Lokale basisschool op de Galapagos - Ecuador

Op zoek naar een unieke ervaring op de Galapagos eilanden? Kom meehelpen op een kleine basisschool op San Cristobal!

Vrijwilligerswerk op een basisschool op de Galapagos

Vrijwilligerswerk doen op de Galapagos eilanden is een ontzettend waardevolle ervaring. Ondanks dat de Galapagos eilanden een toeristische bestemming leer je als vrijwilliger de eilanden daarnaast op een hele andere (lokale) manier kennen. 

Vrijwilligerswerk op een basisschool op de Galapagos eilanden

Op deze basisschool assisteer je de leraren en help je mee tijdens de Engelse lessen en eventueel de gymlessen. Het leuke is dat de kinderen al een beetje Engels spreken en dit heel graag nog beter willen leren vanwege het toerisme op de Galapagos eilanden.

 

Engelse les en andere activiteiten

Het toerisme is de grootste inkomstenbron van de Galapagos bewoners en het is daarom erg wenselijk om de Engelse taal onder de knie te krijgen. De kinderen leren dus maar al te graag de Engelse taal en meer over jouw cultuur!

Als vrijwilliger help je bijvoorbeeld de leraren met het verzorgen van de lessen. Je staat niet zelfstandig voor een klas maar staat de leraar bij met het voorbereiden van de lessen. Je beoordeelt het huiswerk en de proefwerken en helpt de leerlingen bij het verbeteren van hun uitspraak. Daarnaast kun je je als vrijwilliger inzetten en assisteren bij creatieve vakken als muziek, kunst, dans en sport. Als je het leuk vindt om zelf een aantal spelletjes en creatieve- en/of sportactiviteiten te organiseren is dit uiteraard ook mogelijk!

 

Als vrijwilliger meehelpen in het onderwijs op de Galapagos

 

De Galapagos eilanden ontdekken

In het weekend ben je vrij om zelf het eiland San Cristobal te verkennen. Er is op loopafstand van de school en je accommodatie een strand waar je veel zeeleeuwen en zeeschildpadden kunt spotten. San Cristobal wordt ook wel het zeeleeuwen eiland genoemd, omdat je hier meer zeeleeuwen dan mensen ziet! Geregeld moet je het strand delen met deze grappige dieren.

Je kunt ook een tour boeken naar het indrukwekkende Kicker Rock of een rondje om het eiland varen tijdens de 360 graden tour. Als je van surfen houdt ben je hier ook op de goede plek! Er is een surfstrand op loopafstand van het dorp en je kunt op een aantal plekken een surfboard huren. Uiteraard is het ook aan te raden om te gaan snorkelen op één van de stranden waar je veel zeeleeuwen en zeeschildpadden kunt spotten.

 

Playa Loberia Galapagos

 

Galapagos eilandhoppen 

Wil je graag langer dan 2 weken verblijven? Grijp dan je kans en hop ook naar de andere eilanden, zoals Santa Cruz en het paradijselijke Isabela. Het is zeker de moeite waard om hier enkele nachten te verblijven. Je zult meer unieke dieren zien en er zijn volop tours die je kunt doen vanaf deze eilanden!

Voor een reisvoorstel op maat kun je gerust contact met ons opnemen! We helpen je graag met een reis samenstellen zodat je verzekerd bent van een plekje op de boot naar een bijzonder onbewoond eiland!

 

Blue footed boobie Galapagos

 

Wat kun je doen als vrijwilliger op deze lokale basisschool?

 • Engelse les geven
 • assisteren bij kunst en muzieklessen
 • helpen bij computerlessen en/of wiskundelessen
 • creatieve sport- en spelactiviteiten organiseren

 

Goed om te weten:

 • De school is gesloten gedurende de maanden februari en maart, de eerste week van oktober en de laatste week van september
 • Je werkt van maandag t/m vrijdag in de ochtend.
 • Basiskennis van de Spaanse taal is noodzakelijk.
 • Vooraf aan het vrijwilligerswerk kun je Spaanse taallessen volgen in Quito.
 • Je dient minimaal 2 weken beschikbaar te zijn voor dit project. 
 • Dit project is geschikt als stage op het gebied van onderwijs.
 • Het Andere Reizen bezoekt de projecten regelmatig en alhoewel wij proberen de situatie zo goed mogelijk weer te geven, kan het zijn dat de actuele situatie in sommige situaties afwijkt van de beschrijving op onze website.

 

 

Het Andere Reizen

Tel: 0597 - 43 14 30
Stuur ons een e-mail

Vragen of nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

We zijn ook beschikbaar via ons contactformulier

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2023 Het Andere Reizen