Kinderopvang project en avondschool - India

Onze partnerorganisatie in Puducherry heeft een kinderopgvangproject opgezet om moeders de kans te geven om te gaan werken. Als vrijwilliger ben je meer dan welkom om hier een handje mee te helpen!

Vrijwilligerswerk met kinderen en jongeren in India

Werkende moeders kunnen voor een eerlijke en lage prijs hun kinderen hier brengen voor dagopvang en onderwijs.

Huiswerkbegeleiding voor kinderen

Het doel van dit project is om de kinderen een positieve en een veilige omgeving te bieden om op te groeien en beide ouders de mogelijkheid geven om te werken.

 

Kinderopvang project voor peuters

De kinderen zijn tussen de 1 en 3 jaar oud. Er werken op dit moment drie leraren en er komen ongeveer 50 kinderen per dag. De kinderen blijven hier een halve of hele dag, afhankelijk van de werktijden van de moeder.

Als vrijwilliger help je mee met de dagelijkse verzorging van de kinderen. Je kunt meehelpen bij het bereiden van de maaltijden en het verzorgen van de lunch voor de kinderen. Daarnaast help je mee met het promoten van een positieve relatie tussen moeder en kind. De crècheleiding leert je hoe dit gedaan wordt. Maandelijks is er een terugkoppeling naar de ouders over hun kinderen en wat ze geleerd hebben op het gebied van gezondheid, hygiëne en sociale normen en waarden. Vrijwilligers mogen hier aan deelnemen.

De oudere kinderen krijgen wat lesmateriaal aangeboden en leren vormen, kleuren en tellen. Het project vindt het altijd leuk als vrijwilligers mee willen helpen het educatief materiaal uit te breiden en te updaten. Samen met deze kinderen kun je als vrijwilliger creatieve spelletjes doen als muziek maken, liedjes zingen en verven.

In het kinderdagverblijf is een groot lokaal waar alle kinderen bij elkaar komen en opgevangen en verzorgd worden. ’s Avonds verandert het kinderdagverblijf in een avondschool waar kinderen tussen 5 en 15 jaar extra Engelse les en huiswerkbegeleiding krijgen.

 

Avondschool voor oudere kinderen

Omdat sommige kinderen in India moeite op school hebben zijn er verschillende avondscholen opgericht voor extra lessen en huiswerkbegeleiding. Door de extra lessen en huiswerkbegeleiding kunnen deze kinderen toch meekomen met de andere kinderen op school. De avondschool is gratis zodat zelfs de kinderen van de laagste kasten hier naar toe kunnen gaan.

Door Engels te leren lezen en schrijven krijgen de kinderen een betere kans om in de toekomst een baan te vinden. Ook leren de kinderen hier sociale en communicatieve vaardigheden. Door middel van Engelse lessen en creatieve activiteiten worden de kinderen zelfverzekerder en het voorkomt ook dat ze in de avonden voor hun ouders moeten werken.

Momenteel komen er ongeveer 30 kinderen naar de avondschool. De kinderen komen naar de avondschool om het huiswerk dat ze die dag op school mee hebben gekregen te maken. Hierbij worden ze geholpen en begeleid door een lokale leraar.

Als vrijwilliger mag je de leraar assisteren. Daarnaast mag je, nadat het huiswerk gemaakt is, creatieve activiteiten organiseren en de kinderen helpen met het leren van Engels door middel van bijvoorbeeld rollenspellen en oefengesprekjes.  

 

Wat kun je doen als vrijwilliger in dit vrijwilligersproject in India?

  • meehelpen met de dagelijkse verzorging van de kinderen in het kinderdagverblijf
  • het assisteren van leerkrachten tijdens het geven van Engelse les
  • lesmateriaal ontwikkelen
  • creatieve activiteiten organiseren
  • de kinderen helpen met hun huiswerk
  • kinderen leren lezen en de kinderen voorlezen

 

Goed om te weten:

  • Je werkt van maandag t/m vrijdag in de ochtend en/of in de middag. Daarnaast kun je in de avond in de avondschool aan de slag van 18.00 tot 20.00 uur.
  • Je kunt het kinderdagverblijf goed combineren met de avondschool. Het gebouw ligt niet ver van het vrijwilligershuis en je kunt er zelf voor kiezen welke dagdelen je graag meehelpt.
  • Vanwege de aard van je werkzaamheden vragen wij een VOG verklaring.
  • Het Andere Reizen bezoekt de projecten regelmatig en alhoewel wij proberen de situatie zo goed mogelijk weer te geven, kan het zijn dat de actuele situatie in sommige situaties afwijkt van de beschrijving op onze website.

 

 

Vrijwilligerswerk in Zuid-India

Minke bezocht Puducherry en de vrijwilligersprojecten.

Ben je benieuwd naar deze stad en onze projecten in Zuid-India?

Bekijk de video!

Het Andere Reizen

Tel: 0597 - 43 14 30
Stuur ons een e-mail

Vragen of nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

We zijn ook beschikbaar via ons contactformulier

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2023 Het Andere Reizen