Luxe safari - Tanzania

Ontdek, ervaar en beleef de mooiste parken van Tanzania tijdens een 8-daagse luxe safari met privé gids!

8-daagse privé safari Tanzania - Luxe safari

Tanzania staat bekend om de prachtige nationale parken waar wilde dieren zonder veel moeite gespot kunnen worden. Een absoluut hoogtepunt tijdens een reis naar Tanzania!

Big 5 spotten op luxe safari in Tanzania

Wil je een safari ten volle beleven maar vind je een beetje comfort ook belangrijk? Graag nemen we je samen met een privé gids mee op een prachtige safari waarbij je alle wildparken te zien krijgt en het je ondertussen aan luxe niet zal ontbreken. 

Tijdens deze luxe safari reizen jullie per comfortabele jeep met Engelssprekende gids / chauffeur die je de verschillende parken laat zien.

Met je eigen privé gids reis je in een volledige uitgeruste jeep met uitklapbaar dak door de mooiste parken als de Ngorongororater, Tarangire, Lake Manyara en natuurlijk de Serengeti. Tijdens de safari overnacht je in de mooiste tentenkampen die van alle comfort zijn voorzien. 

 

Arusha

Net buiten de stad, met een prachtig uitzicht op Mount Meru, ligt de Arusha Safari Lodge. Deze kleinschalige, mooie lodge ligt in een rustige omgeving omringd door een prachtige tuin. Aan elke kamer grenst een terras met uitzicht. Ook beschikt het hotel over een zwembad en spa. Hier overnachten jullie de eerste nacht. Jullie privé gids zal jullie hier ontmoeten en het programma voor de komende dagen met jullie doornemen. 

 

Tarangire

Na het ontbijt word je door de gids opgehaald en vertrek je in westelijke richting naar Tarangire nationaal park. Het park staat bekend om de prachtige reusachtige baobab bomen. Wist je dat in Tarangire de grootste populatie olifanten van heel Afrika woont?  

Daarnaast kun je er buffels, gnoes, zebra’s, struisvogels, elanden en giraffe’s spotten. Natuurlijk zijn ook leeuwen en luipaarden actief in het gebied! Het park is ruim en vandaag is er voldoende tijd om zoveel mogelijk te zien.

Na een volle dag safari rijdt de gids verder richting de Grote Rift vallei. Tarangire is een warm park en wat is er fijner dan na een lange dag in de auto even het zand af te spoelen en bij te komen in een prachtig kamp met de mooiste uitzichten? De overnachting is in de Maramboi Tented Campsite. Deze campsite bestaat uit een aantal zeer comfortabele tenten, elk voorzien van houten vloeren. Er staan vaste tenten, voorzien van muskietennetten, een eigen badkamer, een privé veranda met prachtige uitzichten over de Grote rift vallei en Lake Manyara. Tevens is er wifi aanwezig.

 

Serengeti (Ndutu)

Vroeg op vandaag want er staat een lange rit voor de boeg. Eerst passeer je het nationale park van Ngorongoro. Tijdens de rit naar Serengeti volg je de weg rondom de krater en uiteraard stopt de gids even bij het bekende panoramapunt met het prachtige uitzicht over de krater. Omdat er vrij weinig begroeiing in de krater zelf is, kun je zelfs vanaf grote afstand de grotere dieren zien lopen. Zodra je de krater rand hebt verlaten verandert het landschap van dichte bebossing in weidse ruimtes. Onderweg zal de gids stoppen bij bijzondere bomen en struiken, waar met name giraffe's liefhebbers van zijn. Ook zul je regelmatig Masai langs de weg tegenkomen die samen met hun vee (geiten en kamelen) op zoek zijn naar vers voedsel.

Het landschap wordt steeds vlakker en de weg ongemakkelijker, maar daar staat een prachtige beloning tegenover. Je bent aangekomen bij de Serengeti.

Zonder twijfel is de Serengeti het beroemdste en uniekste wildpark ter wereld. Het park is zo uniek vanwege het prachtige natuurschoon en de ecologische waarde. Vandaag maak je kennis met de zuidelijke Ndutu vlakte waar bepaalde delen van het jaar de spectaculaire Grote Migratie van de vele gnoes en zebra’s te zien is. (nb mocht de migratie tijdens jouw safari elders goed te zien zijn, dan zal de gids proberen hier zo dicht mogelijk naartoe te rijden).

De overnachting voor de komende dagen is in de Katikati camps. Dit mobiele tentenkamp bestaande uit totaal 10 privé tenten biedt een comfortabel verblijf van alle gemakken voorzien, terwijl je wel de ervaring beleeft midden in de natuur te zijn. Elke tent beschikt over een eigen badkamer. De maaltijden worden geserveerd in de grote lounge tent.

 

Serengeti en Seronera

Als je liefhebber bent van katachtigen kun je in de Serengeti je hart ophalen. Leeuwen, cheetah's en ook luipaarden worden vrij eenvoudig gespot. Rondom de kopjes, de granietachtige rotsen in het zuidoosten van de Serengti, liggen leeuwen vaak met hele families uit te buiken in de volle zon. Een prachtig gezicht!

Slapende leeuw in de Serengeti Tanzania

De Seronera ligt in het centrum van de Serengeti en is erg afwisselend in landschappelijk opzicht. Je kunt hier veel verschillende dieren spotten, in de open vlaktes, de dichte bebossing en in het water. Erg leuk is het om de grote aantallen nijlpaarden met elkaar te zien vechten.

Staat een ballon safari hoog op je bucketlijstje? Doe het dan nu! Vanuit de Serengeti vertrekken verschillende ballonvaarten die je dit unieke natuurgebied vanuit een ander perspectief laten zien!

Na twee lange dagen vol prachtige game drives keer je terug naar het kamp waar een heerlijke warme maaltijd voor je klaarstaat.

 

Ngorongoro krater

Uiteraard hoort bij een bezoek aan de parken van Tanzania ook een bezoek aan de indrukwekkende Ngorongoro krater. Deze krater is ’s werelds grootste intacte ingestorte vulkaankegel (ook wel caldera genoemd). Het gebied wordt beschouwd als een echt natuurwonder, vanwege de bijzondere geologische kenmerken.

De tocht in de krater begint met een spectaculaire afdaling. Pas als je beneden bent merk je hoe ongelofelijk groot de krater is. Een groot voordeel van de krater is dat de wilde dieren hier in grote aantallen in relatief klein oppervlak samenleven. Dat betekent dat het spotten van de dieren ook niet heel moeilijk is.

Nadat je de krater bent afgedaald met de jeep, rijd je door de weids uitgestrekte velden en zie je zonder veel moeite de meest voorkomende dieren. De gids stopt bij de Ngoitokitoki picknick site waar je een picknick lunch zult eten en onderwijl verschillende dieren kunt spotten zoals nijlpaarden. Daarna rijd je verder door het park en eindigt aan het eind van de middag bij je kampsite Migunga camps bij Manyara. Dit luxe tentenkamp ligt aan de rand van Lake Manyara en biedt verschillende faciliteiten. Alle tenten zijn wederom uitgerust met een eigen badkamer. Het kamp wordt omringd door een prachtig acacia woud. Vanaf je eigen veranda heb je voldoende privacy. Dit kamp is onderdeel van Moivaro.

 

Lake Manyara

De laatste dag van je safari bezoek je het Lake Manyara national park.

Lake Manyara staat vooral bekend vanwege het gelijknamige water. De vele flamingo's die hier regelmatig bivakkeren versterken het kleurrijke meer. De vogels voeden zich met het groot aantal verschillende mineralen die hier voorkomt. Het meest bekend is Lake Manyara vanwege de boomklimmende leeuwen. De kans dat je ze hier waarneemt is groter dan in welk ander park dan ook. Uiteraard spot je in het park ook andere diersoorten als giraffes, olifanten, buffels en veel bavianen.

Halverwege de middag brengt de gids je terug naar Arusha waar je wederom overnacht in de Arusha Moivaro Lodge.

 

Arusha en vertrek

Na het ontbijt eindigt de reis.

Een transfer naar de luchthaven van Arusha of Kilimanjaro is inbegrepen.

 

Deze safari is goed te combineren met onze reizen Ontdek Zanzibar en Relaxen op Zanzibar!

 

 

Wat is inbegrepen?

 • ophaalservice vanaf de luchthaven van Kilimanjaro of Arusha en v.v.
 • 2 overnachtingen in Moivaro Arusha Safari Lodge
 • ontbijt in Arusha Safari Lodge
 • 5 overnachtingen in genoemde luxe campsites
 • volpension tijdens de safari (op enkele dagen is een picknick lunch verzorgd door de campsites, het diner en ontbijt is altijd in het restaurant behorend bij de tented camps)
 • koffie, thee en water
 • vervoer per volledig uitgerust jeep inclusief opklapbaar dak
 • Engelssprekende gids / chauffeur
 • alle entreegelden voor de nationale parken
 • game drives in de parken

Wat is niet inbegrepen?

 • uitgaven van persoonlijke aard
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Safari in Tanzania

Pieter maakte een prachtige safari in Tanzania.

Ben je benieuwd naar zijn ervaringen?

Bekijk de video!

Het Andere Reizen

Tel: 0597 - 43 14 30
Stuur ons een e-mail

Vragen of nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

We zijn ook beschikbaar via ons contactformulier

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2019 Het Andere Reizen