaast genoeg tijd om de stad en omgeving te ontdekken.

In de derde week ga je naar de zorgeloze Caribische kust en krijg je Spaanse les in de sfeervolle stad Cartagena!

Zo eindig je je reis op het strand en met een flinke dosis Spaanse taalkennis!

Tip! Het is mogelijk de reis ook uit te breiden naar 4 weken inclusief een weekje reizen tussen Bogota en Medellin met o.a. een bezoek aan het authentieke en kleurrijke Sallento en de bijzondere Valle de Cocora.

Spaans in Bogota

Welkom in Bogota! De hoofdstad van Colombia ligt vlakbij de evenaar maar wel in een vallei op een hoogte van bijna 3 kilometer. Door de hoogte heeft deze stad een prettig klimaat en voelt het er altijd aan als lente. Na aankomst op de internationale luchthaven zorgen we er voor dat je direct naar je gastgezin wordt gebracht. Het beste kun je op een zaterdag aankomen zodat je het eerste weekend aan je nieuwe omgeving kunt wennen. 

Op zondag staat er een leuke tour voor je gepland: een fietstour door het bezienswaardige Bogota. 

 

Verblijf in een gastgezin

Tijdens de Spaanse lessen verblijf je bij een vriendelijk gastgezin. Sommige gezinnen wonen op loopafstand van de school, maar soms reis je ook een stukje met het openbaar vervoer. De gezinnen vinden het leuk om internationale studenten te ontvangen en voor jou is het een perfecte gelegenheid om je Spaans direct in de praktijk te brengen. 

Reis naar Bogota

Spaanse lessen in Bogota

Op maandag begint je eerste dag direct goed en lunch je samen met je medestudenten en de leraren om elkaar te leren kennen. De lessen zijn elke ochtend van 09.00 tot 13.00, met een pauze van 20 minuten. In de middag heb je dus genoeg tijd om je Spaans in de praktijk te brengen en de stad te ontdekken!

Activiteiten

De school organiseert ook veel activiteiten, zoals een kookworkshop, dansles of een bezoek aan een museum. Sommige activititeiten worden aangeboden, andere zijn tegen een klein bedrag bij te boeken. 

Op zaterdag is het tijd voor je volgende avontuur en reis je naar de bruisende stad Medellin.

Bezoek Comuna13

 

Spaans in Medellin

Medellin ligt iets lager dan Bogota en dat merk je direct aan het klimaat. De stad wordt omringd door schilderachtige bergen en heeft een perfecte ligging.

Kou of hitte zullen je niet hinderen, het is hier altijd heerlijk weer!

Als je door de moderne en schone stad loopt kun je je niet voorstellen dat Medellin een donkere geschiedenis kent. In 20 jaar is Medellin getransformeerd tot een veilige en culturele plek voor zowel de Colombianen als de reizigers!

Spaanse lessen in Medellin

Je reist op zaterdag op eigen gelegenheid naar je accommodatie in de moderne wijk El Poblado gebracht. Hier vind je op elke hoek van de straat wel een gezellig café of restaurantje. De school is op loopafstand in een fijne buurt met een park tegenover het gebouw. Hier kun je je pauzes doorbrengen in het heerlijke lente zonnetje.

Ook zijn er op loopafstand een supermarkt, een bioscoop, twee shoppingmalls en zelfs drie sportscholen te vinden. Gedurende de week kun je meedoen met verschillende activiteiten.

Verblijf in Medellin 

Tijdens de Spaanse lessen in Medellin verblijf je in de schoolresidentie. Een prima verblijf met gedeelde kamers en een prettige tuin met zwembad waar je tijdens warme dagen wat verkoeling kunt zoeken. Wil je liever een eigen kamer of in een gastgezin verblijven? Tegen een meerprijs is dit zeker mogelijk. 

Het kleurrijke dorpje Guatapé

Ga in het weekend zeker naar de indrukwekkende omgeving van Guatapé die prima in een dag bezocht kan worden. Je zult gegarandeerd onder de indruk zijn van de imposante steen die midden in dit gebied ligt (en die je kunt beklimmen!). Bezoek ook het idyllische dorpje dat lijkt te zijn ondergedompeld in alle kleuren verf die er maar bestaan.

Bezoek kleurrijk Guatape

Op zaterdag is het weer tijd voor de volgende bestemming, en vlieg je binnen een uurtje naar de Caribische kust!

 

Spaans in Cartagena

Men zegt dat een bezoek aan Colombia niet compleet is zonder Cartagena gezien te hebben. Je gaat hier een week lang genieten en terrasjes pakken, vers fruit proeven van de fruitvrouwtjes op straat en de mooie koloniale straatjes ontdekken. Cartagena ligt direct aan de Caribische zee wat zeker een verademing kan zijn vanwege het warme klimaat. Zodra de zon zakt beginnen de straten te leven en ben je op elke hoek van de straat getuige van een mini theater of een dans show.

Ze noemen Cartagena niet voor niets de meest bruisende en sfeervolle stad van Colombia!

Spaanse lessen in Cartagena

Bij aankomst ga je op eigen gelegenheid naar je verblijf in de gezellige wijk Getsemaní. Ook de Spaanse school vind je hier. Alles in deze wijk draait om het kleine pleintje Plaza Trinidad. De bankjes tegenover de prachtig geel gekleurde kerk nodigen uit om overdag tussen de locals van alle lekkernijen te genieten. Gedurende de week kun je meedoen met verschillende activiteiten of uitrusten op het prachtige witte strand aan de Caribische kust.

Verblijf in Cartagena

Tijdens de Spaanse lessen in Cartagena verblijf je in een gezellig gastgezin op korte afstand van de talenschool. Na 3 weken Spaanse les kun je je inmiddels behoorlijk redden met de taal en heb je het ook meerdere keren tijdens je verblijf kunnen toepassen!

De koffie regio: Salento en Valle de Cocora

Heb je zin om je reis met een week uit te breiden? Dan zorgen wij dat je van Bogota naar Medellin gebracht wordt en onderweg ook nog wat te zien krijgt! 

Na je taallessen in Bogota boeken we nog een paar extra nachten in het gastgezin zodat je ook het weekend na de lessen nog wat tours kunt maken. Onze favoriet is toch wel de bijzondere kathedraal in de ondergrondse zoutmijn van Zipaquira, wat gemakkelijk een dag vanuit Bogota bezocht kan worden. 

Op maandag zorgen we dat je busticket geboekt is en reis je naar je eerstvolgende stop: Armenia. Hier word je opgewacht door de chauffeur die je verder brengt naar het kleurrijke Salento.

Salento en koffie regio

Je bent nu in het hart van de koffie plantages van Colombia. Maar buiten koffie heeft het gebied nog veel meer leuks te bieden. Ontdek Colombia's mooiste natuurgebied: Valle de Cocora. Dit gebied staat bekend vanwege de zogenaamde waspalmen: de hoogste palmbomen ter wereld. 

Valle de Cocora

Na je verblijf in Salento reis je met de bus verder naar Medellin waar het volgende avontuur op je wacht. 

Inbegrepen bij deze extra week zijn: 

 • 3 extra nachten gastgezin Bogota inclusief ontbijt en diner
 • busreis van Bogota naar Armenia
 • prive transfer van Armenia naar Salento
 • 4 overnachtingen in een fijn hostel (dorm) in Salento inclusief ontbijt
 • busreis van Salento naar Medellin
 • 1 extra nacht verblijf in schoolresidentie (dorm) in Medellin

 • deze reis is goed te combineren het community project in Colombia
 • Beddengoed wordt verzorgd, handdoeken dien je even zelf mee te brengen.
 • De badkamer in het gastgezin is voor medegebruik met andere studenten of de gastfamilie.
 • Mits beschikbaar boeken we een eigen kamer in het gastgezin
 • Mocht je een eigen kamer willen in de schoolresidentie in Medellin dit mogelijk tegen een meerprijs.

 

 

Wat is inbegrepen?

 • 3 weken Spaanse les (20 uur per week) in groepsverband
 • lesmaterialen
 • dagelijkse activiteiten (eventueel tegen betaling)
 • bike tour in Bogota
 • 1 week verblijf in een gastgezin in Bogota inclusief ontbijt en diner
 • 1 week verblijf in een dorm in Medellin op basis van logies
 • 1 week verblijf in een gastgezin in Cartagena inclusief ontbijt en diner
 • transfer vanaf de luchthaven in Bogota naar accommodatie
 • voorbereiding en begeleiding voor vertrek en tijdens het verblijf ter plaatse
 • assistentie van onze partnerorganisatie ter plaatse
 • certificaat

Wat is niet inbegrepen?

 • reis naar Colombia en v.v.
 • lokaal transport (eventuele binnenlandse vluchten of busreizen)
 • reis- en of annuleringsverzekering
 • administratiekosten € 35 p.p. per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • bijdrage SGR-garantie € 5 per persoon

Veelzijdig Colombia

Sandra en Esther maakten een prachtige rondreis door Colombia.

Ben je benieuwd naar deze veelzijdige bestemming?

Bekijk de video!

Het Andere Reizen

Tel: 0597 - 43 14 30
Stuur ons een e-mail

Vragen of nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

We zijn ook beschikbaar via ons contactformulier

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2023 Het Andere Reizen