Het Andere Reizen

Het Andere Reizen is een sociale onderneming. Ons doel is om een maatschappelijke meerwaarde te creëren.

Dat doen wij door vrijwilligers en bewuste reizigers te begeleiden naar landen waar hulp op verschillende manieren gewaardeerd wordt. Als kleine, professionele organisatie met een passie voor reizen staat persoonlijk contact met onze deelnemers voorop!

Al sinds 2005 sturen wij jaarlijks vrijwilligers en reizigers op pad om de reis van hun leven te maken. Door onze persoonlijke ervaringen en kennis proberen we voor al onze deelnemers een onvergetelijke reis samen te stellen.

Om de begeleiding naar het buitenland optimaal te kunnen bieden en te zorgen dat alles voor onze deelnemers tot in de puntjes wordt georganiseerd, zowel voor vertrek als ter plaatse, werken wij met een professioneel, hoog opgeleid team in Nederland.

Al jaren werken wij in de verschillende landen met vaste partners waar wij een goede betrouwbare relatie mee hebben opgebouwd. Vaak zijn dit kleine stichtingen die op een duurzame wijze in hun eigen land en bevolking willen investeren. We zitten vaak met elkaar om tafel om te kijken voor welke uitdagingen zij staan en hoe wij met elkaar kunnen kijken hoe we die uitdagingen aan kunnen gaan. 
 

Drie woorden die voor ons van grote betekenis zijn. Onze reizen bieden net iets meer. Je ontdekt en leert een andere taal en cultuur, ervaart hoe het is om in een ander land te wonen, en beleeft nieuwe avonturen.

Kortom: je ontdekt, ervaart en beleeft dat de wereld er niet overal hetzelfde uitziet.
 

Wij stimuleren nieuwe ontmoetingen, ervaringen en ontdekkingen voor al onze deelnemers. Dit alles zorgt voor een unieke belevenis!

Als iedereen een handje meehelpt op wat voor manier dan ook, dan zullen er nieuwe werelden opengaan. Ons uitgangspunt bij alle projecten is het bevorderen van zelfredzaamheid en kennisuitwisseling. Ons uitgangspunt is nimmer dat vrijwilligers enkel komen voor kennisoverdracht, maar ook om de onderlinge kennis met elkaar te delen en projecten uiteindelijk op weg te helpen naar zelfredzaamheid.

  • Reizen tussen de locals. Het echte leven ter plaatse, dat willen wij je laten zien!
  • Betrouwbaar en zekerheid. Al ruim 14 jaar werken wij met betrouwbare partners. Daarnaast boek je bij ons, als SGR deelnemer, een stukje zekerheid.
  • Kennis en kwaliteit: Wij kennen de plekken! Regelmatig gaan wij op reis om alles te checken op kwaliteit.
  • Maatwerk: Al onze reizen zijn op maat te boeken. Je hoeft je wensen maar aan ons door te geven en wij stellen samen met jou je droomreis samen!

 

Aan je vrijwilligersreis naar het buitenland zijn kosten verbonden. Omdat wij als sociale onderneming niet als voornaamste doelstelling 'winst maken' hebben zie je dat de kosten die je bij ons betaalt aan de lagere kant zijn als je gaat vergelijken met andere organisaties. Het grootste gedeelte van je programmakosten zijn ter dekking van alle gemaakte onkosten.

Je zult ter plaatse in prima accommodaties slapen, goede begeleiding krijgen en altijd kunnen terugvallen op een contactpersoon. Maar ook krijgt ons team in Nederland een salaris voor de werkzaamheden die wij doen. En werken doen we met plezier! Je zult deskundig en enthousiast geholpen worden en merken dat we uit ervaring praten waardoor we jouw reis nog zorgvuldiger kunnen voorbereiden!

Bij ons betaal je geen aparte deelnamekosten voor onze werkzaamheden. Deze zijn bij de programmakosten inbegrepen. Alhoewel de kosten per bestemming verschillen kun je er vanuit gaan dat er gemiddeld € 150 tot € 200 aan deelnamekosten binnen de programmakosten worden gerekend. Alle overige kosten gaan naar het buitenland ter dekking van jouw verblijf, maaltijden, eventueel vervoer, donaties aan projecten en lokale begeleiding.

Meer informatie over de kosten voor vrijwilligerswerk en de verdeling van jouw programmakosten vind je op onze algemene pagina over kosten vrijwilligerswerk buitenland.

 

Wij zijn aangesloten bij Stichting Muses, deze stichting vergroot de impact van vrijwilligers wereldwijd.

Omdat vrijwilligers vaak tegen dezelfde situaties aanlopen heeft Muses besloten om deze situaties te implementeren tot een professionele en interactieve trainingsdag.

Tijdens de training wordt er bijvoorbeeld aandacht besteed aan vragen als ´Wat voor vrijwilliger ben jij?´ en ´Hoe ga je om met een cultuurshock?´ Naast het feit dat je je bewust wordt van een aantal belangrijke zaken is het ook een onwijs leuke dag en ontmoet je andere vrijwilligers! Iedereen die sociaal vrijwilligerswerk in één van onze projecten gaat doen verplichten wij om de trainingsdag bij te wonen. Het uiteindelijke doel is dat je als vrijwilliger goed voorbereid en een stukje bewuster op reis gaat.

Als je daarnaast ook met kinderen gaat werken, adviseren wij als aanvulling de training "Wijzer met kids" te volgen waarbij je meer leert over de ontwikkeling van kinderen.

Hoe meldt je je aan voor een trainingsdag? 

Via de website van Muses kun je je aanmelden via een online formulier. Je kunt vervolgens uit 2 locaties (Amsterdam en Breda) kiezen en bepaalt ook zelf de datum. Let wel, er zijn beperkt plaatsen beschikbaar dus informeer tijdig naar de mogelijkheden. 

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates!

© 2022 Het Andere Reizen