Spaans in Bogota - Colombia

Ontdek het veelzijdige Bogota! Leer Spaans in één van Latijns Amerika’s best bewaarde koloniale wijken en ondek de leukste cafeetjes, gezelligste pleintjes en mooiste musea. 

Spaans leren in Bogota - Colombia

Het authentieke centrum van Bogota wordt vooral gekenmerkt door kleurrijke huizen en typische kasseistraatjes. De Spaanse school ligt slechts een kwartiertje hiervandaan.  In de omgeving van de school vind je diverse leuke eettentjes en gezellige cafeetjes. Het is even wennen aan de hoogte in Bogota, maar sla een bezoek aan deze veelzijdige stad zeker niet over.

Spaans leren in Bogota

De stad is redelijk overzichtelijk met maar 2 soorten straten: de horizontale calle’s en de verticale carrilla’s. Elke zondag is de belangrijkste carilla afgesloten voor autoverkeer en zie je alle bewoners te voet, op fietsen of met rolschaatsen van de rust genieten.

De leukste wijk van Bogota is het kleurrijke Candelaria. Opvallend zijn de kleurrijke huizen, een overblijfsel uit de Spaans koloniale tijd. De wijk huisvest verschillende universiteiten, studentencafés en prima restaurants. Opvallend is het goed georganiseerde openbaar vervoer. Met de hypermoderne Transmillenio bus kun je je gemakkelijk door de stad laten vervoeren. Spaans leren in Bogota is zeker een aanrader!

Oud koloniale en moderne wijken die elkaar afwisselen, geweldige musea, het prachtige uitzicht vanaf Monserrate en de vriendelijkheid van de bewoners! Het geheim van Bogota? Juist, de combinatie van dit alles!

 

De Spaanse school ligt in een typische authentieke wijk van Bogota waar je gezellig op stap kunt en leuke eettentjes treft. Op nog geen kwartiertje zit je bij het oude centrum vandaan en ook Bogota's nieuwste wijken liggen op niet meer dan een kwartier rijden. Zo zit je op de perfecte locatie! De lessen worden op een leuke en interactieve wijze gegeven zodat je niet alleen woordjes gaat stampen en grammatica oefenen, maar ook middels spelletjes en luisteroefeningen de taal direct in de praktijk leert te oefenen. 

De Spaanse lessen worden gegeven van maandag tot en met vrijdag in de ochtend van 08.00 tot 12.00. Je hebt tussendoor natuurlijk ook een pauze. De lessen starten elke maandag.  Voordat je met de lessen begint, maak je eerst een test om te bepalen aan welke klas je mag deelnemen.
De groepen bestaan uit gemiddeld 4 a 5 studenten, en de maximum groepsgrootte is 8.

De eerste maandag komen de studenten en leraren samen om elkaar te leren kennen en krijg je een gezamenlijke lunch aangeboden. 

De school benadrukt het belang van een culturele onderdompeling en wil studenten zoveel mogelijk de gelegenheid bieden om naast de lessen ook meer over de cultuur en lokale gewoonten te leren. Alle docenten hebben een universitaire achtergrond en helpen naast de lessen ook met verschillende activiteiten.

 

Er worden dagelijks activiteiten aangeboden. In de hal van de school hangt een activiteitenkalender waarop de activiteiten voor de gehele maand staan vermeld. Samen met een leraar bezoek je musea, volg je een kookcursus of leer je verschillende soorten dansen. Of je maakt een excursie naar een nabijgelegen dorp. De meeste activiteiten zijn gratis maar er wordt wel een bijdrage gevraagd voor entreegelden en vervoer.

 

 

Kleurrijk Bogota

Sandra en Esther bezochten Bogota tijdens hun rondreis door Colombia.

Ben je benieuwd naar deze kleurrijke stad?

Bekijk de video!

Het Andere Reizen

Tel: 0597 - 43 14 30
Stuur ons een e-mail

Vragen of nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

We zijn ook beschikbaar via ons contactformulier

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2023 Het Andere Reizen