Kinderopvang project - Ecuador

Voel jij je thuis als je omringd bent door enthousiaste kinderen? Wil je ze graag iets van je eigen cultuur meegeven en ze net dat beetje extra aandacht geven wat ze goed kunnen gebruiken? Dan is vrijwilligerswerk in dit opvangcentrum voor kinderen iets voor jou!

Vrijwilligerswerk op een kinderdagverblijf in Ecuador

In dit centrum in het zuiden en armere gedeelte van Quito worden kinderen opgevangen die uit ontwrichte gezinnen komen. Hier hebben ze een plek waar ze écht kind kunnen zijn.

Creatieve activiteiten in een kinderopvang in Ecuador

Spelenderwijs leren ze meer over structuur, gezonde voeding en goede hygiëne. De kinderen zijn erg dankbaar voor de extra aandacht die ze krijgen van vrijwilligers.

 

Opvangcentrum voor kinderen in Quito

Het opvangcentrum voor kinderen in Quito bestaat al ruim 15 jaar en wordt voornamelijk gefinancierd vanuit donaties en geldinzamelingen. Helaas biedt de regering nog weinig ondersteuning. De grootste uitdaging in Ecuador ligt bij tieners die buiten de boot vallen. Ze zien vaak geen toekomst omdat ze een moeilijke jeugd hebben gehad. Dit komt vaak door scheidingen, drugsgebruik, tienerzwangerschappen en de verleiding tot criminaliteit.

Het doel van het opvangcentrum is om deze kwetsbare groep een plek te geven waar ze zich thuis kunnen voelen en ze behoeden voor de verkeerde afslagen in het leven. Daarnaast organiseert het opvangcentrum workshops voor de ouders van de kinderen en zijn er geregeld inzamelingacties voor sponsering en giften.

 

Kinderopvang in Ecuador

 

Wat kun je doen als vrijwilliger in dit kinderopvang project?

 • Engelse les geven
 • helpen bij huiswerkbegeleiding
 • workshops organiseren voor de kinderen en/of ouders
 • creatieve sport- en spelactiviteiten organiseren

 

Goed om te weten:

 • Je werkt van maandag t/m vrijdag in overleg met het project.
 • Basiskennis van de Spaanse taal is noodzakelijk.
 • Vooraf en tijdens het vrijwilligerswerk kun je Spaanse taallessen volgen in Quito.
 • Je dient minimaal 2 weken beschikbaar te zijn voor dit project.
 • Vanwege de aard van je werkzaamheden vragen wij een VOG verklaring.
 • Dit project is ook geschikt als stage op het gebied van onderwijs, pedagogiek of een andere gerelateerde (sociale) opleiding.
 • Het Andere Reizen bezoekt de projecten regelmatig en alhoewel wij proberen de situatie zo goed mogelijk weer te geven, kan het zijn dat de actuele situatie in sommige situaties afwijkt van de beschrijving op onze website.

 

 

Het Andere Reizen

Tel: 0597 - 43 14 30
Stuur ons een e-mail

Vragen of nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

We zijn ook beschikbaar via ons contactformulier

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2022 Het Andere Reizen