Academisch ziekenhuis - India

Het Indira Gandhi General Government Hospital is een groot overheidsziekenhuis in Puducherry.

Medisch vrijwilligerswerk in een groot ziekenhuis in India

Het ziekenhuis beschikt over 738 bedden en er werken 48 specialisten. In totaal werken er 1205 dokters en verpleegkundigen in dit ziekenhuis.

Vrijwilligerswerk of stage in een groot ziekenhuis in India

Alle patiënten worden op de klinische afdeling gratis behandeld. Medicijnen en onderzoeken zijn gratis voor arme mensen, mensen die voor de regering werken en soldaten. Voor de speciale afdelingen worden wel kosten in rekening gebracht. Afhankelijk van het inkomen betaalt de patiënt het volledige bedrag of een deel ervan.

 

Stage of vrijwilligerswerk in een ziekenhuis

Bij binnenkomst in het ziekenhuis kom je meteen in een grote hal die tevens als wachtkamer dient. Ook de eerste hulp en de klinische afdeling bevinden zich op de begane grond. Voor ambulante bezoeken kunnen de patiënten hier terecht, net als voor hartfilmpjes, kleine chirurgische ingrepen, fysiotherapie, EEG en EMG onderzoeken. Daarnaast zijn er drie apotheken waarvan één op de begane grond en twee op de eerste verdieping. Er zijn drie operatiekamers met in totaal 6 operatietafels op de tweede verdieping.

Het ziekenhuis bestaat uit 4 verschillende verdiepingen en bijna alle mogelijke afdelingen en specialismes zijn aanwezig.

 

Afdelingen in het ziekenhuis

 • Eerste hulp
 • Intensive care
 • Chirurgie
 • Orthopedie
 • Cardiologie
 • Neurologie
 • Dermatologie
 • Verloskunde
 • Oogheelkunde
 • Psychiatrie

Naast deze afdelingen beschikt het ziekenhuis over nog veel meer specialistische afdelingen waaronder een brandwondencentrum, dialyse afdeling, een afdeling voor coronaire hartziekten en een afdeling voor neonatologie.

Het overheidsziekenhuis is daarnaast ook een educatie- en onderzoekscentrum voor geneeskunde studenten. Zij volgen hun opleiding via het Indira Gandhi medical en research centrum en doen hun praktijkervaring op in het General Government Hospital.

 

Vrijwilligerswerk op verschillende afdelingen in het ziekenhuis

Als medische stagiaire of vrijwilliger kun je met een dokter of verpleegkundige meelopen en assisteren waar nodig, afhankelijk van je medische kennis. Daarnaast verleen je eenvoudige medische hulp aan patiënten op de eerste hulp en de klinische afdeling.

Wil je graag op een specifieke afdeling meelopen en meehelpen? Laat het ons weten dan gaan we kijken naar de mogelijkheden. Naast bovengenoemde afdelingen beschikt dit ziekenhuis over nog veel meer afdelingen waarvan we je een lijst kunnen sturen.

Alle dokters en verpleegkundigen in dit ziekenhuis spreken trouwens prima Engels en kunnen je goed begeleiden.

 

Medische misies / outreach programma

De meeste mensen die op het platteland rondom Puducherry wonen hebben niet de mogelijkheid om naar het ziekenhuis in de stad te komen. Ze hebben niet de financiële middelen of kunnen vanwege gezondheidsredenen niet naar de stad reizen. Vaak weten ze niet eens hoe het met hun gezondheid gesteld is omdat er geen gezondheidspost of dokter in de buurt is.

Onze lokale partnerorganisatie in Puducherry heeft samen met een Franse hulporganisatie medische posten opgezet om deze mensen gratis medische hulp te kunnen bieden. Er zijn verschillende kampen opgezet voor algemene gezondheidscontroles, tand- en oog controles, psychosociale begeleiding en bloeddruk metingen. Daarnaast worden er voorlichtingen gegeven op het gebied van gezondheid, hygiëne, abortus, HIV, huiselijk geweld en milieu.

Tijdens deze medische controles en voorlichtingen huurt onze lokale partnerorganisatie verschillende dokters in om meerdere gezondheidscontroles uit te voeren en voorlichting te geven. Daarnaast wordt er gratis medicatie uitgedeeld voor veel voorkomende ziekten en tekortkomingen (zoals vitaminetabletten). Als het nodig is wordt de patiënt meegenomen naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.

Als vrijwilliger of stagiair in het ziekenhuis kun je met de dokters en verpleegkundigen mee om de lokale bewoners buiten Puducherry te bezoeken en te behandelen.

Op deze manier krijg je een compleet ander beeld van de medische hulp in India!

 

Wat kun je doen als vrijwilliger in dit ziekenhuis in India?

 • meelopen met de artsen en observeren
 • de verpleegkundigen assisteren
 • patiënten helpen op de eerste hulp
 • bloeddruk, hoogte en temperatuur van patiënten meten
 • patiënten behandelen

 

Goed om te weten:

 • Je taken hangen af van je kennisniveau en specialisatie.
 • Je werkt van maandag t/m vrijdag in overleg met het ziekenhuis.
 • De begeleiding in dit project is goed en je kunt op verschillende afdelingen meehelpen.
 • Neem contact met ons op als je graag meer specifieke informatie over dit ziekenhuis ontvangt.
 • Dit project is zeer geschikt als stage op het gebied van psychologie, fysiotherapie, verloskunde en gezondheidszorg.
 • Het Andere Reizen bezoekt de projecten regelmatig en alhoewel wij proberen de situatie zo goed mogelijk weer te geven, kan het zijn dat de actuele situatie in sommige situaties afwijkt van de beschrijving op onze website.

 

 

Het Andere Reizen

Tel: 0597 - 43 14 30
Stuur ons een e-mail

Vragen of nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

We zijn ook beschikbaar via ons contactformulier

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2023 Het Andere Reizen