Basisschool - Nepal

Kom vrijwilligerswerk doen op de Aruni basisschool en help mee met Engelse lessen en andere vakken als wiskunde, tekenen en biologie!

Vrijwilligerswerk in het onderwijs op een basisschool in Nepal

In de rustige wijk Balaju ligt de Aruni school waar ongeveer 400 kinderen komen uit de lagere klasses. Deze school is eenvoudig maar beschikt wel over een team leerkrachten die trots is op het werk dat ze doen.

Schoolkinderen in Nepal

De klaslokalen liggen rondom een groot plein met speeltoestellen waar de kinderen in hun pauze spelen. Kinderen in de leeftijd van ongeveer 3 tot 16 jaar krijgen les in de klassen 1 tot 10. Ook is er voor de allerkleinsten een peuterschool.

In de keuken wordt voor de kinderen een lunch gemaakt, tenzij de kinderen hun eigen maaltijd meenemen.

 

Als vrijwilliger lesgeven op een school

De directeur van de school is heel gemotiveerd om zijn school verder te ontwikkelen en ook met meer materialen aan te vullen. Zo hebben ze zich de afgelopen tijd ingezet voor het realiseren van een computerlokaal.

 

Schoolkinderen op het schoolplein in Nepal

 

Vrijwilligerswerk op het gebied van pedagogiek

In dit project hebben meerdere keren Nederlandse en Belgische studenten en vrijwilligers gewerkt met een pedagogische achtergrond.

De directeur en leerkrachten staan open voor pedagogisch advies en ondersteuning. Mocht je als vrijwilliger een pedagogische achtergrond hebben dan is dit een zeer geschikt project.

 

Wat kun je doen als vrijwilliger in het onderwijs in Nepal? 

 • de leerkrachten assisteren tijdens verschillende lessen (hoofdzakelijk klas 4 t/m 7, vergelijkbaar met de groepen 6 t/m 8 in Nederland)
 • samen met een leerkracht lessen verzorgen als Engels, wiskunde, wetenschap, tekenen en biologie
 • creatieve sport- en spelactiviteiten organiseren
 • pedagogisch advies geven en gerelateerde activiteiten organiseren (indien je over de juiste opleiding beschikt)
 • de school kan een opknapbeurt gebruiken, dus ben je handig met schilderen en reparatiewerkzaamheden dan ben je ook van harte welkom

 

Goed om te weten:

 • Je verblijft in een huis dat gerund wordt door een vriendelijke Nepalese / Nederlandse familie die zelf in het appartement er naast woont. De maaltijden deel je met de familie en andere vrijwilligers.
 • Je reist dagelijks met het openbaar vervoer naar het project.
 • Je werktijden zijn in overleg met de school, de lessen vinden plaats tussen 09.00 en 16.00 uur.
 • De regels op een Nepali school zijn over het algemeen een stuk strikter dan in Nederland. In de lessen zijn kinderen heel beleefd, jongens en meisjes zitten vaak gescheiden en als de leraar aan het woord is praat niemand zonder dat hem of haar dat gevraagd wordt. Iedereen wordt begroet met een vriendelijk “Namaste”, dat gepaard gaat met een buiging van het hoofd en de handen samen gevouwen.
 • In Nepal werkt men 6 dagen per week, en is zaterdag de vaste vrije dag. Het komt echter vaak voor dat er in verband met festivals ook andere vrije dagen zijn.
 • Vanwege de aard van je werkzaamheden vragen wij een VOG verklaring.
 • Het Andere Reizen bezoekt de projecten regelmatig en alhoewel wij proberen de situatie zo goed mogelijk weer te geven, kan het zijn dat de actuele situatie in sommige situaties afwijkt van de beschrijving op onze website.

 

 

Het Andere Reizen

Tel: 0597 - 43 14 30
Stuur ons een e-mail

Vragen of nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

We zijn ook beschikbaar via ons contactformulier

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2023 Het Andere Reizen