Kosten vrijwilligerswerk buitenland

  Vrijwilligerswerk in het buitenland

  Aan je vrijwilligersreis naar het buitenland zijn kosten verbonden. Het Andere Reizen is een sociale onderneming en wij hebben níet als voornaamste doelstelling ‘winst maken’. Hierdoor zijn de kosten die je bij ons betaald voor het vrijwilligerswerk zo laag mogelijk en vaak lager als je gaat vergelijken met andere organisaties. Het grootste gedeelte van de programmakosten is ter dekking van alle gemaakte onkosten.

  Je verblijft ter plaatse in prima accommodaties, krijgt goede begeleiding en je kunt altijd terugvallen op een contactpersoon. Maar ons team in Nederland krijgt een salaris voor de werkzaamheden die gedaan worden. Het werken doen we met veel plezier! Je wordt deskundig en enthousiast geholpen en je zult merken dat we uit ervaring spreken waardoor we jouw reis nog zorgvuldiger kunnen voorbereiden!

  Bij Het Andere Reizen betaal je geen aparte deelnamekosten voor onze werkzaamheden. Deze zijn bij de programmakosten inbegrepen. Alhoewel de kosten per bestemming verschillen kun je er vanuit gaan dat er gemiddeld €200 aan deelnamekosten binnen de programmakosten worden gerekend. Alle overige kosten gaan naar het buitenland ter dekking van jouw verblijf, maaltijden, eventueel vervoer, donaties aan projecten en lokale begeleiding.

  De programmakosten verschillen per bestemming en project. Daarnaast zijn er projecten die een extra bijdrage vragen van vrijwilligers, waaronder de medische projecten. Op onze website kun je per project bij het tabblad tarieven zien wat de programmakosten per week zijn, en wat hierbij wel en niet is inbegrepen. 

  Wat is ingebrepen in de programmakosten?

  - voorbereiding en begeleiding voor vertrek en tijdens het verblijf ter plaatse

  - kennismaking en introductie ter plaatse

  - assistentie van onze partnerorganisatie ter plaatse

  - het verblijf tijdens je vrijwilligerswerk

  - (eventueel) maaltijden

  - ophaalservice vanaf de luchthaven (in een paar projecten tegen meerprijs)

  - uitgebreid informatiehandboek met alle contactgegevens en noodnummers

  - financiële bijdrage aan het project

  - advies bij het boeken van vliegticket, het regelen van verzekeringen en je visum

  - contactpersoon in Nederland voor vragen en advies

  Wat is niet inbegrepen in de programmakosten?

  - vliegtickets

  - visum (indien nodig)

  - vaccinaties

  - persoonlijke uitgaven

  - de maaltijden zijn niet bij alle bestemmingen inbegrepen

  - administratiekosten (€25)

  Hoe ziet de verdeling van jouw programmakosten eruit?

  Lokale kosten

  Buiten je verblijf en eventuele maaltijden, zijn er ter plaatse kosten die gemaakt worden voor de introductie en kennismaking, vervoer, begeleiding tijdens je verblijf en natuurlijk ondersteuning in geval van nood.

  Organisatie- en kantoorkosten

  Bij het organiseren van een reis hoort ook een administratieve kant. Alle gegevens worden zorgvuldig bijgehouden en gecommuniceerd met de lokale organisaties. Voor vertrek ontvang je van ons een uitgebreid informatiepakket, en kun je bij ons terecht voor het regelen van je vliegreis, verzekeringen en hulp bij het aanvragen van je visum. Voor deze werkzaamheden krijgen onze teamleden een salaris. We werken vanuit een heel gezellig kantoor in het oosten van de provincie Groningen waar de huurkosten gelukkig nog heel laag zijn. Buiten kantooruren kun je ons voor noodgevallen altijd bellen.

  Informatievoorziening en begeleiding

  Om jou zo goed mogelijk te informeren moeten wij weten waar we het over hebben. Juist! Dat doen we door zelf ook regelmatig op reis te gaan en onze bestemmingen te bezoeken. Daarnaast kun je ons regelmatig in het land vinden tijdens onze persoonlijke gesprekkendagen en voorbereidingsdagen voor groepsreizen. Dit doen we altijd op een vaste plek tegen lage kosten.

  Donaties

  Per jaar selecteren wij een aantal projecten of stichtingen die van ons een extra financiële bijdrage krijgen. Sommige projecten ontvangen ook per vrijwilliger een kleine bijdrage, maar wij geven er de voorkeur aan om de donaties overkoepelend te besteden. Op die manier kunnen we grote bedragen vrijmaken voor duurzame investeringen. De afgelopen jaren hebben we structureel aan onze Nepalese stichting Diyo Nepal gedoneerd ter ondersteuning van de wederopbouwwerkzaamheden na de aardbeving. Ook hebben we meegeholpen aan de bouw van een school in Tanzania en helpen we met de jaarlijkse kerstvieringen in Peru en Colombia.

  Communicatie en marketing

  Liever gebruiken we de term marketing niet, maar het is nu eenmaal zo: tegenwoordig moet je als onderneming ook af en toe betalen om goed gevonden te worden op het internet in zoekmachines en via sociale media. Deze kosten proberen we zo laag mogelijk te houden.

  Meer weten?

  Wil je meer weten over de kosten voor vrijwilligerswerk in het buitenland?

  Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en dan helpen we je graag verder!

  Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

  © 2019 Het Andere Reizen