Big 5 spotten op safari - Tanzania

Staat een safari hoog op je verlanglijstje? De noordelijke safari route laat je de mooiste parken zien die Tanzania in het vat heeft. Via Tarangire ga je naar de Serengeti. 

5-daagse kampeersafari Tanzania - Big 5 spotten op safari

En ook wij beamen: het is echt 's werelds mooiste wildlife park. Na je safari door de Serengeti ga je via de bekende Ngorongoro krater terug naar Arusha.

Overstekende olifanten in Tanzania

Heb je voldoende tijd en wil je je kansen vergroten om de big 5 te zien? Ga dan mee op deze 5-daagse safari! Je bezoekt drie en soms, afhankelijk van de migratie, vier wildparken.

Via Tarangire national park ga je naar de Serengeti: 's werelds mooiste wildlife park dat bekend staat om de eindeloze vlaktes. Na je safari door Serengeti ga je via de bekende Ngorongoro krater terug naar Arusha. Deze safari is compleet en geeft je een goede indruk van de verschillende wildparken. Je overnacht minimaal 1 nacht in Serengeti... Wat wil je nog meer?

 

Tarangire Nationaal Park

Vandaag vertrek je vanuit Arusha richting het Tarangire NP. Dit park is een trekpleister vanwege de beroemde Afrikaanse baobab bomen en de vele olifanten. Door de vele open savannes geniet je tijdens de safari van prachtige uitzichten. Na de Ngorongoro krater is het Tarangire NP het park met de meeste dieren per vierkante kilometer.

In het droge seizoen zijn er veel dieren te spotten die aan de grote migratie meedoen zoals olifanten, wildebeesten, zebra’s, gazelle’s  en buffalo’s. In die periode komen er veel dieren naar de Tarangire rivier.

Bij het verlaten van Tarangire kun je de gids vragen even een korte stop maken bij een Masai vrouwen coöperatie. Zij maken de prachtigste handwerken van kleine kraaltjes. Alles wat je hier koopt gaat direct naar de coöperatie.

Je overnacht vannacht op een campsite in de omgeving van het Manyara national park. De rit naar de campsite is de moeite waard, met prachtige uitzichten onderweg! 

 

Lake Manyara of Ngorongoro – Serengeti

Op de tweede safaridag ga je afhankelijk van het weer naar Lake Manyara of direct naar de Serengeti. Lake Manyara is het park dat bekend staat vanwege de boomklimmende leeuwen en de prachtige vergezichten over het meer dat rose kleurt vanwege de vele flamingo's. Vanwege de ligging van Lake Manyara heeft het park regelmatig last van overstromingen bij hevige regenval en kan dat in bepaalde delen van het jaar niet bezocht worden. In dat geval ga je direct naar Tanzania's mooist park! Eerst passeer je het nationale park van Ngorongoro. Bijzonder is de ervaring hoe het landschap in korte tijd voortdurend veranderd. Van dichte begroeiing tot weidse vlaktes. Tijdens de rit naar Serengeti volgt de gids de weg rondom de krater en uiteraard stop je bij het bekende panoramapunt waar je een prachtig uitzicht hebt over de krater. Omdat er vrij weinig begroeiing in de krater zelf is, kun je zelfs vanaf grote afstand de grotere dieren zien lopen.

Tussen de Ngorongoro en Serengeti zijn de enige bewoners de kleurrijke Masai. Samen met hun vee (geiten en kamelen) wandelen ze langs de weg, op zoek naar vers voedsel. De Masai in dit gebied leven nog heel traditioneel. In elke kraal wonen een aantal families. De vrouwen zijn in de meerderheid, aangezien vrijwel elke Masai man met meerdere vrouwen getrouwd is. Zo heeft iedere vrouw heeft haar eigen hut en de man wisselt elke avond van hut zodat hij evenveel tijd met zijn vrouwen doorbrengt. Als je het leuk vindt, kun je een korte stop maken bij een Masai kraal (optioneel) en de gelegenheid krijgen iets te zien en te horen over hun manier van leven. Uiteraard laten de vrouwen en mannen ook elk hun eigen dans zien.

Het landschap wordt steeds vlakker en de weg ongemakkelijker, maar daar staat een prachtige beloning tegenover: je bent aangekomen bij Serengeti NP. Tijdens je bezoek aan Serengeti overnacht je in het park zelf. De campsites zijn zeer eenvoudig maar wel zijn er douches en toiletten aanwezig. Omdat de campsites in het park zelf liggen, betekent dit dat er ook dieren in de omgeving van de sites komen.

Luister altijd goed naar de gids en verlaat de camping nooit. Het is een unieke belevenis om midden in de natuur te verblijven en maakt je reis tot een onvergetelijke ervaring!

 

Serengeti

Zonder twijfel is de Serengeti het beroemdste en mooiste wildpark ter wereld. Het park is uniek vanwege het prachtige natuurschoon en de ecologische waarde. De Masai betekenis van Serengeti is eindeloze vlakte. Uiteraard kun je de big 5 spotten in de Serengeti en vandaag zul je de hele dag met je gids op pad gaan om dieren te spotten! 

Het park heeft veel verschillende landschappen, van ruime open vlaktes, tot dichte bebossing en grote rotspartijen. De Serengeti staat vooral bekend vanwege het makkelijk spotten van katachtigen. Er worden vaak diverse leeuwentroepen, cheetahs, en luipaarden gesignaleerd.

Leeuw in boom in Tanzania

Het centrum van Serengeti, de Seronera, is het bekendste en meest bezochte gedeelte van het park. Dit gedeelte laat ook het meest bekende gezicht van Serengeti zien. Door de afwisselende landschappen die je vandaag te zien krijgt, zul je een heel compleet beeld van het park krijgen. Na deze lange dag vol prachtige game drives keer je terug naar het kamp waar een heerlijke warme maaltijd voor je klaarstaat.

 

Serengeti – Ngorongoro

Vandaag sta je vroeg op voor een ochtend game drive. Leeuwen zijn vaak actief tijdens zonsopkomst en de kans is vrij groot dat je een troep leeuwen ziet die op zoek gaat naar een schaduwrijke plek als het warmer wordt. Na deze game drive keer je terug in het tentenkamp voor een heerlijke warme brunch.

Vervolgens is het tijd om de Serengeti te verlaten en richting de Ngorongoro krater te rijden. De rit tussen Serengeti en Ngorongoro is altijd zeer de moeite waard. Vaak zie je grazende giraffes langs de kant van de weg en Masai die hun kamelen of geiten aan het dorre gras laten grazen.

In de namiddag kom je aan in het kamp. Deze ligt hoog, aan de rand van de krater. Wederom midden in de natuur!  En wat is er nou leuker dan zebras die vlak langs de tenten lopen?

Overigens is het wel altijd koud in dit kamp.  Het tentenkamp ligt aan de kraterrand, houdt dus rekening met warme kleding!

 

Ngorongoro

De Ngorongoro wordt opgedeeld in het grotere park waar je al doorheen gereden bent. Maar het meest bekende gedeelte is natuurlijk de krater. Deze krater is ’s werelds grootste intacte ingestorte vulkaankegel (ook wel caldera genoemd). Het gebied wordt beschouwd als een echt natuurwonder, vanwege de bijzondere geologische kenmerken.

De tocht in de krater begint met een spectaculaire afdaling. Pas als je beneden bent merk je hoe ongelofelijk groot de krater is. Een groot voordeel van de krater is dat de wilde dieren hier in grote aantallen in relatief klein oppervlak samenleven. Dat betekent dat het spotten van deze dieren ook niet heel moeilijk is. Nadat je de krater bent afgedaald rijd je door de weids uitgestrekte velden. Een bijzondere ervaring!

Na afloop van je beziek aan de Ngorongoro krater keer je aan het einde van de vijfde dag terug naar Arusha.

 

 • Alhoewel de campsites eenvoudig zijn, zijn er altijd toiletten en douches aanwezig. Water is schaars in Afrika, probeer dus ook op de campsites zuinig om te gaan hiermee!
 • Tijdens kampeersafari's reist er altijd een kok mee die voor de maaltijden onderweg zorgt. De maaltijden zijn uitgebreid en gevarieerd.
 • In verband met de migratie van de dieren, gebeurt het soms dat er een extra park wordt toegevoegd (Lake Manyara). Als dit het geval is, vervalt er een overnachting in Serengeti.

 

Deze safari is goed te combineren met onze reizen Ontdek Zanzibar en Relaxen op Zanzibar!

 

 

Wat is inbegrepen?

 • 4 overnachtingen in een tweepersoonstent
 • ophaalservice vanaf de accommodatie in Arusha en v.v.
 • vervoer per volledig uitgeruste jeep inclusief opklapbaar dak
 • volpension tijdens de safari bereid door een privé kok
 • koffie, thee en water
 • Engelssprekende gids / chauffeur
 • alle entreegelden voor de nationale parken
 • game drives in de parken

Wat is niet inbegrepen?

 • slaapzak
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Safari in Tanzania

Pieter maakte een prachtige safari in Tanzania.

Ben je benieuwd naar zijn ervaringen?

Bekijk de video!

Het Andere Reizen

Tel: 0597 - 43 14 30
Stuur ons een e-mail

Vragen of nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

We zijn ook beschikbaar via ons contactformulier

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2020 Het Andere Reizen