Bakkersschool voor kansarme meisjes - Sri Lanka

De bakkersschool biedt jonge kansarme meisjes de kans op een baan en een eigen inkomen door middel van een beroepsopleiding.

Sociaal vrijwilligerswerk op een bakkersschool in Sri Lanka

Dit project is in 2014 opgezet door onze lokale partnerorganisatie voor een aantal meisjes van het Senehasa opvangcentrum.

Vrijwilligerswerk op een bakkersschool in Sri Lanka

Wanneer de meisjes in het Senahasa opvangcentrum 18 jaar zijn verlaten ze het centrum om voor zichzelf te zorgen. Ze staan dan letterlijk op straat want vaak durven ze niet meer terug naar hun familie omdat ze als slachtoffer van seksueel misbruik of huiselijk geweld in het opvangcentrum terecht zijn gekomen.

 

Een beroepsopleiding voor kansarme meisjes

Een aantal meisjes in dit opvangcentrum krijgt, wanneer ze bijna 18 zijn, de mogelijkheid om een beroepsopleiding in de bakkersschool te volgen. Door middel van dit project kunnen de meisjes een gerichte vakopleiding volgen en dat biedt ze een betere kans op een onafhankelijke toekomst.

 

Koken, bakken en sollicitatievaardigheden

De meisjes leren koken en bakken van een echte bakker, en daarnaast krijgen ze les in sollicitatievaardigheden en hulp bij het vinden van een baan. Ze komen 2 keer in de week langs in het vrijwilligershuis voor hun lessen.

Na 7 maanden les in bakken en koken krijgen de meisjes een certificaat wanneer ze de opleiding goed hebben afgerond. Het project heeft al een aantal succesvolle jaren achter de rug.

Sinds de oprichting hebben 33 meisjes de opleiding goed afgerond en hiervan heeft het merendeel inmiddels een leuke baan gevonden.

 

Als vrijwilliger meehelpen in de bakkersschool

Elke dinsdag en donderdag hebben de meisjes in de ochtend les in bakken. Na de les wordt alles schoongemaakt en gaan ze gezamenlijk lunchen. Na de lunch krijgen de meisjes Engelse les buiten in de tuin.

Als vrijwilliger ben je meer dan welkom de meisjes te helpen bij hun bakkersopleiding. Het is voor de meisjes leuk om samen met vrijwilligers te bakken en op deze manier hun Engels te oefenen. Daarnaast krijgen de meisjes in de middag sollicitatietraining en Engelse les waar je als vrijwilliger ook bij kunt helpen.

 

Wat kun je doen als vrijwilliger in de bakkersschool in Sri Lanka?

  • de meisjes helpen bij het koken en bakken
  • Engelse les geven
  • helpen bij sollicitatietraining

 

Goed om te weten:

  • Je werkt op dinsdag en donderdag in de ochtend en/of in de middag in overleg met het project.
  • Je dient minimaal 2 weken beschikbaar te zijn voor dit project.
  • Het project is niet het gehele jaar door beschikbaar, neem even contact met ons op voor de beschikbaarheid.
  • Vanwege de aard van je werkzaamheden vragen wij een VOG verklaring.
  • Het Andere Reizen bezoekt de projecten regelmatig en alhoewel wij proberen de situatie zo goed mogelijk weer te geven, kan het zijn dat de actuele situatie in sommige situaties afwijkt van de beschrijving op onze website.

 

 

Ontdek Sri Lanka

Minke bezocht de mooiste bezienswaardigheden in Sri Lanka.

Benieuwd naar dit prachtige land?

Bekijk de video!

Het Andere Reizen

Tel: 0597 - 43 14 30
Stuur ons een e-mail

Vragen of nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

We zijn ook beschikbaar via ons contactformulier

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2023 Het Andere Reizen