Sieraden project voor vrouwen - Nepal

Een gezellig project in Kathmandu! Geef Engelse les aan een groep leergierige vrouwen en ga samen met deze vrouwen sieraden maken.

Vrijwilligerswerk in een sieraden project voor vrouwen in Nepal

Dit project is opgezet door oud vrijwilligster Karin. Zij is begonnen met het organiseren van workshops sieraden maken voor Nepalese vrouwen.

Engelse les voor vrouwen in Nepal

Wij zijn het gehele jaar door op zoek naar enthousiaste en creatieve vrijwilligers die voor een groepje vrouwen workshops willen organiseren. Het is vooral een sociale aangelegenheid waar vrouwen de kans krijgen nieuwe dingen te leren.

 

Sieraden maken met vrouwen in Nepal

De vrouwen zijn enorm leergierig en hebben plezier in het leren en ontdekken van nieuwe dingen. Het geeft ze meer zelfvertrouwen en laat ze zien dat ze, juist omdat ze vaak geen scholing hebben gehad, tot veel dingen in staat zijn!

De meeste vrouwen spreken geen tot beperkt Engels. Daarom is één van onze contactpersonen, Bipana en / of Pabrita aanwezig om te helpen met vertalen. Maar vaak is taal niet nodig want de vrouwen leren aan de hand van het voorbeeld snel.

Je hoeft niet ervaren te zijn in het maken van sieraden, maar het is wel handig als je creatief bent en zelf aan de hand van voorbeelden iets kunt maken. Natuurlijk mag je ook geheel eigen bedachte ontwerpen introduceren!

De gemaakte sieraden kunnen de vrouwen zelf dragen of bijvoorbeeld ter verkoop aan gaan bieden om zo hun eigen bedrijfje te kunnen beginnen als ze die ambitie hebben.

 

Sieraden maken met vrouwen in Nepal

 

Engelse les geven

Vind je het leuk om naast het maken van de sieraden ook Engelse lessen te geven, dan nodigen we je graag uit dit te doen. Vrijwel alle vrouwen hebben (jonge) kinderen die van jongs af aan Engels leren op school. Als moeder is het lastig om hun kind met huiswerk te begeleiden omdat zij zelf geen of heel beperkt Engels spreken. Ook het leren van de Engelse taal bevordert het zelfvertrouwen van de vrouwen.

Het project heeft geen vaste tijden, maar je werkt in overleg met onze contactpersonen. Zij helpen de workshops op te zetten en de vrouwen uit te nodigen dagelijks naar het project te komen.

Mocht je in de gelegenheid zijn zelf materiaal mee te nemen, dan is dit meer dan welkom. Er is lokaal wel wat materiaal verkrijgbaar, maar niet alles. Neem gerust even contact met ons op, zodat we je hierin kunnen adviseren!

 

Goed om te weten:

  • Je verblijft in een huis dat gerund wordt door een vriendelijke Nepalese / Nederlandse familie die zelf in het appartement er naast woont. De maaltijden deel je met de familie en andere vrijwilligers.
  • Je werktijden zijn in overleg met het project.
  • In Nepal werkt men 6 dagen per week, en is zaterdag de vaste vrije dag. Het komt echter vaak voor dat er in verband met festivals ook andere vrije dagen zijn.
  • Vanwege de aard van je werkzaamheden vragen wij een VOG verklaring.
  • Het Andere Reizen bezoekt de projecten regelmatig en alhoewel wij proberen de situatie zo goed mogelijk weer te geven, kan het zijn dat de actuele situatie in sommige situaties afwijkt van de beschrijving op onze website.

 

 

Het Andere Reizen

Tel: 0597 - 43 14 30
Stuur ons een e-mail

Vragen of nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

We zijn ook beschikbaar via ons contactformulier

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2021 Het Andere Reizen