Klassieke Inca Trail Machu Picchu - Peru

Een 4-daagse trekking naar Machu Picchu, de klassieke Incatrail is de populairste en meest bekende wandeltocht in heel Zuid Amerika en gaat over het beroemde pad van de Inca’s!

4-daagse trekking Peru - Klassieke Inca Trail Machu Picchu

Als je in Cusco bent, is het bijna vanzelfsprekend om 's werelds bekendste wandelpad te volgen. Langs de vroegere handelsroute van de Inca’s krijg je nu zelf de mogelijkheid om 4 dagen door adembenemende landschappen te lopen!

Klassieke Inca Trail Machu Picchu

De meest bekende manier om naar de verborgen Inca stad te gaan, is via de 4-daagse Incatrail. Deze trail staat bekend als pittig, maar met een goede conditie kom je er wel. En de beloning is natuurlijk fenomenaal: het eerste uitzicht op Machu Picchu!

De Incatrail is al vele jaren bekend over de hele wereld om verschillende redenen: de fantastische natuur met valleien, besneeuwde bergtoppen en een grote verscheidenheid aan planten, vogels en dieren. En natuurlijk het verbazingwekkende pad zelf, met zijn trappen en tunnels die deel uitmaken van een netwerk van 30.000 kilometer van paden van Mendoza in Argentinië tot de grens tussen Ecuador en Colombia.

 

Cusco - Wayllabamba

+/- 4 uur wandelen

Je begint de tour met een transfer vanaf Cusco naar kilometerpaal 82, een rit van 3 uur per bus. Bij dit bekende startpunt vinden een aantal controles plaats voor de trekkingsvergunning. Ook vindt hier nog een korte briefing plaats en maak je kennis met de dragers en de kok die meegaan tijdens de 4-daagse tocht. Het begin van de trail is niet te moeilijk door een langzaam glooiend landschap langs de Urubamba rivier. Je loopt langzaam omhoog tot een hoogte van ongeveer 2800 meter en vervolgt je weg langs kleine dorpjes en overblijfselen uit de Incatijd.

Na een picknicklunch vervolg je de tocht naar de eerste kampeerplaats in Wayllabamba, waar je de rest van de dag kunt rusten en genieten van de prachtige natuur.     

 

Wayllabamba - Pacaymayu 

+/- 7 uur wandelen

Na een vroeg ontbijt vervolg je de trektocht langzaam stijgend tot de eerste bergpas bereikt wordt. De Warmiwañusca, de zogenaamde Dode Vrouw pas, is een pittige klim tot 4200 meter hoogte, het hoogste punt van de Incatrail.

Vanaf de top geniet je van een prachtig uitzicht over de sneeuwwitte bergtoppen, het adembenemende landschap en de semi tropische vallei. Boven op de top wordt uitgebreid de tijd genomen om te lunchen en uit te rusten. Na deze spectaculaire lunch vervolg je de tocht tot Pacaymayu, de tweede kampeerplaats, voor de tweede nacht onder de sterrenhemel.

 

Pacaymayu - Wiñaywayna

+/- 7 uur wandelen

Na het ontbijt begin je aan de langste maar tevens mooiste dag van de Incatrail! Al dalend en klimmend breng je een bezoek aan de archeologische ruïnes van Runkurakay waar een schitterend Inca fort ligt. Vervolgens wandel je verder naar de ruïnes van Sayacmarca en Phuyupatamarca waar geluncht wordt en waar je de tijd krijgt om bij te komen van de lange tocht.

Voor de rest van de dag bestaat de trek uit een afdaling over Inca treden. Terwijl je langzaam afdaalt zie je de natuur langzaam overgaan van droge bergen in een semi-tropisch landschap. Het laatste stuk van de wandeling leidt naar de kampeerplaats in Wiñaywayna, waar het laatste gezamenlijke diner plaatsvindt en je afscheid neemt van de dragers en de kok.

 

Wiñaywayna – Machu Picchu – Cusco

Vandaag sta je extra vroeg op en vertrek je in het donker naar de zonnepoort Inti Punku, waar je de eerste glimp opvangt van de verborgen Inca stad Machu Picchu. Een onbeschrijfelijk en magisch moment.

Op deze betoverende plek krijg je een rondleiding met een gids. Nadien heb je nog genoeg tijd om op eigen gelegenheid deze indrukwekkende oude stad te ontdekken. In de namiddag neem je de bus naar Aguas Calientes, vanwaar je samen met de groep per trein terug naar Cusco reist.

 

 • de Incatrail wordt streng in de gaten gehouden en per dag worden er slechts 500 bezoekers toegestaan. Dat is inclusief dragers en gidsen. Boek dus tijdig deze tour, met name in het hoogseizoen!
 • je draagt tijdens de officiële Incatrail je persoonlijke spullen zelf, ook het matje en de slaapzak. We adviseren je om een ruime rugzak met een goede heupband mee te nemen. Wil je graag je bagage voor een extra toeslag laten dragen, geef dat direct bij boeking aan ons door.
 • vanwege de hoogte kan het ’s avonds en ’s nachts koud zijn. Neem daarom voldoende warme kleding mee!
 • het is niet meer mogelijk om de Machu Picchu berg en de Huayna Picchu, de beroemde berg achter de Machu Picchu, te beklimmen als je de officiële 4-daagse Incatrail loopt. Dit is alleen nog mogelijk door een extra entreeticket voor Machu Picchu te kopen of Machu Picchu per trein te bezoeken.
 • in de maand februari is de Incatrail gesloten.
 • om de 4-daagse Incatrail te reserveren dienen wij over een kopie van je paspoort te beschikken. Dit paspoort moet ook nog geldig zijn tijdens je reis. Mocht je voor vertrek nog een ander paspoort aanvragen, geef dat dan direct bij boeking aan ons door. Het is verplicht om het paspoort met het nummer dat aan ons is doorgegeven bij boeking, te tonen bij aanvang van de Incatrail. Mocht dit dus een verlopen paspoort zijn, zorg dan dat je deze ook altijd bij je hebt voor de trail!
 • als je in het bezit bent van een ISIC kaart en jonger dan 28 jaar, kun je korting krijgen op de Incatrail. Hiervoor ontvangen we dan graag bij reservering een kopie van beide kanten van je ISIC kaart. Later doorgeven is helaas niet mogelijk.
 • bovengenoemd programma is onder voorbehoud van wijzigingen door bijvoorbeeld weersomstandigheden.

 

Deze trekking is goed te combineren met ons startpakket Koloniaal en kleurrijk Cusco en onze andere tours in Peru!

 

 

Wat is inbegrepen?

 • 3 overnachtingen in een 2-persoonstent
 • bus vanaf Cusco tot kilometerpaal 82
 • bus van Machu Picchu naar Aguas Calientes
 • trein van Aguas Calientes naar Cusco
 • volpension tijdens de officiële Incatrail
 • professionele Spaans/Engels sprekende gids
 • kok, dragers, kampeerspullen
 • entree Machu Picchu en trekkers permit voor de officiële Incatrail

Wat is niet inbegrepen?

 • ontbijt op eerste dag, lunch op laatste dag
 • slaapzak (ter plaatse te huur)
 • wandelstokken (ter plaatse te huur)
 • eventueel een drager voor je persoonlijke bagage
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Het Andere Reizen

Tel: 0597 - 43 14 30
Stuur ons een e-mail

Vragen of nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

We zijn ook beschikbaar via ons contactformulier

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2019 Het Andere Reizen