Naschoolse opvang - Colombia

Het opvangcentrum Cultivarte is een van de weinige plekken waar de kinderen die hier komen, vrij kunnen zijn en plezier kunnen maken.

Vrijwilligerswerk met kinderen in een opvangcentrum in Colombia

Er is veel armoede in Colombia en dit opvangcentrum is opgericht om kinderen op te vangen voor en na schooltijd en te voorkomen dat de kinderen op straat gaan rondzwerven.

Vrijwilligerswerk met kinderen in een opvangcentrum in Colombia

De kinderen die naar het opvangcentrum komen wonen wel bij hun ouders en gaan in de ochtend of in de middag naar school. Omdat de ouders vaak hele dagen aan het werk zijn zouden de kinderen op straat kunnen gaan rondzwerven met alle gevolgen van dien.

 

Creatieve workshops, danslessen en Engelse lessen

Gelukkig kunnen ze in het opvangcentrum Cultivarte terecht en krijgen ze de mogelijkheid iets te leren en aan hun toekomst te werken.

Als vrijwilliger kun je hier creatieve workshops en Engelse lessen geven. Vind je het leuk om iets te doen op het gebied van dans? Dan is dit ook zeker mogelijk! De kinderen zijn dolenthousiast en leren graag nieuwe danspasjes en ze zullen je ook zeker al hun eigen uitbundige dansjes laten zien!

Er is een computerlokaal, een theater en een lesruimte waar je als vrijwilliger de mogelijkheid hebt om danslessen, theaterlessen, Engelse lessen en computerlessen te geven. Daarnaast kun je hier natuurlijk ook andere creatieve activiteiten en spelletjes met de kinderen doen.

Je bent als vrijwilliger geheel vrij om leuke en leerzame activiteiten en spelletjes te bedenken en deze uit te voeren. Al je inzet en ideeën worden enorm gewaardeerd door zowel de kinderen als de stichting. Als vrijwilliger ben je hier dan ook ontzettend geliefd en van harte welkom!

 

Wat kun je doen in dit opvangcentrum in Colombia?

 • het assisteren van de leerkrachten tijdens het geven van Engelse les
 • creatieve sport- en spelactiviteiten organiseren voor de kinderen
 • computerlessen geven
 • dans- en theaterlessen geven

 

Goed om te weten:

 • Tussen begin december en half januari is het opvangcentrum voor straatkinderen gesloten vanwege de vakantie.
 • Je werkt van maandag t/m vrijdag in overleg met het project. Je kunt de hele dag in dit project aan de slag maar je kunt ook ’s ochtends meehelpen op de peuter- en kleuterschool of het schooltje voor de kinderen met een beperking en ’s middags in dit project.
 • Basiskennis van de Spaanse taal is noodzakelijk.
 • Vooraf het vrijwilligerswerk kun je Spaanse taallessen volgen in Cartagena en/of tijdens het vrijwilligerswerk in Galapa (2 uur privéles per dag).
 • Je verblijft in een prima guesthouse bij onze lokale contactpersonen in Paluato op basis van volpension.
 • In de weekenden ben je vrij en zijn er volop mogelijkheden om meer van de omgeving te zien of te relaxen op het strand.
 • De dichtstbijzijnde luchthaven ligt in Barranquilla en een transfer vanaf de luchthaven is tegen een meerprijs van €45 mogelijk.
 • Vanwege de aard van je werkzaamheden vragen wij een VOG verklaring.
 • Dit project is ook geschikt als stage op het gebied van onderwijs, psychologie, pedagogiek of een andere gerelateerde (sociale) opleiding.
 • Het Andere Reizen bezoekt de projecten regelmatig en alhoewel wij proberen de situatie zo goed mogelijk weer te geven, kan het zijn dat de actuele situatie in sommige situaties afwijkt van de beschrijving op onze website.

 

 

Vrijwilligerswerk in Colombia

Sandra en Esther bezochten dit project tijdens hun rondreis door Colombia.

Ben je benieuwd naar hun ervaringen en het project?

Bekijk de video!

Het Andere Reizen

Tel: 0597 - 43 14 30
Stuur ons een e-mail

Vragen of nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

We zijn ook beschikbaar via ons contactformulier

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2023 Het Andere Reizen