Budget safari - Tanzania

Wil je graag een goede indruk krijgen van een aantal van de mooiste parken van Tanzania maar heb je een beperkt budget? Overweeg dan deze 3-daagse kampeersafari!

3-daagse kampeersafari Tanzania - Budget safari

Heb je weinig tijd en budget maar wil je wel de mooiste parken zien? Dat kan met deze 3 daagse kampeersafari naar Tarangire, Lake Manyara en de Ngorongoro krater!

Op safari in Tanzania

De eerste twee dagen bezoek je de parken Tarangire en Lake Manyara. De laatste dag mag je een van 's werelds mooiste natuurwonderen bewonderen: de Ngorongoro krater.

Nadat je rond de kraterrand bent gereden, daal je met de jeep de krater af. Wat een beleving!

Tijdens deze kampeersafari in Tanzania overnacht je op prima campsites in de omgeving van Lake Manyara met prachtige uitzichten over de Rift vallei.

 

Tarangire

Samen met je Engelssprekende gids / chauffeur vertrek je per comfortabele jeep vanuit Arusha naar het eerste park van vandaag: Tarangire. Nadat je de drukte van Arusha achter je hebt gelaten, reis je verder langs grote open vlaktes waar hoofdzakelijk de kleurrijke Masai het straatbeeld bepalen. De Masai kleden zich kleurrijk volgens hun aloude traditie. Houd je camera paraat!

De rit naar Tarangire is comfortabel, alleen het laatste stuk naar het park is wat hobbelig. Tarangire staat bekend vanwege de vele olifantenen en natuurlijk de baobab bomen die in doorsnee enkele meters kunnen worden. In dit gebied worden veel katachtigen gespot zoals leeuwen en cheetah's. Wees niet verbaasd als je op een enorme termietenheuvel een van deze dieren lui ziet liggen in de warme zon. Tarangire is het warmste park van de noordelijke parken en het regent er zelden.

Ook wilde honden en luipaarden zijn vaak te spotten in het meer zuidelijke gedeelte van het park. En met een beetje geluk spot je de python, een van Afrika's grootste wurgslangen.

Aan het eind van de dag verlaat je het park en brengt de gids je naar het overnachtingsadres in de buurt van Lake Manyara. Vanaf een prachtig panoramapunt overnacht je op een prima campsite. 

 

Lake Manyara

Niet ver van de campsite ligt Lake Manyara, een ander nationaal park dat bij de noordelijke safari parken hoort. Lake Manyara staat vooral bekend vanwege het gelijknamige water. De vele flamingo's die hier regelmatig bivakkeren versterken het kleurrijke meer. De vogels voeden zich met de vele mineralen die hier voorkomen. Het meest bekend is Lake Manyara vanwege de boomklimmende leeuwen. De kans dat je ze hier waarneemt is groter dan in welk ander park dan ook.

Uiteraard spot je in het park ook andere diersoorten zoals giraffes, olifanten, buffels en veel bavianen. Aan het eind van de middag keer je terug naar de campsite.

 

Ngorongoro krater

's Ochtends sta je op tijd op om 's werelds meest bekende krater te bezoeken: de Ngorongoro.  Deze krater is de grootste caldera, ofwel ingestorte vulkaankegel, ter wereld. De Ngorongoro krater wordt ook wel de Ark van Noach genoemd. Een bezoek aan de krater is voor ons altijd een beetje extra bijzonder. We hopen dat jij dat ook zo gaat ervaren!

De tocht in de krater begint met een spectaculaire afdaling. Pas als je beneden bent merk je hoe ongelofelijk groot de krater is. Alle dieren leven in grote aantallen in relatief klein oppervlak samen. Dat betekent dat het spotten van de dieren ook niet heel moeilijk is. Nadat je de krater bent afgedaald met een jeep rijd je door de weids uitgestrekte velden en met een beetje geluk spot je de Big 5!

Na afloop van de derde dag keer je terug naar Arusha.

 

 • Alhoewel de campsites eenvoudig zijn, zijn er altijd toiletten en douches aanwezig.
 • Water is schaars in Afrika, probeer dus ook op de campsites zuinig om te gaan hiermee!
 • Tijdens kampeersafari's reist er altijd een kok mee die voor de maaltijden onderweg zorgt. De maaltijden zijn uitgebreid en gevarieerd.

 

Deze safari is goed te combineren met onze reizen Ontdek Zanzibar en Relaxen op Zanzibar! Heb je meer tijd en budget? Kies dan voor onze 5-daagse kampeersafari Big 5 spotten op safari!

 

 

Wat is inbegrepen?

 • 2 overnachtingen in een tweepersoonstent
 • ophaalservice vanaf de accommodatie in Arusha en v.v.
 • vervoer per volledig uitgerust jeep inclusief opklapbaar dak
 • volpension tijdens de safari bereid door privé kok
 • koffie, thee en water
 • Engelssprekende gids / chauffeur
 • alle entreegelden voor de nationale parken
 • Game drives in de parken

Wat is niet inbegrepen?

 • slaapzak
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Safari in Tanzania

Pieter maakte een prachtige safari in Tanzania.

Ben je benieuwd naar zijn ervaringen?

Bekijk de video!

Het Andere Reizen

Tel: 0597 - 43 14 30
Stuur ons een e-mail

Vragen of nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

We zijn ook beschikbaar via ons contactformulier

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2020 Het Andere Reizen