Opvang voor straathonden - Peru

Dit project is zeer geschikt voor hondenliefhebbers! Help mee in het hondenasiel met ruim 75 straathonden. Je wordt met open armen (en poten) ontvangen door de eigenaar Anyelo en de blije honden.

Vrijwilligerswerk in een dierenasiel in Peru

Zodra je aankomt bij het project, staan de honden al te springen van enthousiasme. Ze vinden de aandacht van vrijwilligers geweldig en lopen altijd achter je aan, en af en toe springt er eentje op je schoot.

Vrijwilligerswerk in een hondenopvang in Peru

De honden die hier zijn opgevangen zijn van de straat gered of van baasjes die ze mishandelden.

 

Straathonden in Cusco

In Peru kijkt men anders naar honden en katten dan dat wij doen. De meeste mensen vinden een puppy heel schattig en kopen deze voor het imago. Zodra de hond ouder is, is het ‘nieuwe’ en schattige er vanaf en wordt de hond grofweg op straat gegooid.

Op dit moment zijn er zo’n 30.000 straathonden in Cusco. Anyelo is erg gedreven om deze honden te helpen. Hij heeft een hart van goud en zijn droom is ook om een groot veld te kunnen kopen en een hondenkliniek te openen waar straathonden gratis kunnen worden gesteriliseerd.

 

Vrijwilliger met hond

 

Vrijwilligerswerk in een hondenopvang in Peru

Je dag in het project begint met de hokken uitvegen en de voer- en drinkbakken schoonmaken. Meestal helpt Anyelo met het uitvegen van de hokken en werk jij buiten in het zonnetje terwijl de honden vaak aandacht bij je komen vragen. Het werk is daardoor niet te zwaar en je bent constant omringd door de honden. Het is uiteraard aan jou waar je graag mee zou willen helpen. Af en toe moet een hond naar de kliniek waar je, als je wilt, bij kunt zijn.

De honden verblijven in kleine groepjes per hok, want niet alle honden kunnen goed met elkaar overweg. Het leukste moment is het openmaken van de deur van een hok. De honden vliegen er bijna uit, zó enthousiast dat ze zijn.

Nadat de hokken zijn uitgeveegd en de bakken schoongespoeld, komt het leukste gedeelte voor de honden, het voer geven. Zo druk als ze normaal zijn, zo rustig en voldaan zijn ze nadat ze al het eten naar binnen hebben geschrokt.

 

vrijwilliger dierenasiel Cusco

 

Het team

Anyelo is de eigenaar van de opvang, of eigenlijk het baasje van alle 75 honden. Hij helpt alleen de honden die door hun vorige baasje zijn mishandeld, vergiftigd of op straat zijn achtergelaten. Veel honden blijven voor de rest van hun leven in het asiel, maar af en toe worden er honden opgehaald door een nieuw baasje.

Anyelo spreekt een klein beetje Engels. Daarnaast helpt een vriendin van hem, Maite, ook iedere dag mee en zijn er geregeld vrijwilligers met dezelfde passie die een steentje bijdragen.

Met 75 honden is het voor Anyelo alleen veel werk om te doen. Hij waardeert het daarom enorm als er vrijwilligers zijn die hem in de ochtend helpen. In de middag werkt hij zelf in een bedrijf om zo een centje extra te verdienen voor de hondenopvang.

 

eigenaar met hond

 

Als vrijwilliger in een opvang voor straathonden werken

Anyelo en Maite zijn in de ochtend aanwezig omdat ze naast hun vrijwilligerswerk ook een betaalde baan hebben waar ze in de middag naartoe gaan. Daarnaast krijgen ze hulp van lokale en buitenlandse vrijwilligers. Alle dierenliefhebbers zijn meer dan welkom om te helpen.

Als vrijwilliger help je mee me de dagelijkse verzorging van de honden zoals eten klaarmaken, voeren, hokken schoonmaken, medische inspecties uitvoeren en onderhoudswerkzaamheden, zoals het bouwen van nieuwe speel- en dierenverblijven.

Plus, je mag de honden heel veel aandacht en liefde geven!

 

Wat kun je doen in dit dierenasiel in Peru?

  • eten klaarmaken voor de honden
  • de honden voeren
  • het monitoren van de honden
  • medische inspecties uitvoeren
  • meehelpen met het bouwen van nieuwe speel- en dierenverblijven
  • heel veel aandacht en liefde geven

 

Goed om te weten:

  • Je werkt van maandag t/m vrijdag in de ochtend van 09.30 tot 13.30 uur.
  • Basiskennis van de Spaanse taal is noodzakelijk.
  • Vooraf en tijdens het vrijwilligerswerk kun je Spaanse taallessen volgen in Cusco.
  • Het Andere Reizen bezoekt de projecten regelmatig en alhoewel wij proberen de situatie zo goed mogelijk weer te geven, kan het zijn dat de actuele situatie in sommige situaties afwijkt van de beschrijving op onze website.

 

 

Vrijwilligerswerk in Peru

Sandra deed vrijwilligerswerk in het hondenopvang project in Cusco.

Ben je benieuwd naar haar ervaringen in Peru?

Bekijk de video!

Het Andere Reizen

Tel: 0597 - 43 14 30
Stuur ons een e-mail

Vragen of nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

We zijn ook beschikbaar via ons contactformulier

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2023 Het Andere Reizen