Spaans in Cartagena - Colombia

Volg Spaanse lessen in Cartagena! Simpelweg is het één van de meest bruisende, kleurrijke en sfeervolle steden in Latijns Amerika.

Spaans leren in Cartagena - Colombia

Cartagena ervaar je met je zintuigen: slenter door smalle straatjes langs kleurrijke huizen, neem een duik in de warme Caraïbische zee en laat je ’s avonds nieuwsgierig maken door uitnodigende muziek uit verschillende cafés.

Spaans leren in Cartagena

Cartagena de Indias ligt direct aan de Caraïbische zee en is al jaren een geliefde backpackers bestemming in Colombia. Het leven van de Afro Caraïbische bevolking speelt zich hoofdzakelijk op straat af. Spaanse lessen in Cartagena volg je op de talenschool in het leukste wijkje: Getsemaní.

Het weer aan de Caraïbische kust is het hele jaar door aangenaam warm. De sfeer in de stad is gemoedelijk en sfeervol. De bewoners zijn minder gehaast en maken altijd tijd om een praatje te maken. To the point? Nou ja, eerst een half uurtje koetjes en kalfjes en dan de vraag stellen waar het eigenlijk om gaat. Denk je dat de bewoners van Colombia’s hoofdstad snel spreken? In Cartagena kan het nog sneller!

 

De Spaanse school ligt in de oudste wijk van Cartagena: Getsemaní. Alles in deze wijk draait om het kleine pleintje Plaza Trinidad. Bankjes tegenover de prachtig geelgekleurde kerk nodigen uit om overdag tussen de locals van alle lekkernijen te proeven. ’s Avonds verandert het plein in een klein openlucht theater en kun je genieten van verschillende optredens.

Op de school hangt een relaxte sfeer en is er een mix van verschillende nationaliteiten en leeftijden. Alle leslokalen liggen rondom een kleine, gezellige patio. De lokalen zijn allemaal voorzien van airconditioning, geen overbodige luxe in het altijd warme Cartagena. De Spaanse lessen worden gegeven door ervaren docenten die allemaal een universitaire achtergrond hebben. De methode waarmee de Spaanse school werkt, is de zogenaamde methodo communicativo: naast grammatica en spreekvaardigheid ligt een nadruk op cultuur. Regelmatig neemt de leraar de studenten mee om het Spaans ook in de praktijk toe te passen.

De lessen zijn  van maandag tot en met vrijdag in de ochtend van 08.00 tot 12.00. Je hebt in kleine groepjes les, bestaande uit maximaal 8 studenten. Voordat je begint met je eerste les, maak je eerst een test om je niveau te bepalen.

De school hecht veel belang aan de ervaringen van de studenten en laat je iedere week een evaluatieformulier invullen. Ook is er gratis wifi aanwezig.

 

De school organiseert verschillende activiteiten waar studenten aan deel kunnen nemen. Alle activiteiten hebben een cultureel thema. Zo kun je een kookles volgen, zijn er danslessen en worden er bezoekjes gebracht aan musea. Ook organiseert de school tours speciaal voor de studenten. Sommige activiteiten zijn gratis, voor andere activiteiten dient een bijdrage te worden betaald.

Fietsen in Cartagena is trouwens een populaire activiteit. Je kunt voor een klein bedrag via de school of een verhuurder een fiets huren voor enkele uren of een hele dag. Een leuke manier om de stad te zien en een vleugje wind op te vangen!

 

 

Sfeervol Cartagena

Sandra en Esther bezochten Cartagena tijdens hun rondreis.

Ben je benieuwd naar de meest sfeervolle stad van Colombia?

Bekijk de video!

Het Andere Reizen

Tel: 0597 - 43 14 30
Stuur ons een e-mail

Vragen of nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

We zijn ook beschikbaar via ons contactformulier

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2023 Het Andere Reizen