Kosten vrijwilligerswerk buitenland

  Vrijwilligerswerk in het buitenland

  Aan je vrijwilligersreis naar het buitenland zijn kosten verbonden. Het Andere Reizen is een sociale onderneming en wij hebben níet als voornaamste doelstelling ‘winst maken’. Hierdoor zijn de kosten die je bij ons betaald voor het vrijwilligerswerk zo laag mogelijk en vaak lager als je gaat vergelijken met andere organisaties. Het grootste gedeelte van de programmakosten is ter dekking van alle gemaakte onkosten.

  Je verblijft ter plaatse in prima accommodaties, krijgt goede begeleiding en je kunt altijd terugvallen op een contactpersoon. Ons team in Nederland krijgt een salaris voor de werkzaamheden die gedaan worden, en het werken doen we met veel plezier! Je wordt deskundig en enthousiast geholpen en je merkt dat we uit ervaring spreken waardoor we jouw reis nog zorgvuldiger kunnen voorbereiden.

  Bij ons betaal je geen aparte deelnamekosten voor onze werkzaamheden. Deze zijn bij de programmakosten inbegrepen. Alhoewel de kosten per bestemming verschillen kun je er vanuit gaan dat er gemiddeld €200 aan deelnamekosten binnen de programmakosten worden gerekend. Alle overige kosten gaan naar het buitenland ter dekking van jouw verblijf, maaltijden, eventueel vervoer, donaties aan projecten en lokale begeleiding.

  De programmakosten verschillen per bestemming en project. Daarnaast zijn er projecten die een extra bijdrage vragen van vrijwilligers, waaronder medische projecten. Op onze website kun je per project bij tarieven zien wat de programmakosten per week zijn, en wat hierbij wel en niet is inbegrepen. 

  Wat is inbegrepen in de programmakosten?

  - voorbereiding en begeleiding voor vertrek en tijdens het verblijf ter plaatse

  - kennismaking en introductie ter plaatse

  - assistentie van onze partnerorganisatie ter plaatse

  - het verblijf tijdens je vrijwilligerswerk

  - (eventueel) maaltijden

  - ophaalservice vanaf de luchthaven (in een aantal projecten tegen een meerprijs)

  - uitgebreid informatiepakket met alle belangrijke informatie, contactgegevens en noodnummers

  - financiële bijdrage aan het project

  - advies bij het boeken van je vliegtickets, het regelen van verzekeringen en je visum

  - contactpersoon in Nederland voor vragen en advies

  - voorbereidingstraining Stichting Muses bij sociaal / educatief vrijwilligerswerk

  Wat is niet inbegrepen in de programmakosten?

  - vliegtickets

  - verzekeringen

  - visum (indien nodig)

  - vaccinaties

  - persoonlijke uitgaven

  - de maaltijden zijn niet bij alle bestemmingen inbegrepen

  - administratiekosten (€ 35 p.p.)

  Hoe ziet de verdeling van jouw programmakosten eruit?

  Lokale kosten

  Buiten je verblijf en eventuele maaltijden, zijn er ter plaatse kosten die gemaakt worden voor de introductie en kennismaking, vervoer, begeleiding tijdens je verblijf en natuurlijk ondersteuning in geval van nood.

  Organisatie- en kantoorkosten

  Bij het organiseren van een reis hoort ook een administratieve kant. Alle gegevens worden zorgvuldig bijgehouden en gecommuniceerd met de lokale organisaties. Voor vertrek ontvang je van ons een uitgebreid informatiepakket, en kun je bij ons terecht voor het regelen van je vliegreis, verzekeringen en hulp bij het aanvragen van je visum. Voor deze werkzaamheden krijgen onze teamleden een salaris. We werken vanuit een heel gezellig kantoor in het oosten van de provincie Groningen waar de huurkosten gelukkig nog heel laag zijn. Buiten kantooruren kun je ons voor noodgevallen altijd bellen.

  Daarnaast betalen we Stichting Muses voor de voorbereidingstraining die je voor vertrek volgt. 

  Informatievoorziening en begeleiding

  Om jou zo goed mogelijk te informeren moeten wij weten waar we het over hebben. Juist! Dat doen we door zelf ook regelmatig op reis te gaan en onze bestemmingen te bezoeken. Daarnaast kun je ons altijd bellen en ons kantoor bezoeken voor persoonlijk advies en begeleiding. Daarnaast organiseren we voorbereidingsdagen voor onze groepsreizen. Dit doen we altijd op een vaste plek tegen lage kosten.

  Donaties

  Per jaar selecteren wij een aantal projecten of stichtingen die van ons een extra financiële bijdrage krijgen. Sommige projecten ontvangen ook per vrijwilliger een kleine bijdrage, maar wij geven er de voorkeur aan om de donaties overkoepelend te besteden. Op die manier kunnen we grote bedragen vrijmaken voor duurzame investeringen. De afgelopen jaren hebben we structureel aan stichting Diyo Nepal gedoneerd ter ondersteuning van de wederopbouwwerkzaamheden na de aardbeving. Ook hebben we meegeholpen aan de bouw van een school in Tanzania en helpen we met de jaarlijkse kerstvieringen in Peru en Colombia.

  Communicatie en marketing

  We vinden het belangrijk dat het voor studenten/vrijwilligers/reizigers zo betaalbaar mogelijk is om zo’n bijzondere ervaring in het buitenland op te doen. Daarom kiezen we er bewust voor om een zo laag mogelijk budget te gebruiken voor marketing. We staan bijvoorbeeld niet op beurzen, hebben geen dure brochures en maken bijna geen gebruik van advertenties, afgezien van een klein budget voor onze website en Google Adwords.

  Onze marketingkosten proberen we zo laag mogelijk te houden zodat ook jou programmakosten zo laag mogelijk blijven.

   

   

  Meer weten?

  Wil je meer weten over de kosten voor vrijwilligerswerk in het buitenland?

  Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en dan helpen we je graag verder!

  Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

  © 2022 Het Andere Reizen