Opvang voor straathonden - Nepal

Een geweldig project voor hondenliefhebbers! In Nepal werken we samen met een opvang voor straathonden. Als dieren liefhebbende vrijwilliger ben je meer dan welkom om hier een handje mee te helpen.

Vrijwilligerswerk in een hondenopvang in Nepal

Dit project ligt in een buitenwijk in Patan. Er is ruimte voor 250 honden en op dit moment wordt er ook een koe opgevangen. Als het nodig is vangt het project ook andere dieren op.

Vrijwilligerswerk in een hondenopvang in Nepal

Alle honden die in dit project worden opgevangen, zijn van straat gehaald omdat ze te ziek waren. Veel van deze honden zijn aangereden of hebben een neurologische afwijking. Sommige honden missen een poot of zijn anderszins gehandicapt. 

 

Straathonden in Nepal

In Nepal leven helaas ontzettend veel straathonden. Veel van deze honden verkeren in slechte conditie. Ze zijn ondervoed, hebben huidproblemen, wonden, vlooien of last van andere parasieten. Het project krijgt regelmatig telefoontjes van ongeruste bewoners en haalt de zieke honden direct van straat.

Er wordt met ontzettend veel liefde voor de honden in dit project gezorgd. De eigenaars en Nepalese vrijwilligers zijn echte hondenliefhebbers en hebben een enorm hart voor deze lieve dieren. Het is echt ongelofelijk dat het project zón groot aantal honden onder hun hoede neemt. Het is echt een prachtig project. Zonder deze mensen waren de honden aan hun lot overgelaten.

Veel honden die in dit project terechtkomen zijn erg getraumatiseerd en kunnen hierdoor helaas niet ter adoptie worden aangeboden. Heel soms krijgt een van de honden een nieuw thuis, maar de meesten blijven in het project. 

 

Vrijwilligerswerk met straathonden

 

Als vrijwilliger in een opvang voor straathonden werken

Als vrijwilliger help je mee me de dagelijkse verzorging van de honden zoals eten klaarmaken, voeren, hokken schoonmaken, medische inspecties uitvoeren en onderhoudswerkzaamheden, zoals het bouwen van nieuwe speel- en dierenverblijven. Uiteraard ben je er als vrijwilliger ook om de honden te voorzien van extra knuffels, aandacht en liefde!

Het werk kan soms fysiek zwaar zijn omdat je omringd bent door heel veel honden en veel praktisch bezig bent. Het is echt handen uit de mouwen in dit project, maar dat geeft je waarschijnlijk wel een heel voldaan gevoel aan het eind van de dag. Je mag als vrijwilliger zelf aangeven waar je graag mee wilt helpen. Als je de kennis en ervaring hebt kun je natuurlijk ook de dierenarts bijstaan.

Bijna alle honden zijn getraumatiseerd. Ze hebben elk hun eigen verhaal en sommige zien er heel erg triest en toegetakeld uit. We willen hiermee benadrukken dat dit best een heftig project kan zijn en daarom met name geschikt voor vrijwilligers met enige kennis en ervaring.

Voor vrijwilligers met de nodige ervaring is dit een ontzettend zinvol project, maar ook voor een stage op het gebied van dierengeneeskunde, dierenverzorging of andere gerelateerde opleidingen is dit project erg geschikt.

 

Opvang voor straathonden in Nepal

 

Het team

Het project wordt gerund door meneer Kunsang Lama en zijn vrouw Shrijana Thakuri, en ze worden ondersteund door 8 Nepalese vrijwilligers. Iedereen werkt in shifts meestal van ’s ochtends rond 9 uur tot 5 uur ’s middags. De eigenaars van het project en de vrijwilligers geven een deel van hun salaris op om voor de honden te kunnen zorgen. Daarnaast is het project compleet afhankelijk van individuele donaties en ontvangt het geen enkele steun vanuit de overheid.

Eén van de 8 vrijwilligers is dierenarts en binnen het project is een speciale ruimte voor het behandelen van zieke honden. Er is ook een soort ‘ziekenboeg’ waar de echt zieke dieren worden opgevangen. Ook worden de honden die binnenkomen hier gesteriliseerd.

 

Dierenarts vrijwilliger in de opvang voor straathonden

 

Wat kun je doen in dit dierenasiel in Nepal?

 • eten klaarmaken voor de honden
 • de honden voeren
 • het monitoren van de honden
 • medische inspecties uitvoeren
 • meehelpen met het bouwen van nieuwe speel- en dierenverblijven
 • heel veel aandacht en liefde geven
 • bij voldoende kennis en ervaring de dierenarts assisteren bij behandelingen

 

Goed om te weten:

 • Je werkt van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 17.00 uur.
 • Enige kennis en ervaring met honden is voor dit project noodzakelijk.
 • Het project ligt vrij afgelegen in een buitenwijk van Patan.
 • Het Andere Reizen bezoekt de projecten regelmatig en alhoewel wij proberen de situatie zo goed mogelijk weer te geven, kan het zijn dat de actuele situatie in sommige situaties afwijkt van de beschrijving op onze website.

 

 

Het Andere Reizen

Tel: 0597 - 43 14 30
Stuur ons een e-mail

Vragen of nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

We zijn ook beschikbaar via ons contactformulier

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2023 Het Andere Reizen