Basisschool - Peru

Vrijwilligerswerk met enthousiaste kinderen op deze kleine basisschool is een geweldige manier om de Peruaanse cultuur te leren kennen en een steentje bij te dragen!

Vrijwilligerswerk in het onderwijs op een basisschool in Peru

Het is een kleine, gezellige school met 150 kinderen tussen de 6 en 15 jaar. Het is echt een typisch Peruaans schooltje waar kinderen komen van vooral wat minder financieel draagkrachtige ouders.

Vrijwilligerswerk op een basisschool in Peru

Sinds kort zijn er twee aula’s bijgekomen waar ook de kleinere kinderen tussen de 3 en de 5 jaar les krijgen.

 

De basisschool in Peru

Het schooltje heeft nog niet heel lang ervaring met vrijwilligers, maar de kinderen zijn erg enthousiast om vrijwilligers te zien. Er zijn 6 klaslokalen met ongeveer 25 kinderen per klas. Er werken 8 professionele leraren op de school, en daarnaast is er een leraar die de sportactiviteiten met de kinderen doet.

De meerderheid van de kinderen die naar deze school gaan komt uit de kleine afgelegen dorpjes in de omgeving van Cusco. Net zoals in veel andere plattelandsgebieden, zochten hun ouders naar een betere toekomst in de hoop op werk. Vaak komen deze gezinnen aan de rand van een grote stad te wonen, zoals ook in Cusco.

 

kinderen basisschool

 

Engelse les geven op een basisschool

Als vrijwilliger op deze basisschool is het mogelijk om de leraar te assisteren bij de vakken die je leuk en interessant vindt. Daarnaast is het mogelijk om Engelse lessen te geven, maar omdat de leerkrachten zelf geen Engels spreken, is het wel belangrijk dat je ook voldoende Spaans spreekt om te kunnen communiceren. 

Engels is natuurlijk de belangrijkste internationale taal en de kinderen zijn erg gedreven om deze taal onder de knie te krijgen. Voor de kinderen is het erg belangrijk om Engels te leren zodat ze na school sneller een baan kunnen vinden en het ze betere kansen biedt in de toekomst.

Uiteraard sta je niet in je eentje voor de klas, maar ondersteun je de leerkracht door steeds een klein groepje leerlingen apart te nemen. Zo kun je met behulp van rollenspellen en creatieve activiteiten de kinderen Engelse woorden en zinnen leren.

Heb je zelf suggesties of ervaring met bepaalde activiteiten, zoals workshops, muzieklessen, sportlessen of andere leuke bezigheden, dan staat de school meer dan open voor jou eigen ideeën en activiteiten

 

Sport- en spelactiviteiten

Bovendien is hulp bij het geven en organiseren van verschillende sportactiviteiten ook altijd meer dan welkom! Hiervoor hoef je geen ervaring te hebben. Een enthousiaste houding en passie voor bewegen is voldoende!

Heb je een wiskundeknobbel, ben je goed met computers of ben je heel creatief en bespeel je een instrument? Dan kun je natuurlijk ook helpen bij computerlessen, wiskundelessen of kunst en muzieklessen! De leraren zijn altijd blij met extra hulp en de kinderen met extra aandacht. 

 

kinderen basisschool Peru

 

Wat kun je doen als vrijwilliger op deze basisschool in Peru?

 • Engelse les geven
 • assisteren bij kunst- en muzieklessen
 • helpen bij computerlessen en/of wiskundelessen
 • creatieve sport- en spelactiviteiten organiseren

 

Goed om te weten:

 • Tussen half december en maart is de school gesloten vanwege de zomervakantie.
 • Je werkt van maandag t/m vrijdag in de ochtend van 8.00 tot 13.00 uur.
 • Basiskennis van de Spaanse taal is noodzakelijk.
 • Vooraf en tijdens het vrijwilligerswerk kun je Spaanse taallessen volgen in Cusco.
 • Vanwege de aard van je werkzaamheden vragen wij een VOG verklaring.
 • Dit project is ook geschikt als stage op het gebied van onderwijs, muziek, sport en bewegen of een andere gerelateerde (sociale) opleiding.
 • Het Andere Reizen bezoekt de projecten regelmatig en alhoewel wij proberen de situatie zo goed mogelijk weer te geven, kan het zijn dat de actuele situatie in sommige situaties afwijkt van de beschrijving op onze website.

 

 

Het Andere Reizen

Tel: 0597 - 43 14 30
Stuur ons een e-mail

Vragen of nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

We zijn ook beschikbaar via ons contactformulier

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2021 Het Andere Reizen