Dansproject - Colombia

Lijkt het je leuk om danslessen te geven in een opvangcentrum voor kansarme kinderen en jongeren in Colombia? Dat kan!

Vrijwilligerswerk in een dansproject in Colombia

Vrijwilligster Nicky heeft danslessen verzorgd in het opvangcentrum Cultivarte in Colombia en heeft hier een ontzettend leuke tijd gehad. De kinderen zijn dolenthousiast en beschikken over goede dans skills!

Dansproject in Colombia

In het opvangcentrum kun je als vrijwilliger zelfstandig danslessen geven aan kinderen en ter afsluiting van je vrijwilligersperiode een dansoptreden organiseren.

Het opvangcentrum is een heel mooi en kleurrijk gebouw dat bestaat uit meerdere ruimtes waar de kinderen les krijgen, een computerruimte en een theaterzaal. In de theaterzaal ben jij als vrijwilliger uiteraard vooral te vinden. Hier kun je dansactiviteiten organiseren met de kinderen.

 

Danslessen voor kinderen in het opvangcentrum

Als je het leuk vind mag je in de ochtend rond 9 uur een klein groepje leerlingen helpen die een leerachterstand hebben met rekenen. Rond 10 uur wordt de muziekbox opgehaald en verzamelen de kinderen zich in de theaterzaal. Hier wordt gedanst tot lunchtijd wanneer de kinderen in de leeftijd tussen de 6 en 12 jaar naar huis gaan.

Voor de kinderen kan het in het begin lastig zijn om ‘bestaande dansen’ te leren. Ze zijn gewend om bij het horen van muziek vrij te bewegen maar ze staan erg open om te leren. Na een paar dagen zullen ze steeds meer danspassen onthouden, erg leuk om te zien volgens Nicky! In Westerse muziek kunnen de kinderen minder snel ritme vinden dan in de Zuid Amerikaanse klanken, dat zit natuurlijk in hun bloed.

 

De kinderen in Colombia

 

Dansen en andere activiteiten

Tussen de middag lunch je samen met de lokale medewerkers van het opvangcentrum. Na de lunch heb je nog wat vrije tijd voordat de volgende groep kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar oud langskomt. Afhankelijk van de schooltijden komen de kinderen in de ochtend of in de middag naar het opvangcentrum. Er zijn ongeveer evenveel jongens als meiden en per dagdeel zijn er ongeveer 30 kinderen. Hiervan danst ongeveer een derde actief mee en de andere kinderen kijken of vermaken zichzelf met andere activiteiten. Dat is ook het mooie van het opvangcentrum, het is een plek waar de kinderen kunnen komen en gaan om activiteiten te doen, maar ook om er gewoon te zijn. Hiermee wordt voorkomen dat de kinderen op straat rond gaan zwerven. 

 

Spaanse lessen

Om 4 uur ’s middags sluit het wijkcentrum en kun je er aansluitend voor kiezen om Spaanse lessen te volgen. Een beetje kennis van de Spaanse taal is natuurlijk wel belangrijk. Omdat dans beeldend is en je weinig woorden nodig hebt om uit te leggen hoeft je Spaans niet vloeiend te zijn.

We kunnen Spaanse taallessen voor je regelen waarbij je individueel les krijgt en helemaal zelf bepaald wat je graag wilt leren. Hierdoor kun je dus echt op het gebied van dans en muziek de Spaanse taal leren.

 

Goed om te weten bij onze vrijwilligersprojecten in Colombia:

  • Tussen begin december en half januari is het opvangcentrum Cultivarte gesloten vanwege de vakantie.
  • Je werkt van maandag t/m vrijdag in overleg met het project. Je kunt de hele dag in dit project aan de slag maar je kunt ook ’s ochtends meehelpen op de peuter- en kleuterschool of het schooltje voor de kinderen met een beperking en ’s middags in dit project.
  • Basiskennis van de Spaanse taal is noodzakelijk.
  • Vooraf het vrijwilligerswerk kun je Spaanse taallessen volgen in Cartagena en/of tijdens het vrijwilligerswerk in Galapa (2 uur privéles per dag).
  • Je verblijft in een prima guesthouse bij onze lokale contactpersonen in Paluato op basis van volpension.
  • In de weekenden ben je vrij en zijn er volop mogelijkheden om meer van de omgeving te zien of te relaxen op het strand.
  • De dichtstbijzijnde luchthaven ligt in Barranquilla en een transfer vanaf de luchthaven is tegen een meerprijs van €45 mogelijk.
  • Vanwege de aard van je werkzaamheden vragen wij een VOG verklaring.
  • Dit project is ook geschikt op het gebied van dans, muziek of een andere gerelateerde opleiding.
  • Het Andere Reizen bezoekt de projecten regelmatig en alhoewel wij proberen de situatie zo goed mogelijk weer te geven, kan het zijn dat de actuele situatie in sommige situaties afwijkt van de beschrijving op onze website.

 

 

Het Andere Reizen

Tel: 0597 - 43 14 30
Stuur ons een e-mail

Vragen of nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

We zijn ook beschikbaar via ons contactformulier

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2022 Het Andere Reizen